Νέα Ιωνία: Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τον χώρο της ΕΡΙΟΤΕΚ στον Περισσό

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στη Νέα Ιωνία, με αφορμή τις εξελίξεις για τον πρώην εργοστασιακό χώρο της ΕΡΙΟΤΕΚ στον Περισσό.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος του Δήμου Νέας Ιωνίας είναι η απαλλοτρίωση του χώρου, ωστόσο οι ιδιοκτήτες του δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο.

Διαβάστε ΕΔΩ το αφιέρωμα από το ertnews στον χώρο:

ΕΡΙΟΤΕΚ: Εκεί που κάποτε ήταν ένα εργοστάσιο (φωτορεπορτάζ)

Είχε προηγηθεί επιστολή της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Μανούρη, ο οποίος θα είναι και ο νέος Δήμαρχος από την 1η Ιανουαρίου 2024, μετά τη νίκη του στις πρόσφατες εκλογές του Οκτωβρίου.

 

Αναλυτικά η επιστολή στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου:

 

«Κύριε Πρόεδρε και κκ Συνάδελφοι για μια φορά ακόμη  το Δημοτικό Συμβούλιο αγνοείται από την κα Δήμαρχο, δυστυχώς αυτή την φορά  πιθανόν με σοβαρότατες επιπτώσεις  για την πόλη μας.

 

Από τις 15 Φεβρουαρίου 2023 μέχρι και τον Αύγουστο 2023 η Δήμαρχος:

-Αποσιωπούσε  και απέκρυπτε για έξι (6) μήνες από το Δημοτικό Συμβούλιο  το γεγονός  ότι η οικογένεια (κληρονόμοι) Κ. Μήτση ζήτησε την άρση της απαλλοτρίωσης στο Ο.Τ 425,  διεκδικώντας την κυριότητα του ακινήτου.

 

-Διαχειρίστηκε αυθαίρετα το θέμα και είχε κατ’ιδίαν συνεννοήσεις  με την ανωτέρω οικογένεια χωρίς το Δημοτικό Συμβούλιο και οι Ιωνιώτες να έχουν ιδέα για το τι συζητείται και αποφασίζεται

 

-Καθυστέρησε χωρίς κανέναν λόγο , ουσιαστικό ή τυπικό,  την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και την απρόσκοπτη διενέργεια των νόμιμων διαδικασιών  για θέμα μείζονος σημασίας για τα συμφέροντα του Δήμου.

 

Το τοπίο ξεκαθάρισε  σήμερα, (σ.σ. χθες)  31 Οκτωβρίου  2023  όταν μας απεστάλη στο mail  η απόφαση της Αποκεντρωμένης η οποία αποδέχθηκε την προσφυγή των κ.κ. Ευγενίας χήρας Κων/νου Μήτση, Σταύρου Μήτση και Χριστίνας Μήτση και ακύρωσε την υπ’ αρ. 216/2023 απόφασης Δημοτικού μας Συμβουλίου.

 

Το προηγούμενο βράδυ μετά από ερώτηση συναδέλφου από την Αντιπολίτευση η Δήμαρχος πάλι δεν αναφέρθηκε στην Προσφυγή  ακύρωσης της απόφασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου που γνώριζε οτι είχε υποβληθεί από την οικογένεια Μήτση.

 

Ούτε αναφέρθηκε  ότι   η Αποκεντρωμένη  Διοίκηση είχε καλέσει τον Δήμο μας να υποστηρίξει εκ νέου την θέση του πριν την απόφαση.

 

Συνοψίζοντας η οικογένεια  Κ. Μήτση πρόσβαλε στην Αποκεντρωμένη  την απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου με την οποία αποφασίσαμε  να επιμείνουμε και να εμείνουμε στην απαλλοτρίωση στο Ο.Τ. 425 για να διασφαλίσουμε την διατήρηση και συντέλεση της απαλλοτρίωσης που είναι ζωτικής σημασίας στην εξασφάλιση χώρων για την ανέγερση σχολικών κτιρίων στην πόλη μας.

 

Ο Δήμος, δια της Δημάρχου , παραδέχθηκε στην Αποκεντρωμένη  ότι εντός της προθεσμίας των έξι μηνών από την κατάθεση της αίτησης της οικογένειας Μήτση  δεν διέθετε  την οικονομική δυνατότητα για άμεση καταβολή της  αποζημίωσης στους δικαιούχους (οικογένεια Μήτση), ούτε για εγγραφή αυτής σε ειδικό κωδικό στον προϋπολογισμό του Δήμου, ούτε και για εγκεκριμένη χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

 

Η κα Δήμαρχος  είναι υπόλογη για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την υπόθεση

της ΕΡΙΟΤΕΚ απέναντι στον λαό της Ιωνίας και ερήμην του.

 

Ζητούμε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού μας Συμβουλίου άμεσα την σύγκληση Έκτακτης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου αφενός για να ενημερωθούμε για το μείζονος σημασία θέμα αφού προηγουμένως μας χορηγηθεί :

 

1) Η από 24.08.2023 (Αρ. Πρωτ. ΑΔΑ: 67568/28.08.2023) προσφυγή των κ.κ.

Ευγενίας χήρας Κων/νου Μήτση, Σταύρου Μήτση και Χριστίνας Μήτση.

 

2) Το υπ’ αρ. 69563/05.09.2023 έγγραφο Αποκεντρωμένης προς παροχή απόψεων και περαιτέρω στοιχείων εκ του Δήμου Νέας Ιωνίας.

 

3) Το υπ’ αρ. 27135/28.09.2023 έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του

Δήμου Νέας Ιωνίας με θέμα την προσφυγή των κ.κ. Ευγενίας χήρας Κων/νου Μήτση, Σταύρου Μήτση και Χριστίνας Μήτση κατά της υπ’ αρ. 216/2023 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας. Καθώς και όλα τα υπηρεσιακά έγγραφα  που εκδόθηκαν από τον Φεβρουάριο 2023 και μετά ενόψει της συγκεκριμένης υπόθεσης.

 

Και αφετέρου για να ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για την εξάντληση όλων των ένδικων μέσων, αλλά και αναγκαίας συμμετοχής – πολιτικής παρέμβασης για την ολοκλήρωση της επαναδέσμευσης και απαλλοτρίωσης του ακινήτου του Ο.Τ. 425.

 

Δεδομένου ότι από 15 Οκτωβρίου 2023 και μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής  η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι απολύτως υπηρεσιακή Διοίκηση, πλέον φέρει απόλυτη ευθύνη για κάθε ζημία που τυχόν  υποστεί ο Δήμος εξαιτίας της πλημμελούς και αυθαίρετης άσκησης των καθηκόντων της.

 

«Δημιουργία Αλληλεγγύη»

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

 

Μανούρης Παναγιώτης, Καναβός Μιλτιάδης , Τσομπάνογλου Φώτης, Λάμπρου Χαράλαμπος, Λαζαρίδης Ιωάννης, Κλάρα Αναστασία, Παπαμαργαρίτης

Ευθύμιος, Σκευοφύλαξ Σωτήριος, Αναμουρλόγλου Χρήστος, Αγγελακοπούλου Αναστασία, Στέφας Γεώργιος, Ναϊσίδου Σοφία, Κουλουριώτη Μαρία Ελισάβετ, Τσομπανίδου Γεωργία.

Η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Χριστίνα Παπαηλιοπούλου

 

UPDATE 16.05

 

Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: «Ξεπουλάνε τον χώρο της ΕΡΙΟΤΕΚ! Ο λαός της Ν. Ιωνίας δε θα το επιτρέψει!»

Με έγγραφο της «Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής», γίνεται γνωστό στον Δήμο Ν. Ιωνίας ότι αποδέχεται την προσφυγή των επιχειρηματιών της οικογένειας Μήτση σε σχέση με το οικόπεδο της “ΕΡΙΟΤΕΚ” στον Περισσό, ενώ απορρίπτουν τις αιτιάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Με λίγα λόγια ο χώρος αποχαρακτηρίζεται και ο σκοπός είναι να δοθεί στην οικογένεια Μήτση για τα δικά της επιχειρηματικά σχέδια.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Ιωνίας” είχε καταγγείλει τη Δημοτική Αρχή για τις τεράστιες ευθύνες και την απαράδεκτη, την εγκληματική ολιγωρία που επέδειξε γι’ αυτό το θέμα. Ταυτόχρονα, είχε καταγγείλει όλες τις δημοτικές αρχές των τελευταίων 20 χρόνων, γιατί δεν έκαναν τίποτα για να σιγουρευτεί ο χώρος, να εξασφαλιστούν οι οικονομικοί πόροι και να ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης σχολείων που τόσο έχει ανάγκη η νεολαία της περιοχής μας.

Οι δημοτικές αρχές, που έχουν αλλεπάλληλα στηριχτεί από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, είναι υπόλογες απέναντι στον λαό της Ν. Ιωνίας. Δεν τους «ξέφυγε» απλώς κάτι. Το κύριο θέμα είναι πως στην κατεύθυνσή τους δεν έχουν τις λαϊκές ανάγκες, αλλά να παραχωρούν τους ελάχιστους εναπομείναντες χώρους σε επιχειρηματίες για να χτίζουν αυτοί εμπορικά και άλλα μεγαθήρια και να βγάζουν τεράστια κέρδη.

Όλα αυτά είναι τελείως ξένα με τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας της Ν. Ιωνίας. Με την ανάγκη για μόρφωση, για ασφαλή και σύγχρονα κτίρια, για άθληση, για πολιτιστική δημιουργία.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Ιωνίας” καλεί τον λαό του δήμου μας σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα. Καλεί όλους τους μαζικούς φορείς, ειδικά την Ένωση και τους συλλόγους γονέων, τους συλλόγους εκπαιδευτικών, τα συμβούλια των μαθητών, να μην επιτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη.

Την ΕΡΙΟΤΕΚ θα τη σώσει ο λαός και όχι οι δημοτικές αρχές που είναι ευθυγραμμισμένες με τις επιθυμίες των επιχειρηματιών!

Η “Λαϊκή Συσπείρωση”, όπως άλλωστε έκανε από την πρώτη στιγμή όταν ανακινήθηκε το θέμα, θα δώσει όλες τις δυνάμεις της για να γίνει η “ΕΡΙΟΤΕΚ” χώρος για τα παιδιά μας και όχι για να βγάζουν ασύλληπτα κέρδη οι βιομήχανοι. Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανένας άνθρωπος του λαού.

Απαιτούμε να πραγματοποιηθεί άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο με αυτό το θέμα.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU