Ηράκλειο Αττικής: «Παγωμένα» τα δημοτικά τέλη & το 2023

Ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι τα δημοτικά τέλη θα μείνουν σταθερά και το 2023 εξέδωσε ο Δήμος Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η παρούσα δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Νίκο Μπάμπαλο, (2014-2019 και 2019 έως σήμερα) δεν έγινε καμία χρονιά αύξηση, αντιθέτως επί έξι συνεχόμενα χρόνια, μειώθηκαν διαδοχικά όλοι οι συντελεστές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στα ίδια χαμηλά επίπεδα, τα οποία έχουν διαμορφωθεί μετά από τα χρόνια των διαδοχικών μειώσεων της δημοτική αρχής του Νίκου Μπάμπαλου, θα παραμείνουν οι συντελεστές των δημοτικών τελών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και για το 2023. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση της διοίκησης που πρότεινε το πάγωμα του συνόλου της δημοτικής φορολογίας, κόντρα στο γενικότερο οικονομικό κλίμα και την πρωτοφανή αύξηση των τιμών ενέργειας και προϊόντων.

Μάλιστα, οι αυξημένες ανάγκες σε κόστη που θα προκύψουν στη λειτουργία των ανταποδοτικών υπηρεσιών για την επόμενη χρονιά, θα καλυφθούν από ίδιους πόρους του Δήμου και δεν θα μετακυλιστούν στους πολίτες, χάρη στην καλή οικονομική διαχείριση που έχει κάνει η δημοτική αρχή όλα αυτά τα χρόνια, η οποία επιτρέπει στο Δήμο να ανταπεξέρθει και να κρατηθεί όρθιος ακόμα και σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία.

«Με αυτή την απόφαση, είμαστε η μοναδική Δημοτική Αρχή που διοίκησε τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής και δεν αύξησε τα δημοτικά τέλη στη διάρκεια της θητείας της. Αντίθετα, επί έξι συνεχόμενα χρόνια, μειώσαμε διαδοχικά όλους τους συντελεστές. Ο Δήμος μας είναι πλέον ένας από τους δήμους με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη στα βόρεια προάστεια», τονίζει ο Νίκος Μπάμπαλος.

Αναλυτικά οι μειώσεις που έγιναν επί δημοτικής αρχής Μπάμπαλου:

Μειώσεις 2017: έως και 100% στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. 50% έκπτωση στα δημοτικά τέλη των νέων επιχειρήσεων στα πρώτα δύο χρόνια της λειτουργίας τους.

Μειώσεις 2018: 10% στα δημοτικά τέλη, 7% στον ΦΗΧ, 50% στα τέλη που καταβάλλονται για τις υπόγειες αποθήκες των κατοικιών και 12% στα τέλη χρήσης των κοινόχρηστων χώρων και των πεζοδρομίων από τα καταστήματα.

Μειώσεις 2019: 10% στα δημοτικά τέλη για τα σπίτια και 6% για τα καταστήματα και τις επαγγελματικές χρήσεις.

Μειώσεις 2020: 5% στον Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων.

Μειώσεις 2021: Για τα σπίτια του Ηρακλείου μείωση 5,35% στους συντελεστές των δημοτικών τελών. Για τις επιχειρήσεις, στοχευμένη μείωση 20% στα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων. Μείωση περίπου 20%, η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία του Δήμου, στο Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων, ο οποίος, μετά από χρόνια έπεσε κάτω από το 1 ευρώ στα 0.85 λεπτά ανά τμ. Μείωση 50% στα τέλη που καταβάλουν οι πολίτες για τους κλειστούς χώρους στάθμευσης.

Μειώσεις 2022: 3,5% για όλους τους στεγασμένους χώρους που χρησιμοποιούνται για την άσκηση πάσης φύσης οικονομικής δραστηριότητας (και δεν εντάσσονται σε κάποια από τις ειδικές κατηγορίες) ως μέτρο ενίσχυσης προς τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την περίοδο της πανδημίας.

Ο δήμαρχος συμπληρώνει: «Ως δημοτική αρχή νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του Δήμου μας, ο οποίος όχι μόνο δεν χρωστάει τίποτα και σε κανέναν ληξιπρόθεσμα, αλλά μπορεί να καλύψει με ίδιους πόρους τα κόστη από την ενεργειακή αύξηση που προκύπτει φέτος για όλους μας  στηρίζοντας τα νοικοκυριά. Δουλέψαμε, διεκδικήσαμε και καταφέραμε στα χρόνια της θητείας μας να κατεβάσουμε σταθερά χαμηλά τα δημοτικά τέλη στηρίζοντας έτσι έμπρακτα τους δημότες μας. Προσφέροντας υπηρεσίες που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητά όλων. Διατηρώντας το μεγάλο μας σπίτι, την πόλη μας καθαρή. Στηρίζοντας τους αδύναμους συμπολίτες μας. Εξασφαλίζοντας την ενεργειακή επάρκεια για τα σχολεία και τα παιδιά μας. Κάθε μέρα εργαζόμαστε και δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, Διοίκηση και εργαζόμενοι, με στόχο να προσφέρουμε στον καθένα και την καθεμία από εσάς, καλύτερη ποιότητα ζωής. Για να έχουμε όλοι την πόλη που μας αξίζει να ζούμε…»

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU