Ενοίκια: Στα ύψη σε Ηράκλειο Αττικής, Νέα Ιωνία και συνολικά στην Αττική

Στα ύψη έχει φτάσει η μέση τιμή ενοικίου, τόσο στο Ηράκλειο Αττικής (περισσότερο) όσο και στη Νέα Ιωνία (λιγότερο).

Σύμφωνα με τα στοιχεία νέας έρευνας του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών – Αττικής που αφορούν σε ένα μέσο τυπικό σπίτι επιφάνειας 80-100 τ.μ., από πρώτο όροφο και πάνω, η μέση τιμή σε ολόκληρη την Αττική, διαμορφώνεται στα 9,68 ευρώ ανά τ.μ. τον μήνα.

Στη συγκεκριμένη έρευνα το Ηράκλειο “τοποθετείται” στα βόρεια προάστια και η Νέα Ιωνία, στα “δυτικά” προάστια. Για το μεν Ηράκλειο Αττικής η μέση τιμή ενοικίου καταγράφεται στα 11,35 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και στη Νέα Ιωνία στα 9,03 ευρώ.

Δηλαδή για ένα σπίτι 80 τετραγωνικών, η μέση τιμή ενοικίου στο Ηράκλειο είναι στα 908 ευρώ και στη Νέα Ιωνία είναι στα 722 ευρω. Βέβαια να πούμε και πάλι ότι πρόκειται για τη μέση τιμή, και υπάρχουν μεγάλες διαφορές από ακίνητα σε ακίνητα, με τους γνωστούς παράγοντες (παλαιότητα, κατάσταση, όροφος, παροχές, ειδική περιοχή κτλ).

Ωστόσο μία γενική εικόνα της κατάστασης δίνεται, αφού τα στοιχεία προέρχονται από μία επαγγελματική κατηγορία που κινείται ακριβώς σ αυτόν τον τομέα, δηλαδή των ενοικίων.

Η έρευνα

Στη Βουλιαγμένη καταγράφεται η υψηλότερη μέση τιμή ενοικίου στη Αττική με 18,41 ευρώ ανά τ.μ τον μήνα ενώ στο Καματερό με 5 ευρώ ανά τ.μ, αντίστοιχα η χαμηλότερη.

Στις περιοχές των νοτίων προαστίων παρατηρούνται συνολικά οι υψηλότερες τιμές κάτι που αποδίδεται στα μεγάλα έργα που υλοποιούνται και σχεδιάζονται, όπως το Ελληνικό, με τα ενοίκια να ξεπερνούν εκείνα σε περιοχές των βορείων προαστίων.

Τα ενοίκια κέντρο της Αθήνας

Στον δήμο Αθηναίων, τα ακριβότερα ενοίκια καταγράφονται σε Κολωνάκι – Λυκαβηττό με 14,59 ευρώ ανά τ.μ και στο ιστορικό κέντρο, με μέση τιμή στα 14,44 ευρώ ανά τ.μ.

Στον αντίποδα οι χαμηλότερες τιμές εντοπίζονται σε Άγιο Ελευθέριο – Προμπονά – Ριζούπολη με 6 ευρώ ανά τ.μ. και ακολουθούν τα Άνω Πατήσια με 6,09 ευρώ το τ.μ και Κολωνός- Κολοκυνθούς με 6,38 ευρώ ανά τ.μ.

Οι τιμές στα Βόρεια Προάστια

Στα Βόρεια Προάστια «πρωταθλήτρια» παραμένει η περιοχή του Παλαιού Ψυχικού, με μέση τιμή ενοικίου ανά τ.μ. στα 15,33 ευρώ ενώ στο Νέο Ψυχικό φτάνει τα 15 ευρώ ανά τ.μ. Ακολουθούν η Εκάλη με 14,76 ευρώ ανά τ.μ. και η Άνοιξη με 14,44 ευρώ ανά τ.μ. Οι χαμηλότερες τιμές στα Βόρεια Προάστια καταγράφονται στον Άγιο Στέφανο με 6,11 ευρώ ανά τ.μ.

Οι υψηλότερες τιμές στα νότια προάστια

Στα Νότια προάστια πέραν της Βουλιαγμένης που αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια» στις τιμές ενοικίων, σε Βάρη-Βάρκιζα η μέση τιμή ανά τ.μ αγγίζει τα 16,1 ευρώ, στη Βούλα τα 15,4 ευρώ και στο Ελληνικό τα 14,18 ευρώ. Οι χαμηλότερες τιμές από την άλλη πλευρά καταγράφονται στον Υμηττό με 6,65 ευρώ το τ.μ.

Οι τιμές σε Δυτικά, Ανατολικά Προάστια και Πειραιά

Στα δυτικά προάστια την υψηλότερη τιμή εμφανίζει η Νέα Ιωνία με 9,03 ευρώ το τ.μ και ακολουθεί το Χαϊδάρι με 8,48 ευρώ το τ.μ. Οι χαμηλότερες τιμές καταγράφονται στο Καμάτερο – που αποτελεί και την περιοχή με το φθηνότερο μέσο ενοίκιο στην Αττική- με 5 ευρώ ανά τμ.

 

Στα Ανατολικά προάστια, τα ακριβότερα ενοίκια καταγράφονται σε Κορωπί και Μαραθώνα με 11,11 ευρώ ανά τ.μ. και τα φθηνότερα στα Σπάτα με 6,48 ευρώ το τ.μ

Οι υψηλότερες μέσες τιμές ανά τ.μ στον Πειραιά εμφανίζονται στον Ταύρο με 12,22 ευρώ ανά τ.μ και χαμηλότερες στο Πέραμα με 5,33 ευρώ το τ.μ. Τέλος στο υπόλοιπο Αττικής, τα ακριβότερα ενοίκια καταγράφονται στο Λαύριο με 13,89 ευρώ το τ.μ και τα φθηνότερα στο Αλεποχώρι με 5,33 ευρώ ανά τ.μ.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU