Ενότητα για τη Νέα Ιωνία – Επίκαιρες ερωτήσεις προς τη δημοτική αρχή

08 Αυγούστου 2022 – 25η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου – Επίκαιρες ερωτήσεις προς τη δημοτική αρχή
1) ΙΔΡΥΜΑ ΒΥΖΙΟΥ
Υπονοήθηκε από τη κ. Δήμαρχο ότι κακώς έγινα οι πληρωμές των αριστούχων μαθητών, προηγούμενες χρονιές. Παρακαλούμε για εξηγήσεις.ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
_____________
Δεν δόθηκε απάντηση

2) Ο.Τ. 150 – ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ – ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
Η κ. Δήμαρχος χαρακτήρισε “ανώριμες” τις μελέτες του εμβληματικού έργου για την πόλη μας, το οποίο χρηματοδοτήθηκε, δημοπρατήθηκε και ξεκίνησε το 2019. Το έργο έχει παγώσει μετά από επιλογή της κ. Δημάρχου να αλλάξει τις στατικές μελέτες. Αιτούμαστε να σταλθούν στα mail, όλων των δημοτικών συμβούλων οι νέες μελέτες της κ. Δημάρχου, για να ελέγξουμε αν οι φόβοι μας για πρόβλεψη δόμησης και άρα κτηρίου και άρα κατάργησης του άνωθεν ελεύθερου χώρου πρασίνου είναι αληθινοί.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
_____________
Η κ. Δήμαρχος αρνήθηκε να μας στείλει τις νέες μελέτες, δίνοντας ζωή στις υποψίες για κατάργηση του ελεύθερου χώρου πρασίνου πάνω από τον υπόγειο χώρο στάθμευσης.

3) ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΙΚΑ, ΟΔΟΣ ΑΛ. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ
Φημολογείται ότι τα ιατρεία του ΕΟΠΥ φεύγουν από την ΑΛ. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ και δεν έχει βρεθεί ακόμα κτίριο μετεστέγασης των ιατρείων. Ρωτάμε τη δημοτική αρχή εάν έχει πληροφορίες και ποιες ενέργειες μπορεί να κάνει ώστε να εξασφαλίσει την διατήρηση των ιατρείων στην πόλη μας.
Προτάθηκε σαν λύση, η φιλοξενία των ιατρείων στο δημοτικό κτήριο της Βοσπόρου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
_____________
Η κ. Δήμαρχος δήλωσε άγνοια για το θέμα.

4) ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΣΗΣ “ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ”
Στην πλατεία Πάρσης, υπήρχαν μεταλλικοί στύλοι φωτισμού οι οποίοι τους τελευταίους μήνες έχουν κλαπεί με αποτέλεσμα να παραμένουν οι βάσεις με επικίνδυνα μεταλλικά μέρη και γυμνά καλώδια. Εφιστούμε την προσοχή στη δημοτική αρχή για άμεση απομάκρυνση των επικίνδυνων στοιχείων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
_____________
Η κ. Δήμαρχος είπε ότι κάνουμε λάθος και ότι οι κολώνες φωτισμού λείπουν από την αρχή της θητείας (δεν ισχύει). Αν ίσχυε αυτό τότε το πρόβλημα είναι ακόμα σοβαρότερο γιατί τρία χρόνια τώρα δεν έχουν απομακρυνθεί τα επικίνδυνα στοιχεία.

5) ΚΤΗΜΑ ΒΕΙΚΟΥ

Με μια ιστορική απόφαση, ο Άρειος Πάγος, μεταβιβάζει το Άλσος Βεΐκου στους κληρονόμους της οικογένειας και αλλάζει τον δημόσιο χαρακτήρα του Άλσους που βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια των Δήμων Γαλατσίου,Ν. Ιωνίας και Αθηνών. Ρωτάμε τη δημοτική αρχή αν γνωρίζει το θέμα, ποια κομμάτια αφορούν τη Νέα Ιωνία και ποιες κινήσεις θα κάνει για να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της περιοχής.
Πληροφορίες στο link :
_______________________
https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1338101/to-elliniko-dimosio-xanei-to-ktima-veikoy-me-apofasi-dimogeronton

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
_____________
Η κ. Δήμαρχος δήλωσε άγνοια για το θέμα.

6) ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ – ΜΗΝΥΣΕΙΣ
Ρωτάμε τη δημοτική αρχή αν θα προχωρήσει σε κανονιστικές διατάξεις για τη ρύθμιση της ενοικίασης των ελεύθερων χώρων από καταστήματα για χρήση τραπεζοκαθισμάτων, έπειτα από τις καταγγελίες και μηνύσεις ιδιοκτητών κατά της κ. Δημάρχου και αντιδημάρχων και αφορούν επιλεκτικούς ελέγχους καταστημάτων και ευνοικές συμπεριφορές προς τρίτους.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
_____________
Η κ. Δήμαρχος δεν απάντησε συγκεκριμένα για το θέμα των μηνύσεων. Επίσης δεν ανέφερε αν σχεδιάζει να φτιάξει κανονιστικές διατάξεις για χρήση τραπεζοκαθισμάτων.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU