Νέα Ιωνία – Ηράκλειο Αττικής: Σοκαριστικές -και εδώ- οι αυξήσεις στα ενοίκια – 7,60% με 7,70% μόλις σε ένα χρόνο!

Χωρίς φρένα κινούνται οι αυξήσεις στα νέα μισθωτήρια των κατοικιών στο Λεκανοπέδιο, με τη Νέα Ιωνία και το Ηράκλειο Αττικής να μην αποτελούν εξαίρεση.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από ενοικιαστές που παραμένουν για αρκετά χρόνια στο ίδιο σπίτι, στην Αθήνα τα ενοίκια από το 2017 για το ίδιο ακίνητο, έχουν αυξηθεί από 35% έως και 70%!

Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο το 2023 (αύξηση από το 3ο τρίμηνο του 2022 στο 3ο τρίμηνο του 2023) για τα Βόρεια Προάστια (όπου οι μεσίτες κατατάσσουν το Ηράκλειο Αττικής), η αύξηση ήταν 7,70% ενώ στα Δυτικά Προάστια (όπου οι μεσίτες κατατάσσουν συνήθως τη Νέα Ιωνία με οικιστικά και όχι τόσο γεωγραφικά κριτήρια) η αύξηση ήταν 7,60%. (Πηγή spitogatos).

 

Εάν λοιπόν μόνο για έναν χρόνο η αύξηση είναι τέτοιο επιπέδου, ο καθένας μπορεί να φανταστεί την κλιμάκωση από το 2017, αφού π.χ. οι αυξήσεις του 2023 σε ένα διετές μισθωτήριο ήρθαν να μπουν πάνω στις αυξήσεις του 2021 και αυτές πάνω στις αυξήσεις του 2019…

 

Αποτέλεσμα είναι να χρειάζεται ο ενοικιαστής τουλάχιστον μισό μέσο μισθό για το μηνιαίο ενοίκιο για ένα διαμέρισμα 80 τ.μ στην οικονομικότερη περιοχή της Αττικής ενώ αντίστοιχα στην ακριβότερη, απαιτείται σχεδόν 1,5 μέσος μισθός για την ενοικίασή του.

 

Ο χάρτης της… απελπισίας

Βλέποντας κανείς το χάρτη με τις ενοικιάσεις ακινήτων στη Νέα Ιωνία και το Ηράκλειο Αττικής, η εικόνα είναι πράγματι απελπιστική.

 

Οι τιμές ξεκινούν περίπου από 400 ευρώ για γκαρσονιέρες ισογείου ενώ σε σπίτια με περισσότερα από 1 υπνοδωμάτια, οι τιμές εκτοξεύονται σε 600 και 700 ευρώ.

 

Δείτε ενδεικτικά τους χάρτες της ακρίβειας:

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU