Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στη Νέα Ιωνία – Φωτογραφικό άλμπουμ

Με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εκ Μικράς Ασίας στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό της Νέας Ιωνίας.

Την κυριώνυμο ημέρα τη εορτής, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023, τελέσθηκε η Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου, ο οποίος χοροστάτησε και στην ακολουθία του Όρθρου, και συλλειτουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή του Πανοσιολ. Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Αρχιμ. Ιακώβου Αθανασίου και του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πανοσιολ. Αρχιμ. Φωτίου Ζαρζαβατσάκη και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, ενώ συμπροσευχόμενος εντός του ιερού Βήματος παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος.

Το παρών στην εορτή έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παναγιώτης  Μανούρης, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, ο πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ του Δήμου Ν. Ιωνίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου, εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων και τοπικών πολιτιστικών σωματείων, μέλη του συλλόγου Ποντίων Ν. Ιωνίας «Σινώπη», που παρέστησαν τιμητικά επί τη μνήμη των Αγίων Αναργύρων, αλλά και επί τη μνήμη της Αγίας Ελένης εκ Σινώπης, που είναι η προστάτιδα του Συλλόγου, καθώς και πλήθος πιστών, που προσήλθαν με ευλάβεια στον Μητροπολιτικό Ναό της Νέας Ιωνίας για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα και τα Ιερά Λείψανα των θαυματουργών Αγίων Αναργύρων καθώς και την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Ιαματικής, προερχόμενης εκ της Τραπεζούντος του Πόντου, η οποία τίθεται σε προσκύνηση στον Μητροπολιτικό Ναό.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ καλωσόρισε και ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Φιλόθεο για την τιμητική παρουσία του στην προσφυγική Μητρόπολη της Νέας Ιωνίας.

Το θείο λόγο κήρυξε ο προεξάρχων της Ευχαριστιακής Συνάξεως, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Φιλόθεος, ο οποίος, αφού αρχικά ευχαρίστησε τον κ. Γαβριήλ για την ευγενή πρόσκληση, στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Α’ Κορ. ιβ’, 27 – ιγ’, 8) και στον Ύμνο της Αγάπης του Αποστόλου Παύλου, καθώς και στην ευλογία που έχουμε ως χριστιανοί να αποτελούμε μέλη του σώματος του Χριστού. Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε επίσης το χάρισμα της φιλάνθρωπης αγάπης, που χαρακτήριζε τους Αγίους Αναργύρους και τόνισε την ποικιλία των πνευματικών χαρισμάτων, που διακρίνει κάθε μέλος της Εκκλησίας, τα οποία χαρίσματα σκοπό έχουν να υπηρετούν την Εκκλησία και να δοξάζουν τον Θεό.

Το ιερό Αναλόγιο λάμπρυναν με την παρουσία τους ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού και οφφικιάλος της ΜτΧ.Ε. κ. Εμμανουήλ Κουλούρης και ο Λαμπαδάριος κ. Νικήτας Πράσινος, οι οποίοι απέδωσαν με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια του ύμνους της εορτής.

Ανήμερα της εορτής το εσπέρας και ώρα 6:00μμ θα τελεσθεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Αναργύρων.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΕΔΩ:

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU