Σωτήρης Φλέσσιας – Ηράκλειο Αττικής: Πως έζησα από την αρχή το θεσμό των Κ.Ε.Π.

Πριν από αρκετά χρόνια, είχα την τύχη και την τιμή να ανήκω στην  ομάδα των  ανθρώπων που στελέχωσαν και λειτούργησαν το πρώτο ΚΕΠ της χώρας, στο Σύνταγμα.

Έζησα από την αρχή το θεσμό των ΚΕΠ, που ήταν μία μεγάλη και τολμηρή μεταρρύθμιση στην Δημόσια Διοίκηση. Θα την χαρακτήριζα   πρωτοποριακή για την χώρα. Μην ξεχνάμε πως τότε δεν υπήρχε σε καμία περίπτωση η  ψηφιακή διακυβέρνηση όπως ισχύει σε μεγάλο βαθμό στις μέρες μας.

Φυσικά τίποτα δεν ήταν εύκολο και αυτονόητο. Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια και αγώνα από όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό το εγχείρημα. Και η αλήθεια είναι πως ο κόσμος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε το θεσμό και μας εμπιστεύτηκε.

Πολύ  γρήγορα τα ΚΕΠ έγιναν μία  από τις πιο αξιόπιστες και αποδοτικές  υπηρεσίες και όπως χαρακτηρίστηκαν επίσημα  η «βιτρίνα της Δημόσιας Διοίκησης». Υπηρέτησα τον πολίτη στην καθημερινότητα του με ζήλο και αυταπάρνηση, από  την πρώτη μέρα που μου ανατέθηκε αυτή η αποστολή.

Με συνάδελφο στο Κ.Ε.Π. του Συντάγματος

Συνεχίζω να συμβάλω μέχρι και σήμερα, ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία και η ταλαιπωρία των πολιτών. Είναι γεγονός ότι υπήρξαν και υπάρχουν δυσκολίες καθώς η καθημερινή επαφή με το κοινό και ειδικά στις μέρες μας χρειάζεται υπομονή, ψυχραιμία και αντοχή.

Πολλές φορές καλούμαι να αντιμετωπίσω καταστάσεις και υποθέσεις που χρειάζονται ειδικό χειρισμό και ευελιξία. Πάντα όμως με γνώμονα την εξυπηρέτηση του πολίτη και με σεβασμό στον Άνθρωπο, εκτιμώ πως καταφέρνω το αποτέλεσμα να είναι θετικό.

Είμαι σε καθημερινή  επαφή  με τον κόσμο, επί  είκοσι ένα ολόκληρα χρόνια, στην καθημερινή εξυπηρέτηση του πολίτη. Σε μια υπηρεσία που είναι  από τις πιο παραγωγικές του Δημοσίου, με πολύ μεγάλο εύρος διαδικασιών, με πολύ  μεγάλη επισκεψιμότητα και αναγνώριση από την κοινωνία.

Τη δεκαετία του 2000 με τον τότε υφυπουργό Δημόσιας Διοίκησης, αρμόδιο για τη Κ.Ε.Π. Σταύρο Μπένο

Η πολυετής εμπειρία μου στα ΚΕΠ, έχοντας εξυπηρετήσει πλέον όλα αυτά τα χρόνιά χιλιάδες πολίτες, μου έχει δείξει ότι ο σεβασμός, η εν συναίσθηση, η ευγένεια και διάθεση να βοηθήσεις, είναι τα κυριότερα συστατικά  για να είσαι χρήσιμος και αποδοτικός σε μία τόσο απαιτητική εργασία.

Έτσι ώστε ο πολίτης να βλέπει και να νιώθει ότι είσαι πραγματικά δίπλα του και ενδιαφέρεσαι να συμβάλεις για να λύσει το θέμα που τον απασχολεί, πάντα φυσικά με νόμιμες διαδικασίες και ότι προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Και πιστέψτε με, επειδή το ζω, είναι πολύ μεγάλη η ηθική ικανοποίηση που νιώθεις ακούγοντας τόσο όμορφα λόγια και ευχαριστήρια email από πολίτες που έμεινα ικανοποιημένοι από την διεκπεραίωση των υποθέσεων τους και αιτημάτων τους.

Με αυτή την μεγάλη  εμπειρία  που έχω λοιπόν και γνωρίζοντας πολύ καλά την κοινωνία και τις καθημερινές της ανάγκες, νιώθω ότι μπορώ να προσφέρω στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είναι η πρώτη επικοινωνία του πολίτη με το κράτος και τους θεσμούς.

Πάντα λοιπόν με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο, τις ανάγκες και τους προβληματισμούς τους, μπορώ να είμαι ουσιαστικά  δίπλα στον πολίτη, γιατί έχω μάθει να ακούω, να νιώθω και να μπαίνω στην θέση του άλλου, που αναζητάει λύσεις σε θέματα που τον απασχολούν.

Ειδικά την δύσκολη και σύνθετη εποχή που ζούμε  οικονομικά και κοινωνικά. Έμπρακτα λοιπόν με γνώση, εμπειρία  και συναίσθημα, Δίπλα στον πολίτη, Μαζί με τον πολίτη. Με Εμπιστοσύνη.

 

 

 

Σωτήρης Φλέσσιας

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου Αττικής

με υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Μπάμπαλο

και τον συνδυασμό “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη”

 

 

Είμαι γέννημα θρέμμα Ηρακλειώτης και κατοικώ μόνιμα στην πόλη, ολόκληρη τη ζωή μου. Είμαι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, που είναι μαθητές στα σχολεία της πόλης μας.

Τελείωσα το 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Αττικής, τη λεγόμενη Ηράκλειο Σχολή. Στην συνέχεια σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων – Marketing  και  έπειτα  σπούδασα  Δημοσιογραφία σε Δημόσιο ΙΕΚ.

Έχω παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με την Δημόσια Διοίκηση και την εξυπηρέτηση πολιτών και εργάζομαι εδώ και 21 χρόνια σε Κ.Ε.Π., από την εποχή της ίδρυσης τους.

Νωρίτερα, αλλά και παράλληλα, εργάστηκα ως δημοσιογράφος στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο και τα τελευταία χρόνια έχω την ευθύνη παραγωγής ραδιοφωνικής εκπομπής με θεματολογία επικεντρωμένη στο παιδί.  

Μεταξύ άλλων έχω διατελέσει εκλεγμένος αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων των Κ.ΕΠ. της υπερνομαρχίας Αθηνών – Πειραιώς, εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων των Κ.Ε.Π. και εκλεγμένος ειδικός γραμματέας στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου Αττικής.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU