Μητρόπολη – Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Γεωργίου Νεαπολίτου, Πολιούχου της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τιμά και πανηγυρίζει τη σεπτή μνήμη του Πολιούχου και Προστάτου της Καππαδόκη Ιερομάρτυρα, Αγίου Γεωργίου Νεαπολίτου του Θαυματουργού, του οποίου το άφθαρτο Ιερό Σκήνωμα φυλάσσεται ως πολύτιμο θησαύρισμα στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Περισσού στη Νέα Ιωνία.

Με τη δέουσα λαμπρότητα και με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου τελέσθηκε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022 ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και του οικείου Ποιμενάρχου Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας κ. Δαμασκηνός, ο οποίος αναφέρθηκε στο πνευματικό μεγαλείο των Μικρασιατών Αγίων Νεομαρτύρων και στον θαυμαστό βίο του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου, το ιερό σκήνωμα του οποίου φανερώνει την ζωντανή παρουσία του Θεού και αποτελεί γέφυρα που ενώνει την μητέρα Ελλάδα με τις αλησμόνητες πατρίδες.

Κατά την διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ απέδωσε την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως, ήτοι το παράσημο του Πολιούχου αυτής, Ιερομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου στον Πρόεδρο του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ κ. Θεόδωρο Κυριακού για την πολύτιμη στήριξη που προσέφερε μέσω του Ομίλου του κατά την περίοδο της πανδημίας, που είχε ως επακόλουθο το κλείσιμο των Ιερών Ναών, να αναμεταδίδονται ζωντανά οι Ιερές Ακολουθίες από τον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Ν. Ιωνίας.

Ακολούθως, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος συνεχάρη τον κ. Κυριακού, απευθύνοντας ευχές για δύναμη και συνέχιση του σημαντικού και πολύπλευρου έργου του.

Το παρών έδωσαν ο πρ. Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης, η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, οι Βουλευτές κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος και κ. Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου με μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, επικεφαλής τοπικών δημοτικών παρατάξεων, πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και Μικρασιατικών σωματείων.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως 

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU