Ο δήμος Ηρακλείου Αττικής τριπλασίασε μέσα σε 3 χρόνια τα ποσοστά του στην ανακύκλωση ρούχων

Ανοδική πορεία στην Ανακύκλωση σημείωσε για ακόμα μια χρονιά ο δήμος Ηρακλείου Αττικής, πάντα με την συμβολή των δημοτών του. Συγκεκριμένα, το 2023 κατάφερε να τριπλασιάσει τον όγκο των ρούχων (υφασμάτων, παπουτσιών κτλ) που κατέληξαν στους ειδικούς μωβ κάδους ανακύκλωσης και όχι στα σκουπίδια.

Για την ακρίβεια, οι Ηρακλειώτες ανακύκλωσαν περίπου 64 τόνους μέσα στην περασμένη χρονιά, αριθμός τριπλάσιος από τους αντίστοιχους 21 τόνους που πήγαν στην ανακύκλωση το 2021, στην πρώτη χρονιά εφαρμογής του προγράμματος.

Συνεπώς, οι κάτοικοι του Ηρακλείου δείχνουν ότι έχουν αγκαλιάσει την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής του Νίκου Μπάμπαλου, όπως δείχνουν και τα ετήσια στοιχεία. Το 2021, με την έναρξη του προγράμματος, ανακυκλώθηκαν 21.653 κιλά ρούχων, παπουτσιών και υφασμάτων, το 2022 54.955 κιλά και το 2023 63.840 κιλά.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε, βέβαια, και η συνεχής αύξηση των ειδικών, μωβ κάδων σε διάσπαρτα σημεία της πόλης.

Για αυτούς ακριβώς τους λόγους, η δημοτική αρχή σκοπεύει και το 2024 να τοποθετήσει ακόμα περισσότερους μωβ κάδους στις γειτονιές ώστε ακόμα περισσότεροι Ηρακλειώτες να συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια που ωφελεί και το περιβάλλον και όσους έχουν ανάγκη για βοήθεια.

Και αυτό γιατί, τα ρούχα που καταλήγουν στους μωβ κάδους διαλέγονται και όσα είναι σε καλή κατάσταση διατίθενται σε ιδρύματα, φορείς και δομές που στηρίζουν τους οικονομικά αδύναμους πολίτες και οικογένειες (όσα δεν είναι σε κατάσταση για επαναχρησιμοποίηση ανακυκλώνονται).

Εξ ου, υπενθυμίζουμε, το βέλτιστο είναι τα ρούχα να καταλήγουν στους κάδους καθαρά και μέσα σε σακούλες.

Αναλυτικές οδηγίες για το πώς συλλέγουμε και βάζουμε τα ρούχα προς ανακύκλωση στους ειδικούς κάδους αλλά και λίστα με τα σημεία που βρίσκονται στην πόλη του Ηρακλείου, μπορούν να βρουν οι πολίτες στην ιστοσελίδα του Δήμου iraklio.gr (ενότητα Προγράμματα – Ανακύκλωση).

«Θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες συμπολίτες μας που συμβάλλουν ουσιαστικά και καταλυτικά στο να γίνει το Ηράκλειο ένας Δήμος που ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της εποχής. Στόχος μας είναι, κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον, να ανακυκλώνουμε την πλειοψηφία των απορριμμάτων που παράγει η πόλη μας. Εάν κρίνουμε από την ανταπόκριση των δημοτών μας στα εργαλεία που τους παρέχουμε, τότε αυτός ο στόχος δεν είναι μακρινό όνειρο, αλλά μια εφικτή πραγματικότητα που θα πετύχουμε όλοι μαζί. Μια πραγματικότητα που θα ευνοήσει το περιβάλλον και, φυσικά, τα οικονομικά του κάθε νοικοκυριού», το σχόλιο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU