Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Χρήσιμο εκπαιδευτικό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ

Με τίτλο «Η γνώση σώζει ζωές, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τους διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε πριν από λίγες ημέρες στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» ένα εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο Α’ Βοηθειών, το οποίο παρακολούθησαν περί τους 200 Ηρακλειώτες και Ηρακλειώτισσες (είχε προηγηθεί σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση).

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν εντελώς δωρεάν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), ενώ είχαν την ευκαιρία να λύσουν τις σχετικές τους απορίες ρωτώντας τους διασώστες. Στο τέλος της εκπαίδευσης έλαβαν βεβαίωση παρακολούθησης.

«Οι γνώσεις πάνω στις Πρώτες Βοήθειες είναι κάτι που ίσως πρέπει να κατέχουν όλοι οι πολίτες. Μπορεί να μην χρειαστούν ποτέ, όμως στην περίπτωση που θα απαιτηθούν είναι ικανές να σώζουν μια ζωή, η οποία μπορεί να είναι κάποιου πολύ κοντινού μας ανθρώπου, είτε οποιουδήποτε άλλου συνανθρώπου μας. Και η ζωή είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε, ότι πιο ιερό πρέπει να διαφυλάξουμε. Θέλω να ευχαριστήσω το ΕΔΔΥΠΠΥ και τον πρόεδρο Γιώργο Πατούλη για αυτή τη συνεργασία που μας έδωσε την ευκαιρία να εκπαιδεύσουμε τους συνδημότες μας σε αυτό το άκρως χρήσιμο και κρίσιμο πεδίο», τόνισε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής και γενικός γραμματέας του ΕΔΔΥΠΠΥ, Νίκος Μπάμπαλος.

Σε μήνυμα που ακούστηκε στην έναρξη του σεμιναρίου, ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ, Γιώργος Πατούλης τόνισε: «Η εκπαίδευση Α’ Βοηθειών από καταρτισμένους εκπαιδευτές της Ε.Δ.Ο.Κ., για την αντιμετώπιση επικίνδυνων για τη ζωή καταστάσεων, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη διασφάλιση της υγείας των πολιτών. Ο αριθμός των δημοτών που παρακολούθησαν αυτή τη δράση δηλώνει πως εμπράκτως διαδίδεται το μήνυμα της ευαισθητοποίησης και η ανάγκη για γνώση, που μπορεί να σώσει μια ανθρώπινη ζωή. Ως Δίκτυο συμβάλουμε με κάθε τρόπο σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την προαγωγή της υγείας των πολιτών με συνεχείς δράσεις  προληπτικού χαρακτήρα».

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που έδειξαν οι πολίτες, στα πλάνα του Δήμου, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου, είναι σύντομα η δράση να επαναληφθεί.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU