Ηράκλειο Αττικής: Αυτοψία σε αίθουσες του 1ου Δημοτικού μετά την πτώση σοβάδων

Σε άμεση αυτοψία σε αίθουσες και χώρους στο 1ο Δημοτικό Σχολείο θα προχωρήσουν οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου, μετά την σημερινή πτώση σοβάδων σε διάδρομο στην οροφή του παλαιού κτηρίου.

Μέχρι να γίνει η αποκατάσταση της ζημιάς, τα τμήματα Β2, Β3 και Γ1, Γ2 θα συνεχίσουν τα μαθήματα σε άλλες αίθουσες.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Καθηγητών «Γ.Σεφέρης». Αναλυτικά: «Για άλλη μια φορά από τύχη δεν τραυματίστηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί την ώρα λειτουργίας του 1ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου όταν κατέρρευσε τμήμα της οροφής στον διάδρομο .

Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή Ηρακλείου που κυριολεκτικά «κωφεύει» μπροστά στα τεράστια κτηριακά προβλήματα των σχολικών μονάδων της πόλης , παρά τις παρεμβάσεις και τις επισημάνσεις που έχουν γίνει από πλευράς των διευθύνσεων των σχολείων και του Συλλόγου μας «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» . Δε φροντίζει να γίνει έλεγχος όλων των κτηρίων  που στην πλειοψηφία τους είναι «γερασμένα», έτσι ώστε μαθητές,  εκπαιδευτικοί  και βοηθητικό προσωπικό να μην κινδυνεύουν την ώρα λειτουργίας τους.

Ο κατάλογος με τα προβλήματα είναι μακρύς: σχολεία εργοτάξια που πηγαινοέρχονται στα κοντέινερς, αίθουσες που πλημμυρίζουν,  ταβάνια να στάζουν, στέγαστρα να καταρρέουν κλπ . Εδώ και καιρό είμαστε αντιμέτωποι με την κυβερνητική πολιτική της κρατικής υποχρηματοδότησης, της ελλιπούς συντήρησης και της αδιαφορίας πραγματοποίησης συστηματικών κτηριακών ελέγχων των σχολικών μονάδων.  Η ευθύνη συντήρησης των σχολικών κτιρίων έχει γίνει μπαλάκι ανάμεσα στα υπουργεία, στην ΚΤΥΠ και τη δημοτική αρχή Ηρακλείου.

Μας προκαλεί οργή  το γεγονός ότι στην εποχή που η πρόοδος και η επιστήμη κάνουν άλματα και δίνουν τη δυνατότητα για κατασκευή νέων σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτηρίων οι προϋπολογισμοί των δήμων είναι ψίχουλα μπροστά στις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν είμαστε αναλώσιμοι. Καθημερινά δίνουμε αγώνα για τη μόρφωση και την εργασία κάτω από ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες για τη ζωή και την υγεία μας. Καλούμε τον Σύλλογο Διδασκόντων, τον Σύλλογο Γονέων και την Ένωση Γονέων Ηρακλείου να απαιτήσουμε την ασφαλή λειτουργία του σχολείου. Να γίνει ουσιαστικός έλεγχος τώρα στο 1ο Δημοτικό  Ηρακλείου».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU