Νέα Ιωνία: Η Εκτός Σχεδίου κάνει εκλογικό απολογισμό και παίρνει θέση υπέρ λευκού/άκυρου στο 2ο γύρο

Ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών χαρακτηρίστηκε από μεγάλη αποχή, με έναν στους δύο ψηφοφόρους, να μην πηγαίνει στην κάλπη, αποκαλυπτική της απογοήτευσης των πολιτών, αλλά και των τάσεων απόσυρσης και ιδιώτευσης, ιδιαίτερα των νεότερων ηλικιών. Το αποτέλεσμα των εκλογών αποτυπώνει και στο δήμο μας το γενικότερο αρνητικό πολιτικό συσχετισμό όπως διαμορφώθηκε και στις πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες και στην κοινωνία.

Οι βασικοί συστημικοί συνδυασμοί διαγκωνίστηκαν για το ποιος θα κυριαρχήσει στον δήμο μας, διεξάγοντας πολυδάπανες προεκλογικές εκστρατείες και μοιράζοντας ψεύτικες υποσχέσεις, σε προσωπικό κυρίως επίπεδο.

Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, η Εκτός Σχεδίου έδωσε την μάχη των εκλογών πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα των πλαστικών χαμόγελων, των προσωπικών προβολών, των ιλουστρασιόν υποσχέσεων, των επιχειρηματικών συνδυασμών, που στηρίζουν την κυρίαρχη πολιτική και την κυβέρνηση.

Επιχειρήσαμε να φέρουμε στο προσκήνιο τη φωνή των νέων που αγωνιούν για το μέλλον τους, των εργαζομένων που θέλουν να ζουν με αξιοπρέπεια, των κατοίκων που νοιάζονται για το περιβάλλον και θέλουν να πάρουν στα χέρια τη ζωή και την πόλη τους.

Όμως, το αντιδημοκρατικό νομικό πλαίσιο με το φράγμα του 3%, που η κυβέρνηση της ΝΔ επέβαλλε, κατάφερε να μας αποκλείσει από το Δημοτικό Συμβούλιο. Επιπλέον, με ελάχιστες εξαιρέσεις, ήμασταν σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αποκλεισμένοι από τα ΜΜΕ τοπικά και κεντρικά.

Στις εκλογές αυτές, καταγράψαμε ποσοστό 2,37% και 521 ψήφους. Το αποτέλεσμα αυτό δεν μας ικανοποιεί, δεν αντιστοιχεί στη δράση μας, την όρεξή μας και το πάθος μας για τα καθημερινά τοπικά αλλά και συνολικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Είναι απολύτως αναγκαία για εμάς η κριτική και αυτοκριτική μελέτη και τοποθέτηση για τις πολιτικές συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί με την υποχώρηση του μαζικού μαχητικού εργατικού/λαϊκού κινήματος και την απογοήτευση που υπάρχει, για την αριστερά που θα μπορέσει να εμπνεύσει σε απόλυτο διαχωρισμό από λογικές διαχείρισης και από τον συμβιβασμό με τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ωστόσο, χωρίς καμιά υποτίμηση για τον συνολικό αρνητικό κοινωνικό και πολιτικό συσχετισμό, σε αυτές τις εκλογές, σημειώνουμε ότι καταγράφηκε πανελλαδικά και ένα μικρό, αλλά σημαντικό ρεύμα της αντικαπιταλιστικής, αντιδιαχειριστικής ανατρεπτικής αριστεράς, κομμάτι της οποίας είμαστε κι εμείς.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους 521 συμπολίτες μας, που στήριξαν την Εκτός Σχεδίου και φυσικά να τους καλέσουμε εκεί που χτυπάει η καρδιά μας. Στους αγώνες, στις δράσεις και στις διεκδικήσεις μας για μια άλλη ζωή, με βάση τις ανάγκες μας, έξω από τα σχέδια τους!

Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως θα είμαστε για μια ακόμα φορά, όπως πάντα, παρόντες και παρούσες, δίπλα και μέσα σε κάθε αγώνα που θα ξεσπά για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος.

Το επόμενο διάστημα θα συζητήσουμε συλλογικά τον απολογισμό της παρέμβασής μας, με κύριο στόχο να αναγεννήσουμε την ελπίδα του κόσμου της εργασίας, τους ανέργους, τους μετανάστες/-ριες, τους φοιτητές /-ριες. Για να αγωνιστούμε ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές σε επίπεδο δήμου (ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, επιχειρηματική εκμετάλλευση δημόσιων ελεύθερων χώρων κλπ). Για αγώνες που θα εμπνέουν, θα συγκρούονται και θα κατακτούν τη ζωή που μας στερούν, τη ζωή που μας ανήκει!

Σε αυτή την κατεύθυνση θα πάρουμε πρωτοβουλίες για την κοινή δράση και συντονισμό με κάθε δύναμη ή αγωνιστή που αντιπαλεύει επιμέρους ή συνολικά αυτή την πολιτική, ώστε να δυναμώσουν οι φωνές αντίστασης, διεκδίκησης κι ανατροπής.

Όσον αφορά τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών η Εκτός Σχεδίου δεν έχει διλήμματα. Τίποτα καλό δεν μπορούν να περιμένουν οι νεο-Ιωνιώτες, από την ανάδειξη στην πρώτη θέση των «ανεξάρτητων» δήθεν αλλά υποστηριζόμενων από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ Μανούρη και Θωμαϊδου.  Θα παραμείνουμε συνεπείς στο δρόμο όχι των ίσων αλλά των πολύ μεγάλων αποστάσεων από τους δυο διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου.

Με βάση, λοιπόν, τα κριτήρια που αναφέραμε παραπάνω, δεν ψηφίζουμε κανέναν, δεν διαλέγουμε διαχειριστή. Καλούμε σε Άκυρο-Λευκό-Αποχή!

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

www.ektossxediou.blogapot.comektossxediou@gmail.com

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU