Ανακοίνωση των Οργανώσεων Βάσης Νέας Ιωνίας της ΚΝΕ με αφορμή τις καταργήσεις Τομέων και τμημάτων στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

Πάρτε εκπαιδευτικούς, καλύψτε τα κενά,

οι καταργήσεις των τμημάτων στα ΕΠΑΛ θα μείνουν στα χαρτιά!

 Μέσα στο κατακαλόκαιρο, θέλοντας να προλάβουν αντιδράσεις και ενώ το ζητούμενο είναι να μικρύνουν τα σχολικά τμήματα για να μπορούν να τηρούνται τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας κλείνουν τομείς και τμήματα στα ΕΠΑΛ, επειδή ο αριθμός των παιδιών που τα επιλέγει είναι μικρός!

Στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, το μοναδικό ημερήσιο ΕΠΑΛ της πόλης μας, έγινε γνωστό πως δεν εγκρίθηκαν, λόγω ολιγομελών τμημάτων, ο Τομέας Πληροφορικής, ο Τομέας Οικονομίας και Διοίκησης και ο Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών στη Β’ Λυκείου και στη Γ’ Λυκείου δεν εγκρίθηκαν τα τμήματα Νοσηλευτών και Βρεφοκόμων!

Και όλα αυτά τη στιγμή που στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας φοιτούν μαθητές σε τμήματα από 21 έως 30 μαθητών, στοιβαγμένοι σε αίθουσες-κλουβιά, με ανεπαρκείς υλικοτεχνικές υποδομές, κάνοντας μάθημα ακόμα και σε κοντέινερ!

Αντί, λοιπόν, να προχωρήσει η αραίωση των μαθητών, να αξιοποιηθούν όλοι οι κατάλληλοι χώροι, να καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικών και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να ξεκινήσει ομαλά και χωρίς προβλήματα η νέα σχολική χρονιά, η κυβέρνηση, ακολουθώντας την πολιτική της ΕΕ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που βλέπει την παιδεία ως κόστος και τους μαθητές ως νούμερα στατιστικής, επιλέγει να «κλείσει» όσα τμήματα και σχολεία δεν «συμφέρουν»…

Με αυτή την απαράδεκτη και αδικαιολόγητη απόφαση το υπουργείο Παιδείας αναγκάζει δεκάδες μαθητές της Νέας Ιωνίας να αναζητήσουν σχολική στέγη, επιβάλλοντάς τους να μετακινηθούν χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους, προκειμένου να αποκτήσουν το αυτονόητο δικαίωμα της μόρφωσης.

Καλούμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Νέας Ιωνίας, τους νέους και τις νέες, καθώς και τους τοπικούς φορείς της πόλης μας να διεκδικήσουν:

  • Να εγκριθούν όλα τα τμήματα των Τομέων και Ειδικοτήτων του ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.
  • Να δεσμευτεί το υπουργείο και η δημοτική αρχή ότι δεν θα αποδυναμωθεί κανένα σχολείο και δε θα ασκηθεί καμία πολιτική που συστηματικά και μεθοδικά οδηγεί σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και σχολείων.
  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών με διορισμούς εκπαιδευτικών.
  • Όχι πάνω από 15 μαθητές ανά τάξη.

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU