Έφη Κανλή – Ηράκλειο Αττικής: Οφείλουμε να επιλέξουμε τους καλύτερους μέσα στον υπερπληθυσμό των προεκλογικών μηνυμάτων – οδηγός για να το πετύχουμε

Χαζεύοντας τις προάλλες στο κινητό διάβασα μια από αυτές τις… τσιτάτες ατάκες των ιντερνετικών κοινοτήτων: «Προσοχή, κυκλοφορεί ιός στο ίντερνετ που μετατρέπει τους φίλους σας στα social σε υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους…», έγραφε.

Παρόλο που και εγώ είμαι μια από αυτούς τους… φίλους που προσπαθεί να προβάλει την υποψηφιότητά της και μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν το κρύβω ότι γέλασα αρκετά. Γιατί είναι πραγματική.

Οι υποψήφιοι είμαστε χιλιάδες ανά την Ελλάδα, οι περισσότεροι άνθρωποι των τοπικών κοινωνιών, αυτό που λέμε «της διπλανής πόρτας», και, μοιραία, οι φίλοι μας, είτε κανονικοί, είτε διαδικτυακοί, θα πρέπει να ανεχτούν τις προεκλογικές μας εξορμήσεις.

Σκεφτείτε ότι ένας μέσος δήμος όπως το Ηράκλειο έχει 5 με 6 δημοτικούς συνδυασμούς που θα αναμετρηθούν στην κάλπη του Οκτωβρίου. Ο κάθε ένας από αυτούς έχει από 35 έως 80 περίπου υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Στις δε μεγαλύτερες πόλεις οι αριθμοί αυτοί ανεβαίνουν. Βάλτε μέσα και τις περιφέρειες εκτός από τους δήμους και το άθροισμα θέλει τη… μισή Ελλάδα να κατεβαίνει στις εκλογές.

Λογικό λοιπόν να υπάρχει μια υπερέκθεση και ένας βομβαρδισμός από μηνύματα για το μέσο πολίτη. Είναι κατανοητό ότι θα υπάρξει κορεσμός και μια, τρόπω τινά, κούραση – ας μην ξεχνάμε ότι ερχόμαστε και από διπλές κάλπες για την κεντρική πολιτική σκηνή. Επ ουδενί όμως δεν πρέπει να υπάρξει απαξίωση και αδιαφορία, ένα «τσουβάλιασμα» όλων των υποψηφιοτήτων και στο τέλος μια λάθος ή καθόλου επιλογή.

Καλώς ή κακώς, πέρα από τα όποια αστεία, οι δημοτικές εκλογές είναι οι πλέον κρίσιμες κάλπες για την καθημερινότητα του πολίτη. Επιλέγοντας τον ή την δήμαρχο της πόλης μας, καθορίζουμε πώς θα διαμορφωθεί η ποιότητα ζωής μας έξω ακριβώς από την πόρτα μας, πώς θα βελτιωθεί ο τόπος που κατοικούμε, το μεγάλο μας σπίτι όπως αποκαλεί η δική μας δημοτική αρχή το Ηράκλειο.

Πώς όμως θα γίνει η καλύτερη επιλογή μέσα από σε αυτή τη θάλασσα από πρόσωπα και μηνύματα; Είναι δυνατόν να ξεχωρίσεις από τα βίντεο, τις φωτογραφίες και τις ατάκες στα social ποιος ή ποια είναι ο καταλληλότερος/η;

Η ταπεινή μου άποψη και αυτό που θα έκανα εάν δεν ήμουν και η ίδια υποψήφια είναι το εξής: θα έψαχνα για συνέπεια λόγων και πράξεων.

Τι εννοώ. Κανείς δεν θα βγάλει κάποιο σύνθημα (με μακέτα ή βίντεο) που να τονίζει τα αρνητικά του. Όλοι θα υποστηρίξουν ότι αυτοί είναι οι καλύτεροι, οι άλλοι είναι χειρότεροι και πόσο πολύ θα δουλέψουν για την πόλη τους και πως μόνο αυτοί ξέρουν τον τρόπο. Αυτά ντυμένα με γράμματα που φλασάρουν στην οθόνη και λίγες, προσεκτικές δόσεις χιούμορ (έδειξε άλλωστε τον δρόμο η προεκλογική περίοδος των εθνικών εκλογών), θα φορτώσουν με likes και σχόλια τις αναρτήσεις τους και πάμε έτσι στην κάλπη…

Ο ψαγμένος ψηφοφόρος όμως δεν πρόκειται να πειστεί από αυτά. Πρέπει να ψάξει πίσω από τις όμορφες εικόνες.

Για αυτούς που ήταν διοίκηση στους δήμους και θέλουν να είναι ξανά να δει τι ποσοστό από αυτά που τους είχαν υποσχεθεί έγινε. Εκεί τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Ανοίγεις την πόρτα σου… Είναι ο δρόμος σου καθαρός, περιποιημένος; Νιώθεις ασφαλής; Είναι λειτουργική και εύκολη η μετακίνησή σου στην πόλη σου; Έχεις αρκετό πράσινο; Έχεις πάρκο, παιδική χαρά;

Στην αντιπολίτευση που θέλει να γίνει διοίκηση, θέλει περισσότερη έρευνα. Σας το λέω ως νυν δημοτική σύμβουλος. Ξέρετε πόσα «θα» που τώρα, προεκλογικά τάζουν υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι (όχι μόνο στην πόλη μας, αλλά παντού) όταν ήρθαν στα δημοτικά συμβούλια ως προτάσεις της διοίκησης για να υλοποιηθούν δεν τα ψήφισαν;

Φυσικά όλους πρέπει να τους ελέγξετε και κατά πόσο γνωρίζουν τα θέματα της πόλης.

Κάντε το όπλο που χρησιμοποιούμε εμείς στην προεκλογική μας προβολή, δικό σας όπλο για την καλύτερη επιλογή. Σε κάθε ανάρτηση που κάνουμε, υποβάλλεται στα σχόλια ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε ποιος πραγματικά ξέρει και έχει πρόγραμμα και ποιος είναι, αυτό που λέμε, περαστικός.

Αυτές είναι λίγες μόνο σκέψεις με την ελπίδα να βοηθήσω τους συμπολίτες μου τις ημέρες που έρχονται, κατά τις οποίες η προεκλογική πληροφορία θα φτάσει στα ύψη.

Προφανώς και όλα αυτά που προτείνω σας καλώ να τα εφαρμόσετε πρώτα από όλα σε εμένα αλλά και στα μέλη της παράταξής μας «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη» και τον δήμαρχό μας, τον Νίκο Μπάμπαλο.

Θεωρώ ότι θα διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχει άλλη πρόταση για το Ηράκλειο που να έχει κάνει τόσα πολλά ή να ξέρει σε τόσο βάθος τα θέματα του Δήμου μας.

Η επιλογή όμως είναι απόλυτα δική σας και σας έχω απόλυτη εμπιστοσύνη.

 

Η Έφη Κανλή είναι Δημοτική Σύμβουλος Ηρακλείου Αττικής και εκ νέου υποψήφια με την παράταξη «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη». Εντεταλμένη Δ.Σ. για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της ΚΕΑΕΔΗΑ Α.Ε. ΟΤΑ, Αναπληρώτρια Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

1 σχόλιο

  1. Τσαπραζλής Δημητρης
    24/08/2023 - 16:48

    Συμφωνώ να εκλέγουμε τους καλύτερους σύμφωνα με την κοινωνική τους προσφορά , την κοινωνική τους αναγνώριση και το ήθος τους

    Reply

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU