Νέα ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τα μπάζα στο Άλσος Ομορφοκκλησιάς (Βεΐκου)

Επανέρχεται το ΚΚΕ για το θέμα της εναπόθεσης μπαζών στο Άλσος Ομορφοκκλησιάς (Βεΐκου), με νέα ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του κόμματος. Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων η νέα ερώτηση «5 μήνες μετά την ερώτηση μας, η αδιαφορία τόσο του Υπουργείου όσο και της Δημοτικής Αρχής έχει οδηγήσει η  συγκεκριμένη έκταση να έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε μια απέραντη, παράνομη και ανεξέλεγκτη χωματερή μπαζών, σκουπιδιών, πλαστικών και ογκωδών αντικείμενων, όπως έπιπλα κ.ά.».

Αναλυτικά το κείμενο:

«Επανερχόμαστε στο θέμα της αποκατάστασης τμήματος του Δάσους Βεΐκου, το οποίο η ανεξέλεγκτη δράση εργολάβων έχει εδώ και καιρό μετατρέψει σε χωματερή με αποθέσεις τόνων μπαζών, κάτι που έχουμε αναδείξει με σχετική ερώτηση μας προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ήδη από τον Οκτώβριο 2023 (αριθμ. Πρωτ. 1330-24/10/2023), χωρίς όμως ποτέ να λάβουμε κάποια απάντηση.

Με την συγκεκριμένη ερώτηση είχαμε τονίσει ότι σε τμήμα του δάσους στην περιοχή του Βεΐκου, το οποίο βρίσκεται μέσα στα όρια του Δήμου Ν. Ιωνίας, παρατηρείται το εξοργιστικό φαινόμενο της μεταφοράς τόνων μπάζων από την εταιρεία που έχει αναλάβει τα έργα της υπογειοποίησης της Λεωφόρου Κύμης.

Επιπλέον, είχαμε αναδείξει πως για την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων της εταιρείας ένα τμήμα του δασικού χώρου έχει μετατραπεί σε χωματόδρομο, πνίγοντας στην κυριολεξία με χώμα ορισμένα από τα χαμηλότερα δέντρα και μάλιστα η έκταση αυτή, η οποία είχε μετατραπεί σε χωματερή απόρριψης μπαζών, είναι χαρακτηρισμένη ως αναδασωτέα.

Τέλος, είχαμε υπογραμμίσει το γεγονός ότι η δημοτική αρχή της Ν. Ιωνίας, αν και γνώριζε την καταστροφή που συντελείται, αφού ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσε να δοθεί άδεια για εναπόθεση μπαζών σε αναδασωτέα περιοχή, αδιαφορούσε και δεν λάμβανε κανένα μέτρο για να σταματήσει η καταστροφή του δάσους.

Και όμως, 5 μήνες μετά την ερώτηση μας, η αδιαφορία τόσο του Υπουργείου όσο και της Δημοτικής Αρχής έχει οδηγήσει η  συγκεκριμένη έκταση να έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε μια απέραντη, παράνομη και ανεξέλεγκτη χωματερή μπαζών, σκουπιδιών, πλαστικών και ογκωδών αντικείμενων, όπως έπιπλα κ.ά.

Η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων της Ν. Ιωνίας αλλά και των γύρω περιοχών ξεχειλίζει, καθώς βλέπουν πως ένας από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής αντί να προστατεύεται ως τόπος αναψυχής για το λαό, όχι μόνο έχει παραδοθεί στην ανέλεγκτη δράση των εργολάβων που καθημερινά τον καταστρέφουν, αλλά και έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί,  τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για:

-Να σταματήσει η καταστροφή της ανεκτίμητης αξίας του δάσους του Βεΐκου και για την αποκατάσταση του τμήματος που έχει μετατραπεί σε μια απέραντη, παράνομη και ανεξέλεγκτη χωματερή απόθεσης τόνων μπαζών, σκουπιδιών, πλαστικών και ογκωδών αντικείμενων.

-Την αναβάθμιση και αξιοποίηση του δάσους, ώστε να μπορεί να το απολαμβάνει αποκλειστικά δωρεάν η νεολαία και ο λαός της περιοχής, χωρίς τα φαινόμενα εγκατάλειψης και απαξίωσης των τελευταίων χρόνων.

Οι Βουλευτές

Κτενά Αφροδίτη

Αμπατιέλος Νίκος

Γκιόκας Γιάννης

Δάγκα Βιβή

Διγενή Σεμίνα

Κανέλλη Λιάνα

Κατσώτης Χρήστος

Μανωλάκου Διαμάντω

Τσοκάνης Χρήστος

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU