Ενότητα για τη Νέα Ιωνία – Υποψήφιος Δήμαρχος (και επισήμως) ο Χρήστος Κανλής

Τον σημερινό επικεφαλής της δημοτικής ομάδας, Χρήστο Κανλή, επέλεξαν τα μέλη της «Ενότητας για τη Νέα Ιωνία», ως το νέο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιο Δήμαρχο για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Σ’ ότι αφορά τους πολιτικούς σχηματισμούς, το σίγουρο είναι πως ο Χρήστος Κανλής θα υποστηριχθεί (τουλάχιστον) από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. 

 

Διαβάστε ΕΔΩ το αφιέρωμα του zonews.gr στην πορεία της «Ενότητας για τη Νέα Ιωνία»: Ενότητα για τη Νέα Ιωνία : Αλλαγή σκυτάλης μετά από 11 χρόνια πορείας

Ενότητα για τη Νέα Ιωνία

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης, «Η παράταξή μας “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία” πραγματοποίησε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, τη Γενική της Συνέλευση, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Την έναρξη των εργασιών ανήγγειλε η δημ. Σύμβουλος, Όλγα Ακιανίδου, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και καλώντας τα μέλη του προεδρείου στην έδρα.

Τα μέλη ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι:  Όλγα Κατημερτζή, Λίλιαν Αθυμαρίτου και Σπύρος Αμανατίδης.

Το λόγο πήρε η Όλγα Κατημερτζή, η οποία αναφέρθηκε στον αποχωρήσαντα Δήμαρχο και Άνθρωπο, Ηρακλή Γκότση. Ως στενή του συνεργάτης και φίλη επί σειρά δεκαετιών, αναφέρθηκε κυρίως στο σοβαρό έργο και την ανθρωπιά του αποχωρήσαντα πρώην δημάρχου. Το κλίμα φορτίστηκε συναισθηματικά και τα χειροκροτήματα όλων, ήταν ενθουσιώδη και παρατεταμένα σε μια κατάμεστη αίθουσα. Η συγκίνηση όλων και του Ηρακλή ιδιαίτερα, ήταν εμφανής.

Στη συνέχεια η Λίλιαν Αθυμαρίτου, παρουσίασε έναν αναλυτικό απολογισμό των δύο δημοτικών θητειών 2011-2019 με προβολές και ομιλία, όπου αναλύθηκε το μεγάλο έργο της παράταξης, με Δήμαρχο τον Ηρακλή Γκότση.

Αμέσως μετά, η Γενική Συνέλευση της Παράταξης ψήφισε με απόλυτη ομοφωνία τον επικεφαλής της δημοτικής ομάδας Χρήστο Κανλή ως το νέο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιο Δήμαρχο για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Ο Χρήστος Κανλής πήρε το λόγο και αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, μίλησε για την ιστορία της προοδευτικής παράταξης από την εποχή του Γιάννη Δομνάκη μέχρι και σήμερα. Παράλληλα άσκησε κριτική στην τωρινή δημοτική Αρχή για τις καθυστερήσεις των σημαντικών έργων και ιδιαίτερα για το πολύ κακό κλίμα που επικρατεί στα δημοτικά συμβούλια με αποκλειστικά ευθύνη της Δημάρχου.

Προσδιόρισε τον πολιτικό προσανατολισμό της παράταξης και τις προτεραιότητες για την πόλη, που είναι:

α) η θωράκιση της Κοινωνικής Υπηρεσίας ως αντίβαρο στην οικονομική κρίση

β) η συνέχιση των στάσιμων, μεγάλων τεχνικών έργων υποδομής, όπως ο υπόγειος χώρος στάθμευσης στο Ο.Τ. 150

γ) η ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων στον Περισσό

δ) η απομάκρυνση των απορριμματοφόρων από το δημοτικό Στάδιο και ο σχεδιασμός ενός σύγχρονου Κολυμβητηρίου

ε) η ενδυνάμωση όλων των δημοτικών παροχών και

στ) η επικέντρωση της Δημοτικής Αρχής στην καθημερινότητα των κατοίκων της Νέας Ιωνίας, όπως άλλωστε το είχαμε καταγράψει στο πρόγραμμά μας (2019-23).

Τέλος η Γενική Συνέλευση ψήφισε ομόφωνα τη νέα Γραμματεία της παράταξης, διαβάστηκαν οι κανόνες λειτουργίας της και κατόπιν μοιράστηκαν αντίγραφά της στους παρευρισκόμενους.

Τη Γενική Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρώην Δήμαρχος, Πέτρος Μπουρδούκος, ο Γιάννης Κολμανιώτης, ο Άγγελος Μελεμενής και πολλοί άλλοι ενεργοί δημότες που πρόσφεραν ως εθελοντές, κοντά μας, σε όλην την προηγούμενη περίοδο».

Η ομιλία του Χρήστου Κανλή

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή να με επιλέξετε και να εκλέξετε  ως επικεφαλής της παράταξης μας Ενότητα για τη Νέα Ιωνία και υποψήφιο δήμαρχο της πόλης μας.

Εύχομαι, ελπίζω και πιστεύω πως θα ανταποκριθώ στις προσδοκίες τις δικές σας, στις ανάγκες των κατοίκων της Νέας Ιωνίας αλλά και στις απαιτήσεις της εποχής για μια σύγχρονη, λειτουργική και δημοκρατική Νέα Ιωνία.

Το ταξίδι της παράταξης μας, της Ενότητας για τη Νέα Ιωνία δεν ξεκίνησε απλά πριν από 11 χρόνια.

Και ο τίτλος Ενότητα δεν είναι καθόλου τυχαίος.

Το όνομα μας, συμπυκνώνει τις αγωνίες και τα οράματα χιλιάδων δημοτών προερχόμενων από την αριστερά έως το προοδευτικό κέντρο.

Ανθρώπων που αγωνίστηκαν στην προσφυγική Νέα Ιωνία, στα  ταραγμένα χρόνια της δικτατορίας και της μεταπολίτευσης.

Οι ονομασίες κατά καιρούς ήταν διαφορετικές αλλά τα πρόσωπα πάντα κοντά σε έναν μεγάλο χώρο με πυρήνα την αυτοδιοίκηση και την αγάπη για την Νέα Ιωνία των αγώνων και της διεκδίκησης.

Γιάννης Δομνάκης, Ηρακλής Γκότσης, Όλγα Κατημερτζή, Θόδωρος Παπαδημητρίου, Άγγελος Μελεμενής, Γιάννης Κολμανιώτης και πολλοί άλλοι είναι οι πολιτικοί πρόγονοι μιας μεγάλης ενωμένης παράταξης που πήρε σχήμα το 2011.

Μέσα από αυτές τις φυσιογνωμίες πρωταγωνιστές ήταν ο Γιάννης Κολμανιώτης, ο πρώην Δήμαρχος ο Πέτρος Μπουρδούκος και φυσικά ο Ηρακλής ο Γκότσης. Τότε αυτοί και πολλοί άλλοι και σήμερα εσείς και εμείς.

Ειδικά για τον Ηρακλή Γκότση μπορώ να μιλάω ατελείωτα για το φορτίο δημοκρατίας που αφήνει σαν πολιτικό αποτύπωμα μαζί με τα μεγάλα έργα των θητειών του στη Νέα Ιωνία.

Έτσι σμιλεύτηκε η Ενότητα, για να απαντήσει στη στασιμότητα και στα αδιέξοδα, με σχέδιο για το παρόν και το μέλλον με παρακαταθήκη τις δημοκρατικές και προοδευτικές αξίες που κουβαλάμε.

Την περίοδο 2011-2019:

Διαχειριστήκαμε τα δημοτικά δρώμενα σε ένα περιβάλλον πολιτικού και κοινωνικού Αρμαγεδώνα.

Του Αρμαγεδώνα των μνημονίων, της κατάρρευσης του κοινωνικού κράτους και της αποσάθρωσης του κρατικού μηχανισμού και των Δήμων.

Και σε αυτό το περιβάλλον τα καταφέραμε.

Αντιμετωπίσαμε την οικονομική κρίση, τα μνημονιακά μέτρα που έπληξαν εισοδήματα, τις δραματικές περικοπές κατά 60% στα έσοδα του Δήμου, τη φτωχοποίηση εργαζομένων και επαγγελματιών, με μοναδικό γνώμονά μας τη στήριξη των κατοίκων και των οικογενειών που η κρίση χτύπησε περισσότερο.

Το σήμερα:

Σήμερα, 3 χρόνια μετά το 2019, συναντάμε αντίστοιχα αδιέξοδα σε κεντρικό επίπεδο και στο  επίπεδο των δήμων.

Βρισκόμαστε μετά από μια πανδημία με πάνω από 35.000 θανάτους συμπολιτών μας, με πολιτικές που ωθούν τα πάντα στις ιδιωτικοποιήσεις και μέσα στη δίνη του πολέμου, της ενεργειακής και πυρηνικής κρίσης.

Θα περίμενε κανείς μέσα σε τέτοια κατάσταση η αυτοδιοίκηση, οι Δήμαρχοι να αναδείξουν τον ρόλο σύγχρονων, ισχυρών δήμων με προτεραιότητες που θα καλύπτουν τις ρωγμές και τα κενά που παρουσιάζονται στις ζωές μας.

Οι προτεραιότητες λοιπόν πρέπει να είναι ο πολίτης και τις ανάγκες του.

Είναι ανεπίτρεπτο να μην μπορεί ο Δήμος Νέας Ιωνίας να φέρει εις πέρας τα βασικά του καθήκοντα πόσο μάλλον να οραματιστεί και να υλοποιήσει.

Αυτό είναι και σημάδι πολιτικής αστάθειας.

Δεν είναι δυνατόν ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας να μην διεκδικεί μέσα στα ενώσεις των δημάρχων και να μην πιέζει Υπουργούς παρά να μετατρέπει το ρόλο του Δημάρχου από διεκδικητή σε περιφερόμενο κοσμοπολίτη.

Κοινωνική υπηρεσία

Είναι ανεπίτρεπτο το διαμάντι του Δήμου, η Κοινωνική Υπηρεσία, σήμερα να μην έχει προσωπικό να λειτουργήσει τα 4 Κ.Α.Π.Η. και ένας φυσικοθεραπευτής με έναν οδηγό να αναλαμβάνουν την φροντίδα 100 συνανθρώπων που χρήζουν στήριξης.

Αφήσαμε μια Κοινωνική Υπηρεσία πρότυπο σε όλη την Ελλάδα, με ένα μεγάλο δίκτυο εθελοντών γύρω από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τη  Κοινωνική ιματιοθήκη και την αλληλεγγύη.

Το δίκτυο αυτό διαλύθηκε. Η ιματιοθήκη δεν υπάρχει πια και το Παντοπωλείο λειτουργεί με άλλους όρους.

Η ανασύνθεση της Κοινωνικής Υπηρεσίας σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης με βλέμμα στους ανθρώπους με αναπηρίες, άτομα με ειδικές ανάγκες και όσους βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό, ασφαλώς είναι προτεραιότητα για εμάς.

Παιδικοί σταθμοί

Είναι ανεπίτρεπτο οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, τα τρία τελευταία χρόνια,  να έχουν χάσει πλήρως την αξιοπιστία τους. Οι περισσότεροι από εσάς είτε είστε γονείς είτε παππούδες καταλαβαίνετε πολύ καλά τι λέω.

Πολλά προβλήματα με εν κρυπτώ εγγραφές και αλλόκοτες αποφάσεις.

Ενδεικτικά σας λέω ότι

–για μήνες τα παιδιά έμειναν χωρίς κρέας και γάλα.

–ανακαινίσεις που είχαν προγραμματιστεί το 2019 από τη δικιά μας δημοτική διοίκηση ξεκίνησαν με 2,5 χρόνια καθυστέρηση, αντί να γίνουν μέσα στην περίοδο του κορονοϊού όπου οι σταθμοί ήταν κλειστοί, με προβλήματα που ακόμα δεν έχουν λυθεί.

Η αξιοπιστία πρέπει να επιστρέψει στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς όπως και η αίσθηση ασφάλειας στους νέους γονείς. Για τους παιδικούς σταθμούς θα μπορούσαμε να μιλήσουμε πολύ πολύ ώρα.

Τεχνικά έργα

Τα μεγάλα έργα πνοής του Δήμου,

–αντιπλημμυρικά,

–το υπόγειο πάρκινγκ στο Ο.Τ. 150 με υπέργεια πλατεία,

–η πεζογέφυρα της Παναγούλη

είναι στάσιμα.

Το εμβληματικό έργο του υπόγειου χώρου στάθμευσης ακριβώς δίπλα μας, είχε μελετηθεί από τη Τεχνική μας Υπηρεσία.

Εγκρίθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας, χρηματοδοτήθηκε, δημοπρατήθηκε και ξεκίνησε.

Σήμερα, φεύγοντας παρατηρήστε το.

Στέκει παρατημένο σχεδόν δύο χρόνια, αποτέλεσμα ματαιοδοξίας και προσπάθειας να χτιστεί Δημαρχείο αντί για ελεύθερο χώρο πρασίνου.

Η δημοτική αρχή άλλαξε τις στατικές μελέτες με επιπλέον κόστος που ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ το  οποίο υποχρεωτικά θα πληρώσει ο δήμος.

Βασικός μας στόχος είναι να τελειώσουν τα έργα που θα δώσουν ώθηση στην αγορά της Ιωνίας και το ιστορικό κέντρο και θα θωρακίσουν ακόμη περισσότερο την αντιπλημμυρική ασπίδα του Δήμου.

Ανακύκλωση-καθαριότητα

Οι παλιοί έλεγαν ότι η βασική δουλειά του Δήμου είναι να μαζεύει τα σκουπίδια.

Οι δήμοι βέβαια έχουν πια τεράστιο εύρος και αρμοδιότητες.

Η καθαριότητα και η ανακύκλωση είναι εξαιρετικά σημαντικός τομέας για την ποιότητα ζωής, για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα αλλά και για την οικονομία.

Η ενεργειακή κρίση είναι τεράστιο πρόβλημα αλλά και η περιβαλλοντική κρίση που ευνοείται από τους τόνους σκουπιδιών και από την μηδενική ανακύκλωση είναι επίσης τεράστιο πρόβλημα.

Σε ποιες κινήσεις προχώρησε ο δήμος μας τα τρία τελευταία χρόνια σε αυτόν τον κορυφαίο τομέα;

Σε καμία.

Κληρονόμησε έναν ανακαινισμένο στόλο οχημάτων με 14 νέα οχήματα και δίκτυο καφέ κάδων στην Αλσούπολη και στα Δημοτικά Σχολεία της Νέας Ιωνίας προς εκμετάλλευση των υπολειμμάτων των δωρεάν σχολικών γευμάτων που ξεκίνησαν να δίνονται σε πανελλήνια πρώτη στη Νέα Ιωνία.

Αυτή η προσπάθεια ευαισθητοποίησης των κατοίκων και συμμετοχής σε διαδικασίες ανακύκλωσης πάγωσε.

Οι καφέ κάδοι υπάρχουν και στέκουν σε σημεία της πόλης κλειδωμένοι.

Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Η συμμετοχή των κατοίκων στην ανακύκλωση και η ανάπτυξη κάδων πολλών ρευμάτων είναι βασικός στόχος και υποχρέωση.

Χρηματοδοτήσεις

Τα χρηματοδοτικά προγράμματα των δήμων από ευρωπαϊκούς πόρους είναι πάρα πολλά τα τρία τελευταία χρόνια και αποτελούν πηγή ανάπτυξης για τους δήμους.

Η Νέα Ιωνία όμως είναι ουραγός στην διεκδίκηση τέτοιων πακέτων όταν όμοροι δήμοι έχουν δεχθεί τεράστια χρηματικά ποσά για να καλύψουν μεγάλες αναπτυξιακές ανάγκες.

Στο ίδιο μήκος κύματος, είναι ανεπίτρεπτο η Νέα Ιωνία με τρεις σταθμούς ΗΣΑΠ να χάνει το σταθμό του ΜΕΤΡΟ, στην Πλατεία Υγείας, χωρι διεκδίκηση.

Το θέμα της χρηματοδότησης και γενικότερα της διεκδίκησης είναι ένας τομέας στον οποίο η Νέα Ιωνία αξίζει περισσότερα. Αδικούμε την ιστορία μας και το μέλλον μας

Άλτεκ

Ανοίγω τον μεγάλο φάκελο της απομάκρυνσης του στόλου των απορριμματοφόρων από το δημοτικό στάδιο.

Κάτι που πρέπει να γίνει και έπρεπε να είχε προχωρήσει.

Είναι σημαντικό για την ποιότητα ζωής των κατοίκων γύρω από το δημοτικό στάδιο.

Σας ενημερώνω πως σαν δημοτική διοίκηση, λίγο πριν τις εκλογές του 2019, ύστερα από χρόνια αναζήτησης καταλήξαμε σε οικόπεδο στο Μενίδι, σε ζώνη ΒΙΟΠΑ, κοντά στην Εθνική οδό, ικανό να στεγάσει τις ανάγκες του στόλου του Δήμου μας και με μικρά κόστοι μετακίνησης.

Η κ.Δήμαρχος αφότου ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου αγνόησε την πρόταση κόστους 600.000€ που κατατέθηκε και πριν λίγους μήνες  εμφάνισε πρόταση για αγορά του οικοπέδου της πρώην Άλτεκ, χώρου των ιστορικών ορυχείων της Καλογρέζας-Αλσούπολης, ακριβώς απέναντι από τα σχολεία της συνοικίας και σε 4πλάσιο κόστος, κοντά στα 3.000.000 ευρώ.

 

Οι κάτοικοι της Αλσούπολης απέτρεψαν τελικά όλα αυτά τα πλάνα και είναι δέσμευση μας να προχωρήσει άλλη λύση στην αρχική μας κατεύθυνση, σε χώρο ΒΙΟΠΑ που δεν θα επιβαρύνει κανέναν.

Αθλητικά έργα

Πριν λίγους μήνες, έκπληκτοι ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμος μας αποσύρθηκε από το εγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδότησης Φιλόδημος που αφορούσε την αντικατάσταση του χλοοτάπητα του και την αναβάθμιση διαφόρων εξωτερικών χώρων  του Δημοτικού Σταδίου.

Όχι μόνο δεν διεκδικούμε αλλά αποσυρόμαστε από εγκεκριμένα χρήματα που έχουν κερδίσει οι προηγούμενες διοικήσεις.

Θα παλέψουμε να το αλλάξουμε και αυτό. Η Νέα Ιωνία δεν έχει περιθώριο να χάσει αθλητικούς χώρους. Στόχος μας είναι το Δημοτικό Στάδιο να πλαισιωθεί με Δημοτικό Κολυμβητήριο που θα εκμεταλλευτεί το σύστημα Γεωθερμίας για θέρμανση των υδάτων, κάτι το οποίο είχε ωριμάσει σε συζητήσεις με την προηγούμενη περιφερειακή αρχή και το είδατε και πριν στην παρουσίαση.

Αθλητισμός-πολιτισμός

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας του δήμου μας (ΟΠΑΝ) με δεκάδες αθλητικά προγράμματα, προσφέρει σε όλους τους τομείς του αθλητισμού.

Είναι ανεπίτρεπτο όμως όλα αυτά να συνοδεύονται με αύξηση 45% στη συμμετοχή όπως πρόσφατα αποφάσισε η δημοτική αρχή.

Αδιανόητο σε περίοδο οικονομικής κρίσης στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού του Δήμου αντί να μειώνεται η συμμετοχή να αυξάνεται και μάλιστα σε τόσο μεγάλο βαθμό. Οι Δήμοι οφείλουν να λειτουργούν τεχνοκρατικά και αλλά όχι με στόχους εταιρειών.

Αυτό θα αλλάξει.

Επίσης θα αλλάξει η κατάργηση, η απομάκρυνση όλων αυτών των ανθρώπων που πρόσφεραν εθελοντικά στιγμές πολιτισμού στο Δήμο μας.

Θυμίζω:

–Τις δωρεάν κινηματογραφικές προβολές, δύο την εβδομάδα Δευτέρα και Παρασκευή, στον παροπλισμένο σήμερα,  δημοτικό κινηματογράφο Αστέρα και στη Δημοτική βιβλιοθήκη.

Οι ομάδες διαλυθήκαν.

–Το καθιερωμένο, καλοκαιρινό φεστιβάλ κινηματογράφου στο Άλσος Παλαιολόγου, με συμμετοχή των δημιουργών και διάλογο για την Τέχνη.

Το φεστιβάλ καταργήθηκε

Θυμίζω

–Την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου με αρχιμουσικό τον καταξιωμένο κ. Κιοσόγλου που διαλύθηκε με πολύ άσχημο τρόπο.

Όλο αυτό το εθελοντικό κίνημα προσφοράς και συμμετοχής πρέπει να ξανασυντεθεί και θα γίνει.

Διαφανείς διαδικασίες

Σαν άνθρωποι με κοινωνικές ευαισθησίες που εκφράζουμε τον ευρύτερο αριστερό και προοδευτικό χώρο, είμαστε θεματοφύλακες της διαφάνειας και της προάσπισης του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος.

Είμαστε υποχρεωμένοι να αγγίξουμε την πολύ πρόσφατη  υπόθεση του οικοπέδου της πλατείας που φιλοξενείται ο Ιερός Ναός του Αγίου Κωνσταντίνου.

Η εκκλησία κέρδισε σε δικαστήριο την κυριότητα όλης της πλατείας ενώ ο δήμος στο δικαστήριο παρουσιάστηκε άνευρος χωρίς όπλα και επιχειρήματα σε μια καθαρή υπόθεση όπου κατάφερε να την χάσει. Ήθελε να τη χάσει;

Η δημοτική αρχή αδυνατεί να κερδίσει νέους χώρους αλλά είναι ανεπίτρεπτο να χαρίζει πλατείες με την αμέλεια της.

Ζητάμε και απαιτούμε, άμεσα, ο δήμος να ασκήσει τα νόμιμα με σοβαρότητα και άρτια προετοιμασία.

Τέλος…

Δημοκρατία

Στη Νέα Ιωνία μπαίνουν πολύ σοβαρά ζητήματα Δημοκρατίας.

Από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου.

Είναι ανύπαρκτο.

Δεν επιδιώκεται η σύνθεση των απόψεων και η αναζήτηση κοινών λύσεων.

Η Δημοτική αρχή λειτουργεί με απόλυτη χρήση των Νόμων Θεοδωρικάκου-Βορίδη διαλύοντας κάθε έννοια συνεργασίας και χτυπώντας το πάγιο αίτημα της απλής αναλογικής που οδηγεί σε συνεργασίες και έλεγχο.

Η Δημοτική αρχή λειτουργεί το τεράστιο οικοδόμημα του Δήμου Νέας Ιωνίας μέσα από την Οικονομική Επιτροπή, όπου κάνει ότι θέλει.

Αποκρύπτει στοιχεία όταν ζητούνται και διοικεί με 5 ανθρώπους χωρίς να συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις της πόλης, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο έχει απονευρωθεί σε ένα όργανο χωρίς αρμοδιότητες.

Κατά τη γνώμη μου, το μεγαλύτερο κακό είναι ότι

Καλλιεργείται στους πολίτες :

–η αδιαφορία για τα κοινά,

–και η μετατροπή της πολιτικής από εργαλείο διεκδίκησης σε μέσο προβολής και θεάματος.

Δυστυχώς στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι εύκολο να υπάρξει συνεννόηση ακόμη και στα αυτονόητα.

Το στοίχημα μας

Τόνισα όλα τα παραπάνω γιατί η Νέα Ιωνία είναι ξεκάθαρο ότι αντιμετωπίζει σημαντικά  προβλήματα.

Προβλήματα πολιτικά που οδηγούν και σε προβλήματα καθημερινότητας που παλαιότερα δεν υπήρχαν.

Συνεπώς έχουμε πολλά στοιχήματα να κερδίσουμε.

Και το μεγαλύτερο στοίχημα που έχουμε να κερδίσουμε είναι η ενίσχυση ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης, χωρίς να μένουν πίσω η καθημερινότητα του δημότη και η υλοποίηση μεγάλων έργων.

Όσοι διαχειρίζονται τις τύχες της πόλης πρέπει να σέβονται την παράδοση του και πάνω από όλα το μέλλον του κάνοντας ανάγνωση των προβλημάτων της εποχής.

Οφείλουν να εξασφαλίσουν περιβάλλον ουσιαστικής ασφάλεια και με τις δημοτικές παροχές να απλώσουν δίχτυ προστασίας σε όλους.

Στους νέους γονείς οφείλουν να παρέχουν υποδειγματικούς παιδικούς σταθμούς, με ολοκληρωμένους χώρους άθλησης και όχι να χάνονται, εγκεκριμένα έργα και χρηματοδοτήσεις.

Οφείλουμε παρεμβάσεις σε σύγχρονα τεχνικά έργα ουσίας.

Αγαπητοί φίλοι,

Η χώρος μας έχει παρελθόν και όλοι μαζί γράφουμε το μέλλον.

Θυμάμαι τα σοφά και αληθινά λόγια .. που είπανε ότι ..

Στην πορεία μας κερδίσαμε πολλούς, χάσαμε όμως και άξιους φίλους και συναγωνιστές που ζητούσαν άλλο βηματισμό, κάποιους που δεν μας συγχώρεσαν λάθη και παραλείψεις, που δεν εκτιμήσαμε όσο έπρεπε την προσφορά τους και κάνουμε την αυτοκριτική μας.

Είμαστε όμως εδώ, έτοιμοι να αντισταθούμε σε όσους σχεδιάζουν και σε όσους συμμετέχουν στην κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων,

σε όσους οργίασαν μέσα στη διαφθορά και την διαπλοκή.

Είμαστε απέναντι σε αυτούς που κουτσούρεψαν τη δημοκρατία και τις κατακτήσεις του λαού μας.

Είμαστε εδώ ακούγοντας την εποικοδομητική κριτική σας και καλώντας σας να συμμετάσχετε.

Να διαθέσετε την εμπειρία, τις ιδέες, τη διάθεση, τη δικτύωση σας στη κοινωνία και λίγο από το χρόνο σας,

όχι μόνο στον προεκλογικό μας αγώνα,

αλλά και στο έργο για μια Νέα Ιωνία δίπλα και μαζί με τον Άνθρωπο, παράδειγμα προς μίμηση σε όλη τη χώρα.

Σας ευχαριστώ».

 

 

Δείτε το βίντεο της συνέλευσης παρακάτω:

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU