ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Την 1η Σεπτεμβρίου ανοίγει το κολυμβητήριο στο Άλσος Ομορφοκκλησιάς (Βεΐκου) και αρχές Οκτωβρίου τα γήπεδα τένις

Δεν είναι λίγοι οι Ιωνιώτες, αλλά και κάποιοι Ηρακλειώτες, που πήγαιναν στις δημοτικές εγκαταστάσεις του Άλσους Ομορφοκκλησιάς (Βεΐκου) στο Γαλάτσι, όπως στο κολυμβητήριο και στα γήπεδα τένις. Ειδικά δε το κολυμβητήριο, το γεγονός ότι είναι ανοικτό και με πολύ ωραίο περιβάλλοντα χώρο (δέντρα κ.τ.λ.), το είχε κάνει ιδιαίτερα ελκυστικό “προορισμό”, παρά το ότι η συνδρομή των μή δημοτών και μή κάτοικων Γαλατσίου ήταν στα 45 ευρώ μηνιαίως.

Εδώ και αρκετό καιρό, πάνω από έναν χρόνο, οι εγκαταστάσεις δεν λειτουργούσαν, λόγω ανακαίνισης. Ωστόσο, με ανακοίνωση του ο δήμος Γαλατσίου σημειώνει ότι την 1η Σεπτεμβρίου ανοίγει το κολυμβητήριο και αρχές Οκτωβρίου τα γήπεδα τένις, ενώ απαντά και στα παράπονα για τις καθυστερήσεις στην ανακαίνιση των εγκαταστάσεων.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

“Ο Δήμος Γαλατσίου ενημερώνει τους πολίτες ότι, τα έργα στο Ανοιχτό Κολυμβητήριο του Άλσους Βεΐκου πρόκειται να ολοκληρωθούν τέλη Αυγούστου 2021, ενώ τα έργα στα γήπεδα τένις στα τέλη Σεπτεμβρίου 2021, λόγω των παρατάσεων που πήραν οι εργολάβοι, όπως δικαιούνται σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Ειδικότερα : Το κολυμβητήριο του Δήμου θα ανοίξει ξανά για το κοινό την 1η Σεπτεμβρίου 2021, καθώς ο εργολάβος πήρε παράταση έως τις 30 Αυγούστου 2021. Το ανοιχτό κολυμβητήριο θα είναι ένα πραγματικό στολίδι τόσο για τη πόλη μας, όσο και για ολόκληρη την Αττική, αφού ανακαινίστηκαν πλήρως η μικρή και η μεγάλη πισίνα, αλλά και τα αποδυτήρια, οι τουαλέτες κι οι κερκίδες.

Τα γήπεδα τένις, τα οποία επίσης εκσυγχρονίζονται πλήρως, θα είναι έτοιμα να υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους φίλους του αθλήματος στις αρχές Οκτωβρίου, καθώς ο εργολάβος πήρε παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021. Οι νέες εγκαταστάσεις των γηπέδων θα αποτελούν πλέον πρότυπο.

Σημειώνεται ότι, ναι μεν υπήρξε καθυστέρηση παράδοσης των δύο αυτών έργων, αλλά ο λόγος είναι προφανής σε όλους, καθώς λόγω της πανδημίας υπήρχαν παρόμοιες καθυστερήσεις σε δεκάδες έργα σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας. Αναλυτικότερα, σημειώνεται ότι οι εργολάβοι, που ανέλαβαν τα έργα μέσω αδιάβλητου διεθνούς διαγωνισμού, έκαναν προσφορές με μεγάλες εκπτώσεις, αλλά με τις συνθήκες της πανδημίας, τις οποίες κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει, ανέβασαν τα κόστη τους για τις πρώτες ύλες και τα μεταφορικά, με αποτέλεσμα να κάνουν στη συνέχεια χρήση του δικαιώματος παράτασης παράδοσης του έργου, καθώς η Κεντρική Διοίκηση του κράτους τους παρέχει αυτή τη δυνατότητα.

Σε αυτό το σημείο αναφέρουμε ενδεικτικά ότι, μέχρι το 2014 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Άλσους Βεΐκου δεν είχε γίνει καμία απολύτως παρέμβαση, καθώς δεν ήταν τίποτα αδειοδοτημένο και τίποτα νομιμοποιημένο από τις αρμόδιες Αρχές.

Κατά τη διάρκεια αυτών των επτά ετών, έχει γίνει από τη Διοίκηση ένας πραγματικός αγώνας δρόμου για να διαμορφωθούν αθλητικές εγκαταστάσεις για τα παιδιά της πόλης μας, που δεν θα έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν, όχι απλώς από άλλους Δήμους, αλλά κι από άλλες χώρες του εξωτερικού.

Αναλυτικότερα, από το 2014 και έπειτα ο Δήμος Γαλατσίου έχει εντάξει στο Άλσος 16,2 εκ. ευρώ έργα, από τα οποία τα 7,2 εκατ. ευρώ έχουν ήδη απορροφηθεί και μέχρι το τέλος του έτους θα απορροφηθούν και τα άλλα 9 εκ. ευρώ με την έναρξη της πλήρους ανακατασκευής του Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ, το οποίο αν και κατασκευάστηκε το 1988 έκτοτε δεν έγινε ποτέ σε αυτό η παραμικρή εργασία. Η ανακατασκευή του αναμένεται να διαρκέσει περίπου 1,5 χρόνο, κατά τη διάρκεια του οποίου έχει προβλεφθεί η δημιουργία κλειστού γηπέδου μπάσκετ με μπαλόνι στον προαύλιο χώρο του ΠΑΛΑΙ, ώστε να μην μείνει κανένα παιδί του Γαλατσίου χωρίς τις προπονήσεις του.

Συνεπώς όταν ολοκληρωθούν και οι εργασίες στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ, θα έχουν ανακαινιστεί πλήρως όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Άλσους, καθώς :

Ανακαινίστηκε ο στίβος και το κεντρικό γήπεδο ποδοσφαίρου που αποτελούν πόλο έλξης για όλους τους Αθηναίους.

Ανακαινίζονται τα γήπεδα τένις, με ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Κατασκευάστηκε δεύτερο γήπεδο ποδοσφαίρου 5 x 5

Ανακαινίστηκε το κολυμβητήριο.

Ανακαινίστηκαν οι παιδικές χαρές.

Ανακαινίστηκαν τα αποδυτήρια, οι τουαλέτες κι οι βοηθητικοί χώροι του Άλσους.

Ανακατασκευάζεται πλήρως το Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ.

Κατασκευάστηκε Πάρκο Κοινωνικοποίησης και Άσκησης Σκύλων

Επιπλέον αξίζει να αναφερθεί ξανά ότι, σε όλα τα παραπάνω συνέβαλλε η νομιμοποίηση του Άλσους, η οποία βοήθησε και τους ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στους χώρους εστίασης να προχωρήσουν και αυτοί σε ανακαινίσεις των καταστημάτων τους, ώστε να προσφέρουν καλύτερες παροχές προς τους καταναλωτές.

Κλείνοντας αναφέρουμε το σημαντικότερο όλων, που δεν είναι άλλο από την ασφάλεια των πολιτών. Συνεπώς όλες αυτές οι δραστηριότητες μπορούν πλέον να διεξάγονται με περισσότερη ασφάλεια από ποτέ, αφού το Άλσος Βεΐκου είναι το μοναδικό Άλσος της Αττικής που εντάχθηκε στο πρόγραμμα της πυροπροστασίας”.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU