Νίκος Μπαρμπούνης: “Η κοινωνία μας σε κρίση και η δημοτική αρχή σε… «χειμερία νάρκη»!”

Από την ώρα που έγινε γνωστό το περιστατικό bullying σε βάρος εφτάχρονης μαθήτριας σε σχολείο της πόλης μας, είναι το μοναδικό θέμα συζήτησης. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα υπάρχει και δεύτερη καταγγελία γονιού από το ίδιο σχολείο για αντίστοιχο περιστατικό. Η ανησυχία των γονιών, που τα παιδιά τους φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο, είναι μεγάλη και πως να μην είναι άλλωστε!

 

Ανήσυχοι είμαστε, φυσικά, όλοι οι γονείς αλλά και όλοι οι κάτοικοι του Ηρακλείου, καθώς ειδήσεις για έκνομες καταστάσεις, που συμβαίνουν στην πόλη μας, γίνονται καθημερινά πρωτοσέλιδο στα μέσα ενημέρωσης. Η αύξηση της εγκληματικότητας, που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, είτε πρόκειται για ληστείες, είτε βανδαλισμούς, είτε επιθέσεις και ξυλοδαρμοί μεταξύ ανηλίκων, είτε περιστατικά bullying, όλα αυτά δείχνουν ότι η κοινωνία μας νοσεί.

 

Οι ανάγκες της σύγχρονης εποχής μάς έχουν επιφορτίσει με πολλαπλάσιες υποχρεώσεις και άγχη. Οι διαπροσωπικές σχέσεις τεταμένες, οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης εμφανείς και οι κρατικοί θεσμοί με υπνωτισμένα αντανακλαστικά.

 

  • Επιτέλους, κάποιος πρέπει να αντιδράσει και να φροντίσει τους πολίτες!
  • Επιτέλους, η Αυτοδιοίκηση πρέπει να λειτουργήσει και να σταθεί δίπλα στους κατοίκους!
  • Επιτέλους, όποιος δεν μπορεί να υπηρετήσει τον ρόλο του να αποχωρήσει!

 

Είναι αδιανόητο να μένουμε θεατές των όσων δραματικών συμβαίνουν καθημερινά. Δεν είναι δυνατόν η δημοτική αρχή του κ. Μπάμπαλου να είναι απούσα από τα τόσο σοβαρά θέματα της πόλης μας. Εισβολή ναζί σε σχολείο και βανδαλισμοί, δεμένο και φιμωμένο 7χρονο παιδί σε σχολείο, επιθέσεις και μαχαιρώματα στην κεντρική πλατεία, διαρρήξεις σε σπίτια ηλικιωμένων και αυτά είναι μόνο κάποια από τα περιστατικά που δημοσιεύονται. Απέναντι σε όλα αυτά ο κ. Μπάμπαλος και οι συνεργάτες του μοιάζει να βρίσκονται σε «χειμερία νάρκη». Καμιά προσπάθεια πρόληψης, καμία ενέργεια ενίσχυσης της αστυνόμευσης, καμιά πίεση προς αρμόδιους φορείς να ενσκήψουν πάνω στα τόσο σοβαρά θέματα, κανένα σχέδιο υποστήριξης των ευάλωτων ομάδων!

 

Πριν να είναι πάρα πολύ αργά ας οργανωθούμε. Οι αποφάσεις του σήμερα θα επηρεάσουν τις ζωές μας και τα επόμενα χρόνια. Και το πιο σημαντικό είναι ότι οι αποφάσεις μας επηρεάζουν και θα επηρεάσουν τη ζωή των παιδιών μας.

 

Το «Ηράκλειο Αλλιώς» δεσμεύεται για μια πόλη στην οποία η διοίκηση θα φροντίζει τους κατοίκους και θα μεριμνά για τις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Με απόλυτο σεβασμό στις ιδιαιτερότητες, με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, με εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δράσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας, με αξιοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών κατ’ ουσία, με ενσυναίσθηση και ευαισθησία απέναντι στα παιδιά και τις ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας, με προγραμματισμό και διαφάνεια.

 

Για να γίνει το Ηράκλειο πόλη ανθρώπινη, ασφαλής, μια πόλη φιλική προς κάθε έμβιο ον, μια πόλη με ποιότητα ζωής, ένα Ηράκλειο Αλλιώς!

 

 

Νίκος Μπαρμπούνης
Υποψήφιος Δήμαρχος
Ηρακλείου Αττικής

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU