Ένωση Σπάρτης Μ.Ασίας: Μνημόσυνο για τους Σπαρταλήδες ιδρυτές της Ν.Ιωνίας

Με την συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση της Ν. Ιωνίας και προκειμένου να τιμήσουμε τους προγόνους μας που ήταν οι πρώτοι που εγκαταστάθηκαν στους τότε Ποδαράδες το 1923, την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 το πρωί, στον Ιερό Ναό των Αγ. Αναργύρων, πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο για τους αείμνηστους προγόνους μας, τους διατελέσαντες Προέδρους και μέλη του Συλλόγου, τους ευεργέτες και δωρητές του.

Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν.Ι.Φ.Η.Χ. κ. Γαβριήλ.

Κατά την διάρκεια του Μνημόσυνου τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας Λουκάς Χριστοδούλου που μιλώντας για το ιστορικό της ίδρυσης του συνοικισμού της Ν. Ιωνίας το 1923, έκανε μία σύντομη αναδρομή για τη συμβολή των προσφύγων Σπαρταλήδων στη κοινωνία της Νέας Ιωνίας, με τη συμπλήρωση ζωής ενός αιώνα.

Μετά το μνημόσυνο ακολούθησε κέρασμα στην αίθουσα του Ιερού Ναού.

Παρέστησαν μεταξύ άλλων: Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝ.ΑΛ. Ανδρ. Λοβέρδος, οι βουλευτές Κώστας Ζαχαριάδης και Ελένη Αυλωνίτου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., η δήμαρχος Ν. Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου, ο πρώην Δήμαρχος Πέτρος Μπουρδούκος, οι Αντιδήμαρχοι Γκέλυ Σακκαλόγλου και Βασίλης Σπηλιωτόπουλος, η Πρόεδρος του ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ. Ελένη Γρίβα, ο επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης «Δημιουργία-Αλληλεγγύη» Παναγ. Μανούρης και η δημοτική σύμβουλος Γεωργία Τσοπανίδου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα για τη Ν. Ιωνία» Χρήστος Κανλής, ο Πρόεδρος των Αλαγιωτών Γιώργ. Νουβέλογλου, η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Ένωσης «Η Καππαδοκία» Κούλα Μπρόλιου, η Πρόεδρος του Παραρτήματος της Αντικαρκινικής Βέτα Γεωργιάδου,  η Πρόεδρος του Ιδρύματος «Βασίλης Στεριάδης», Καλλιόπη Στεριάδου, η Αντιπρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου Δέσποινα Γεωργαντζή, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Φ.Ο.Ν.Ι. Νίκος Χομπάς, ο Γεν. Γραμματέας του Ο.Φ.Ν.Ι. Παντελής Χατζηϊωάννου κ.α.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU