Νέα Ιωνία – Η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Τσαγκαράκη «Μητερούλα, αντίο…»

Η παρουσίαση του βιβλίου του μέλους και ιδρυτή της «Ανατολής» Νέας Ιωνίας Κώστα Τσαγκαράκη, με τον τίτλο: «Μητερούλα, αντίο…», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Ν. Ιωνίας.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση «υπήρξε μεγάλη συμμετοχή και προσέλευση ακροατών, που προσήλθαν για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση από πολλές περιοχές της Αττικής, αλλά και από την Περιφέρεια.

Την παρουσίαση του βιβλίου είχαν επιφορτιστεί τρία διακεκριμένα πρόσωπα: η κυρία Στεριάδου Καλλιόπη, διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου και συγγραφέας, ο κύριος Πλαχούρης Γιάννης, δημοσιογράφος και η ηθοποιός κυρία Σγουράκη Σοφία.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο συγγραφέας Κώστας Τσαγκαράκης απηύθυνε χαιρετισμό, ευχαριστώντας όλους τους παρόντες. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας και Ηρακλείου κ. Γαβριήλ και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Κλάρα Αναστασία.

Ο Ειδικός Γραμματέας του Συλλόγου «Ανατολή» κ. Καρακίτσος Χρήστος, εκπροσωπώντας το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι παραβρέθηκαν στην παρουσίαση, αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον Κώστα Τσαγκαράκη, στην προσφορά του Κώστα Τσαγκαράκη στο Σύλλογό μας την «Ανατολή» και στην έκπληξή του να είναι «μάρτυρας» στην έκδοση ενός βιβλίου του, ενός μυθιστορήματος.

Μετά άρχισε η παρουσίαση του βιβλίου με πρώτη ομιλήτρια την κ. Στεριάδου, η οποία αναφέρθηκε στο συγγραφέα Κώστα Τσαγκαράκη και στο περιεχόμενο του βιβλίου, το οποίο χαρακτήρισε «κοινωνικό» με πολλές προεκτάσεις. Η κ. Στεριάδου πλαισιώθηκε από την ηθοποιό κ. Σγουράκη, η οποία διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο, τα οποία είχε επιλέξει η κ. Στεριάδου.

Ακολούθησε η ομιλία του κ. Πλαχούρη, ο οποίος με τη σειρά του αναφέρθηκε στο συγγραφέα, αλλά περισσότερο στο έργο του, το οποίο χαρακτήρισε ως σύνθετο μυθιστόρημα, κύρια ψυχογραφικό.

Ο συγγραφέας Κώστας Τσαγκαράκης άκουσε με μεγάλη έκπληξη όλα τα σχόλια των ομιλητών, οι οποίοι εγκωμίασαν το έργο του και τους ευχαρίστησε επανειλημμένα.

Μετά τις ομιλίες  πρόσφερε και στους τρεις συμβολικά δώρα, τα οποία απένειμαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, η Αντιδήμαρχος κ. Κλάρα Αναστασία και ο Ομότιμος  Καθηγητής ΣΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κλεισούρας Βασίλης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, εκτός των ανωτέρω: η τέως Δήμαρχος κ. Θωμαΐδου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αποστολόπουλος,  ο Πρόεδρος ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Λυκούδης, από το Σύλλογο Καππαδοκών η Πρόεδρος κ. Μπρόλιου και ο Γ.Γ. κ. Αρχάγγελος Γαβριήλ, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Αστικών Δικαιωμάτων (ΣΥΠΑΔ) των Συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας κ. Ψαρρού και το μέλος του ΣΥΠΑΔ κ. Πομώνης,  η Πρόεδρος και ο Επίτιμος Πρόεδρος του Φυσιολατρικού Ν. Ιωνίας κυρία Ευκλείδου και ο κ. Χομπάς αντίστοιχα, ο τυφλός Μαραθωνοδρόμος (και μέλος της Ανατολής) κ. Σιούτης, ο πρώην Γεν. Διευθυντής του ΕΟΤ κ. Κατσιγιάννης, ο Εκδότης της εφημερίδας «Η κερκίδα του στίβου» κ. Φωτακίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ινεπολιτών – Κασταμονιτών κ. Κοντίτσης, ο πρώην Δημοτ. Σύμβουλος Ν. Ιωνίας (και ιατρός του ΤΥΠΕΤ) κ. Συμεωνίδης, ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ν. Ιωνίας κ. Στρατής, ο πρώην Δημοτ. Σύμβουλος του Δήμου Ν. Φιλ/φειας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Μανωλεδάκης, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου κ. Κωστιδάκης, τα μέλη του Δ.Σ. της Ανατολής: κ. Καρακίτσος, κ. Θεοδωρογιάννης, κυρία Παζαροπούλου, κ. Στουραΐτης και κ. Μωυσιάδης, ο ζωγράφος (του εξώφυλλου του βιβλίου) και Μαραθωνοδρόμος κ. Κόκκινος (που προσήλθε από τα Λουτρά Ωραίας Ελένης), εκ μέρους της Κίνησης Φίλοι της ΑΕΚ η κυρία Σούκερη, η τέως Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου μας κ. Μπίμη, το ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου μας κ. Ντέκας, το μέλος της ΟΕΒΑΣ κ. Μητρόπουλος, το μέλος των απανταχού Κυριακοχωριτών κ. Παλυβός.

Η εκδήλωση έκλεισε με την προσφορά αναψυκτικών και χειροποίητων αρτοσκευασμάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι να προμηθευτούν το βιβλίο μπορούν να απευθύνονται:

Απ’ ευθείας στον συγγραφέα, στο τηλέφωνο 6944275365

ή στη Γραμματεία της «Ανατολής», (στα γραφεία του Συλλόγου, μέσα στο Δημοτικό Στάδιο της Ν. Ιωνίας τηλ. 210 2772423),

ή στο βιβλιοπωλείο «Φτούλη», (στην οδό Μεσολογγίου 6, στο Κέντρο της Ν. Ιωνίας, τηλ. 210 2711267),

ή στη «Βιβλιαγορά» (Βυζαντίου 73, Καλογρέζα 210 2775706)

ή και στο βιβλιοπωλείο του κ. Κεραμιώτη (Άγγ. Σικελιανού & Νίγδης 39Α- Πλ. Αγγ. Σικελιανού τηλ. 210 2750735)».

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU