Δήμος Ηρακλείου Αττικής – Πράσινο και χώροι αθλητισμού και αναψυχής οι εκτάσεις που αγοράστηκαν

Ένα ακόμα ενιαίο χώρο πρασίνου, άθλησης και αναψυχής για τους δημότες σχεδιάζει να δημιουργήσει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στα 2,5 περίπου στρέμματα που έχει αποκτήσει η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου στην περιοχή ανάμεσα στη λεωφόρο Πλαπούτα και το αθλητικό συγκρότημα (γήπεδα ποδοσφαίρου – τένις) του σκεπαστού της Αττικής Οδού.

Ο δήμαρχος υπέγραψε πριν από λίγες ημέρες τη σύμβαση για να ξεκινήσουν οι απαιτούμενες μελέτες, οι οποίες θα αποτυπώσουν πώς θα διαμορφωθεί η έκταση, πάντα με πράσινο πρόσημο και κοινόχρηστο χαρακτήρα, ώστε να αποτελέσει ακόμα ένα σημείο που θα μπορούν να το χαίρονται μικροί και μεγάλοι Ηρακλειώτες.

Οι μελέτες υπολογίζεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του καλοκαιριού, οπότε και θα παρουσιαστεί το πώς θα είναι στο άμεσο μέλλον η περιοχή. Ακολούθως, η δημοτική αρχή θα διεκδικήσει τη χρηματοδότηση των παρεμβάσεων που θα χρειαστούν από τα προσφερόμενα προγράμματα, όπως άλλωστε έκανε με αυτή καθ’ αυτή την αγορά της έκτασης, με χρήματα που διεκδίκησε και απορρόφησε από το Πράσινο Ταμείο.

29

«Τα προηγούμενα χρόνια βάλαμε σε προτεραιότητα την αγορά, είτε με ίδιους πόρους, είτε με χρηματοδοτήσεις που διεκδικήσαμε, όλων των αδόμητων και πρόσφορων ελεύθερων χώρων στα όρια της πόλης μας, ώστε να εμποδίσουμε την οικοδόμησή τους, να αυξήσουμε το ποσοστό του πράσινου στο ισοζύγιό του με το τσιμέντο. Αφού καταφέραμε να αποκτήσουμε όσο το δυνατό περισσότερες εκτάσεις σε διάφορα σημεία της πόλης, περνάμε στην επόμενη φάση, αυτή της διαμόρφωσή τους ως κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, άθλησης και αναψυχής για να μείνουν κληρονομιά στην πόλη και τους κατοίκους της. Μια πόλη σύγχρονη με περισσότερα πάρκα, μικρά και μεγάλα, που επενδύει σε ένα βιώσιμο μέλλον για τα παιδιά της», το μήνυμα του Νίκου Μπάμπαλου.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU