Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου: Τζίβα & Κατσινοπούλου ξεκαθαρίζουν τα πράγματα

Παρέμβαση με μία ανακοίνωση, που δεν αφήνει παρερμηνείες για την παρουσία και τη στάση του Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου Αττικής, κάνουν η νυν και η πρώην επικεφαλής της παράταξης, η Αιμιλία Τζίβα και η Ειρήνη Κατσινοπούλου.

Μεταξύ άλλων σημειώνουν πως το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου δεν έχει καμία σχέση με τα όσα γράφονται περί συνεργασίας με την παράταξη του Κυριάκου Κουτρούλη «Πνοή Συνεργασία».

Επίσης ανακοινώθηκε ότι το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου θα καθορίσει τη στάση του στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, σε συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ιδιαίτερα η καθοριστική συμβολή της παράταξης στην απόκτηση του Κτήματος Φιξ, τονίζοντας μάλιστα ότι ο αγώνας αυτός έγινε «ενάντια σε μικροκομματικές, μικροπαραταξιακές και ενίοτε γραφικές προσωπικές αντιπαραθέσεις που κυριαρχούσαν στα δημοτικά συμβούλια με μοναδικό στόχο να χαθεί για άλλη μια φορά από το Δήμο το κτήμα Φιξ υπολογίζοντας υστερόβουλα ότι με αυτό τον τρόπο θα αποκόμιζαν παραταξιακά οφέλη».

Η Αιμιλία Τζίβα και η Ειρήνη Κατσινοπούλου σημειώνουν ότι «η στάση μας αυτή είχε εσωτερικό κόστος. Ομάδα μελών και αυτοαποκαλούμενων «φίλων» του Δικτύου Πολιτών, αποχώρησε από τη δημοτική μας κίνηση, επιχειρώντας να καπηλευτεί τον τίτλο και την ιστορία του Δικτύου Πολιτών», ωστόσο πλέον αυτή η ομάδα ανήκει σε άλλη παράταξη (σ.σ. στην παράταξη του Κ. Κουτρούλη) οπότε το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου προχωρά μπροστά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχεις ως εξής:

Το Δίκτυο Πολιτών παρόν στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών

Το Δίκτυο Πολιτών από την ίδρυση του τον Σεπτέμβρη του 2010, μέχρι σήμερα, έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του, έχει εδραιωθεί στη συνείδηση των συμπολιτών μας και  έχει ταυτίσει το όνομά και την πορεία του με τη δημοκρατία, το αντιφασιστικό κίνημα, τη δικαιοσύνη, την κοινωνική πολιτική, την ισότητα, την αλληλεγγύη στους αδύναμους και τους κατατρεγμένους, την προστασία του περιβάλλοντος, τον πολιτισμό, την ποιότητα ζωής

Το Δίκτυο Πολιτών συνέβαλε ουσιαστικά στο να  κερδηθεί επιτέλους η μάχη για την απόκτηση του κτήματος Φιξ από το Δήμο, έχοντας σταθερά, από την αρχή, συνταχθεί υπέρ της απόκτησης και απόδοσής του ακόμα και με διαδικασία της απαλλοτρίωσης ως πάρκο πολιτισμού, στους κατοίκους του Ηρακλείου αγκαλιάζοντας κάθε πρωτοβουλία της Επιτροπής  Πολιτών για τη διάσωση του, που δικαιώθηκαν μετά από 37 χρόνια διεκδικήσεων, αθετημένων υποσχέσεων  και παλινωδιών.

Τον αγώνα αυτό τον έδωσε με θέρμη, με λογική, σοβαρότητα και χωρίς υστεροβουλία ενάντια σε μικροκομματικές, μικροπαραταξιακές και ενίοτε γραφικές προσωπικές αντιπαραθέσεις που κυριαρχούσαν στα δημοτικά συμβούλια με μοναδικό στόχο να χαθεί για άλλη μια φορά από το Δήμο το κτήμα Φιξ υπολογίζοντας υστερόβουλα ότι με αυτό τον τρόπο θα αποκόμιζαν παραταξιακά οφέλη.

Η στάση μας αυτή είχε εσωτερικό κόστος. Ομάδα μελών και αυτοαποκαλούμενων «φίλων» του Δικτύου Πολιτών, αποχώρησε από τη δημοτική μας κίνηση, επιχειρώντας να καπηλευτεί τον τίτλο και την ιστορία του Δικτύου Πολιτών.

Πλέον, όπως δημόσια έχουν δηλώσει ανήκουν σε άλλη δημοτική παράταξη.

Το Δίκτυο Πολιτών προχωράει μπροστά και παρά τις επιθυμίες κάποιων μνηστήρων του δημαρχιακού θώκου, θα δώσει και πάλι δυναμικά το παρών στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Κάνουμε απολογισμό της δράσης μας και σχεδιάζουμε την εκλογική τακτική μας στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί το την Τετάρτη 26/7/2023 στις 7.00 το απόγευμα διαδικτυακά.

 

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

 

Για το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής

Αιμιλία Τζίβα – Επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών από το 2019 έως σήμερα

Ειρήνη Κατσινοπούλου – Επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών και δημοτική σύμβουλος 2010- 2019

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU