Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Σεμινάριο πρώτων βοηθειών σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ

Η ζωή ενός ανθρώπου είναι πολύτιμη. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων ξεκίνησε κύκλο δωρεάν σεμιναρίων πρώτων βοηθειών, επικεντρώνοντας την πρώτη δράση στους εκπαιδευτικούς αλλά τους γονείς του 2ου Δημοτικού της πόλης. Εξειδικευμένο προσωπικό από την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων – ΕΔΟΚ έδειξε σε δάσκαλους και γονείς του σχολείου πώς χειριζόμαστε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Για παράδειγμα: Τι κάνουμε σε περίπτωση ατυχήματος εντός και εκτός σχολείου; Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να καλούμε το ΕΚΑΒ; Τι μπορούμε να προσφέρουμε στο θύμα του ατυχήματος;

Σε αυτή την κατεύθυνση, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν στην τεχνική της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης ή ΚΑΡΠΑ, τις κοινώς γνωστές μαλάξεις της καρδιάς και τεχνητής αναπνοής, πρακτική που, εάν εφαρμοστεί σωστά από γνώστες, μπορεί να σώσει ζωές.

Τα σεμινάρια, τα οποία γίνονται μέσα από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, θα συνεχιστούν με το νέο χρόνο.

«Η Υγεία και κατ’ επέκταση η ζωή του κάθε ένα και της κάθε μίας από εμάς είναι το υπέρτατο αγαθό. Μέσα από αυτά τα σεμινάρια που διοργανώνουμε με το ΕΔΔΥΠΠΥ στοχεύουμε να ενημερώσουμε όσο το δυνατό περισσότερους συμπολίτες μας, κυρίως τους ανθρώπους, που καθημερινά έχουν υπό την ευθύνη τους μεγάλο αριθμό ατόμων, όπως είναι οι εκπαιδευτικοί για τα παιδιά μας. Η γνώση και η σωστή προετοιμασία είναι τα όπλα για να σώσουμε μια ζωή όταν παραστεί ανάγκη», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής και γενικού γραμματέα του ΕΔΔΥΠΠΥ, Νίκου Μπάμπαλου.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την κινητοποίηση του Δήμου και την ενεργή του συμμετοχή σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας. Συνεχίζουμε με αρωγό μας, πάντοτε την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων, αλλά και τους συνεργάτες μας στους Δήμους- μέλη μας, ώστε να προσφέρουμε στους πολίτες που βρίσκονται ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα μέρη, την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε ζητήματα που μπορούν να σώσουν τη ζωή τους», τονίζει ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU