(Δεν) κλείνει ο «Κρίνος» στην Αιόλου…

Γράφει ο Τάσος Τατάρογλου

Ένα ερώτημα πλανάται στα social media τις τελευταίες ημέρες. Μήπως κλείνει ο «Κρίνος» στην Αιόλου; Το γεγονός ότι το ιστορικό ζαχαροπλαστείο έχει τραπεζάκια μόνο μέσα, είχε ως αποτέλεσμα να μην εξυπηρετεί τον κόσμο του από το lockdown του περασμένου Φθινοπώρου. Ήρθε όμως ο Μάιος, άνοιξε –έξω- η εστίαση, αλλά ο «Κρίνος», όπως είπαμε, δεν είχε ποτέ τραπεζάκια έξω. Οπότε, πάλι κλειστά. Τις προάλλες μια ανάρτηση στο twitter έβαλε φωτιά:

Ωστόσο, μία άλλη στο facebook καθησυχάζει τους fan του «Κρίνου»:

Πάντως οι αναρτήσεις στα social media, στάθηκαν αφορμή για να κάνω κάποιες προσωπικές διαπιστώσεις:

 

-Εγώ, αλλά και κανένα… εκατομμύριο ακόμη, όταν ήμασταν πιτσιρίκια μας πήγαιναν οι δικοί μας στο «Κρίνο» για λουκουμάδες, μετά τα ψώνια στην περιοχή

 

-Όλοι θυμόμαστε τα κλασσικά μαρμάρινα τραπεζάκια, όπου όταν μας έφερναν τα νερά στα… κλασσικά ποτήρια, παίζαμε με τον πάτο του ποτηριού που λόγω του νερού που υπήρχε στο τραπέζι, κόλλαγε στο… μάρμαρο. Όλα αυτά βέβαια, μέχρι να εμφανιστούν οι λουκουμάδες στο τραπέζι που τους έφερνε η μαμά ή η γιαγιά. Μιλάμε για τέλη 70’s, αρχές 80’s.

Πάντως, αν και πάω συχνά στην πλατεία Ειρήνης, είχα να πάω χρόνια στον «Κρίνο» για λουκουμάδες. Τώρα έδωσα υπόσχεση: Όταν ανοίξει, δεν ξέρω αν θα… ξαναπαίξω με τα ποτήρια και το μαρμάρινο τραπεζάκι, αλλά ένα take away θα το κάνω.

 

Όσοι το θέλετε και σε video, κατάφερα να βρω μόνο το παρακάτω:

Από τα τελευταία σερβιρίσματα το περασμένο Φθινόπωρο:

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU