Ανατολή Νέας Ιωνίας: Χρυσή η Φιλτισάκου στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βάδην στην Αττάλεια

Το χρυσό μετάλλιο κέρδισε η πρωταθλήτρια Ανατολής Νέας Ιωνίας Κυριακή Φιλτισάκου στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βάδην που έγινε στην Αττάλεια της Τουρκίας, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στα 20.000 μ. με επίδοση 1:32.52, πλησιάζοντας το ρεκόρ της 1:32.23 (από το 2021).

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα έγινε το Σάββατο 9 Μαρτίου και συμμετείχε οκταμελής Ελληνική ομάδα.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η  Παναγιώτα Τσινοπούλου, (του ΑΣ «Βέλος Παλαιού Φαλήρου»), με χρόνο 1:34.28.

Στο αγώνισμα των 20.000 μ. ανδρών ο πρωταθλητής Ελλάδος Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (του Παμμηλιακού Α.Σ.) τερμάτισε άνετα πρώτος με χρόνο με 1:22.32, που είναι η έκτη καλύτερη επίδοση της καριέρας του και η κορυφαία για τον ίδιο από το 2016!

Στο ίδιο αγώνισμα ο Γιάννης Καυκάς, (ΑΕ Ολυμπιάς Πατρών), ο οποίος στα 37 του χρόνια, συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ (το οποίο ήταν 1:26.54) και με 1:23.25 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Στο βάθρο, στο τρίτο σκαλί, ανέβηκε και ο Ελισσαίος Μπαρδάκης (ΑΕ Ολυμπιάς Πατρών) στα 10 χλμ. της κατηγορίας Κ20 με χρόνο 46.21.

Όπως σημειώνει η Ανατολή, «οι επιδόσεις της Ελληνικής ομάδας θεωρούνται πολύ καλές. Αθλητές και αθλήτριες επιδιώκουν μια καλή βαθμολογία στο ranking, εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων του καλοκαιριού, στο Παρίσι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας συγχαίρει την Κυριακή Φιλτισάκου και τον προπονητή της Άγη Πίσχο και εύχεται στην αθλήτρια να έχει υγεία και πάντοτε ρεκόρ και επιτυχίες.

Ημιμαραθωνιος Αθήνας – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

 

Την Κυριακή το πρωί 10 Μαρτίου διεξήχθη ο 12ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, που αποτελούσε και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Σύμμαχος των δρομέων ήταν ο πολύ καλός καιρός, αλλά και η αλλαγή της διαδρομής, η οποία ήταν πιο προσιτή και έδωσε την δυνατότητα στους δρομείς να πετύχουν πολύ καλές επιδόσεις.

Στους άνδρες πρώτευσε ο Νίκος Σταμούλης του ΓΑΣ Αγρινίου με χρόνο 1:05.30, που αποτελεί νέο ρεκόρ διαδρομής. Δεύτερος ήταν ο (πολυνίκης του αγωνίσματος και νικητής του Μαραθωνίου του 2023) Παναγιώτης Καραΐσκος του ΝΓΣ Ηρακλή Θεσ/νίκης με χρόνο 1:06.35. που επίσης αποτελεί ρεκόρ για τον αθλητή και τρίτος ο Κων/νος Σταμούλης (αδελφός του πρώτου νικητή) με χρόνο 1:06.47. Στην τρίτη θέση για το πανελλήνιο Πρωτάθλημα τερμάτισε ο αθλητής Χαράλαμπος Πιτσώλης του ΓΑΣ Ιλισός  με χρόνο 1:07.45.

Στον ίδιο αγώνα ο Σύλλογός μας συμμετείχε με δύο αθλητές του, τον Αθανάσιο Καρβουνιάρη, ο οποίος κατέλαβε την 29η στη γενική κατάταξη (27η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα), με χρόνο 1:14.39, που αποτελεί ατομικό ρεκόρ του αθλητή. Ο αθλητής μας κατέλαβε την πρώτη θέση στην ηλικιακή κατηγορία 45-49. Θυμίζουμε ότι ο Αθανάσιος Καρβουνιάρης ήταν ο πρώτος νικητής στον αγώνα δρόμου 10.000 μ. «Μπλόκο Καλογρέζας», που διεξήχθη την Κυριακή 3 Μαρτίου. Ο δεύτερος αθλητής μας ήταν ο Αλέξανδρος Καρύκας, οποίος κατέλαβε τη 42η θέση της γενικής κατάταξης, με χρόνο 1:16.49, που (επίσης) αποτελεί νέο ρεκόρ του αθλητή. Στους άνδρες τερμάτισαν συνολικά 4.750 αθλητές.

Στις γυναίκες είχαμε τα ακόλουθα αποτελέσματα: 1η) Αναστασία Μαρινάκου (Παναθηναϊκού Α.Ο.) με χρόνο 1:16.48, 2η) Γκλόρια Πριβιλέτζιο (ΓΣ Γλυφάδας) με χρόνο 1:17.33 και 3η) Παναγιώτα Βλαχάκη (ΓΑΣ Ιλισός) με χρόνο 1:17.41. Και οι τρεις αθλήτριες πέτυχαν νέα ατομικά ρεκόρ. Συνολικά τερμάτισαν 1.525 αθλήτριες.

Των εκκινήσεων προηγήθηκε η εκκίνηση του αγώνα για τους δρομείς με τροχήλατα αμαξίδια. Στην εξέδρα των εκκινήσεων ήταν και η μικρή Αγάπη (Α. με Α.)

Εκτός του Ημιμαραθωνίου διεξήχθη αγώνας 1.000 μ. για μικρά παιδιά, για παιδιά Α. με Α. και παιδιά των ειδικών σχολείων και των Special Olympics, μερικά των οποίων τα συνόδευσαν οι γονείς τους.

Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με τον αγώνα των 5.000 μ. για άνδρες και γυναίκες, στον οποίο επίσης είχαμε μεγάλη συμμετοχή και πολύ καλές επιδόσεις.

H φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του σπουδαίου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Για όλους τους αγώνες ο τερματισμός ήταν ο χώρος μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν: η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Σοφία Σακοράφα (καθώς και αρκετά άλλα μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ), ο Δήμαρχος της Αθήνας κ. Χάρης Δούκας, η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Ράπτη. εκπρόσωποι της Περιφέρειας και των χορηγών.

Μεγάλη ομάδα τυμπανιστών της ομάδας κρουστών QUILOMBO, έδωσαν επί ώρες ρυθμό και το ιδιαίτερο χρώμα στους αγώνες.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου συγχαίρει τους δύο αθλητές του για τη συμμετοχή τους και τους πολύ καλούς χρόνους».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU