Νέα Ιωνία – Ηράκλειο, ΒΙΝΤΕΟ – Ο Γαβριήλ για τον εμβολιασμό και τον ρόλο της Εκκλησίας

Συνέντευξη στο Action24 έδωσε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλάδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ. Ο Γαβριήλ μίλησε για το θέμα του εμβολιασμού και τόνισε πως η Εκκλησία έχει μιλήσει ξεκάθαρα υπέρ του εμβολιασμού και ότι το εμβόλιο είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε στα χέρια μας για να επανέλθουμε στην κανονικότητα.

«Η Εκκλησία έχει βάλει πλάτη», τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ωστόσο σε άλλο μέρος της συνέντευξης πως είναι τραβηγμένο να χαρακτηρίσει την έλλειψη εμβολιασμού αμαρτία.

«Το εμβόλιο είναι θέμα του γιατρού. Ρώτα το γιατρό σου και αν σου πει μπορείς, πήγαινε να το κάνεις. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ξεκάθαρα ότι είναι άλλος ο πνευματικός και ο ρόλος ο οποίος έχει ο πνευματικός για τα πνευματικά θέματα και άλλο τα ιατρικά θέματα. Μη συγχέουμε τους ρόλους… …Και η δική μας η φωνή θα ενωθεί με όλες αυτές τις φωνές οι οποίες θέλουν τη λογική, θέλουν την προστασία, θέλουν την υπευθυνότητα. Και πάνω απ’ όλα θα προσθέσει η Εκκλησία την αλληλεγγύη ως μια πράξη η οποία δείχνει ανθρωπισμό. Αλλά όχι όμως να το χαρακτηρίσω και αμαρτία την έλλειψη εμβολιασμού. Είναι τραβηγμένο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλη τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU