Βυζαντινό παρασκήνιο με τον Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ, τον Μητσοτάκη & το νομοσχέδιο για το γάμο & την τεκνοθεσία για όλους

Πίνακας Περιεχομένων

Ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ υπογράφει ο συντάκτης του Documento Αντιλιάν Κοτζάι, σχετικά με την ιδιαίτερα ενεργή εμπλοκή του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και τα όσα συμβαίνουν στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, για το νομοσχέδιο για το γάμο και την τεκνοθεσία για όλους.

 

Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά για τηλεφώνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Γαβριήλ, για τον ρόλο τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και για την επιστολή του στους βουλευτές του Βόρειου Τομέα.

 

Μητσοτάκης – Επιχείρηση “φιλοευρωπαϊκός” και “φιλελεύθερος” στην Ορμπανική Κολομβία της Μεσογείου με το predator

 

Πριν πάμε όμως στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ, να σημειώσουμε κάποια πράγματα.

 

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει το νομοσχέδιο για το γάμο και την τεκνοθεσία για όλους, προφανώς δεν ήταν τυχαία. Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τη διάσπαση που έφερε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φαίνεται ότι αποτελεί κίνδυνο για την κεντρώα και φιλελεύθερη πτέρυγα της Ν.Δ.

 

Έτσι ο Μητσοτάκης, θέλοντας να μην αφήσει χώρο στον Κασσελάκη, προσπαθεί να “ξεθάψει” το “φιλοευρωπαικό” και “φιλελεύθερο” προφίλ, το οποίο είχε πριν εκλεγεί πρωθυπουργός.

 

Προφίλ βέβαια που έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά από τότε που εκλέχθηκε πρωθυπουργός, μετά την άμεση εμπλοκή του στην παρακολούθηση του… μισού πολιτικού, δικαστικού, δημοσιογραφικού και στρατιωτικού προσωπικού της χώρας με το predator, αλλά και γενικότερα την πολύ κακή επίδοση της κυβέρνησης της ΝΔ, σε θέματα του κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, όπου η χώρα θυμίζει πλέον Κολομβία της Μεσογείου.

 

Οπότε η φυγή προς τα εμπρός για τον Μητσοτάκη, με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ήταν απαραίτητη, αφού δεν θέλει να του μείνει μόνιμα η στάμπα του «Όρμπαν της Μεσογείου», η οποία πλέον τον χαρακτηρίζει. 

Ιούνιος 2019, λίγο πριν την δεύτερη Κυριακή των τότε αυτοδιοικητικών εκλογών – Άλλες εποχές, άλλο κλίμα. Ο τότε πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης (αριστερά) στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής στην Καλογρέζα στο συλλείτουργο Ελπιδοφόρου Αμερικής και Γαβριήλ Νέας Ιωνίας.

Σε ότι αφορά τώρα, τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Γαβριήλ.

 

Στο συγκεκριμένο θέμα υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα οι θέσεις του για μία σειρά από “επίμαχα” θέματα για την Εκκλησία, με χαρακτηριστικότερο το θέμα της ομοφυλοφιλίας, ήταν αρκετά πιο προοδευτικές και ο λόγος του πολύ πιο ήπιος, από άλλους Μητροπολίτες, νυν και πρώην, που δεν διαφέρουν και σε πολλά με τους… “συνάδελφούς” τους, μουλάδες, στον μουσουλμανικό κόσμο.

 

Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος και λίγο λιγότερο ο νυν Πειραιώς Σεραφείμ, ο λόγος των οποίων εμπεριέχει σαφέστατα ποινικά μέρη, ρητορική μίσους, μεσαιωνισμό και fake news.  

 

Δείτε εδώ ένα απίστευτο βίντεο με ασυναρτησίες του Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος κοντεύει να πάρει… ντοκτορά και εξειδίκευση, στις αναλύσεις του σχετικά με το πρωκτικό σεξ:

Ωστόσο ο Γαβριήλ, έχοντας προφανώς φιλοδοξίες, δεν δίστασε στο παρελθόν να διολισθήσει σε λαϊκίστικες θέσεις, προκειμένου να προσεγγίσει πλειοψηφίες, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση την συμμετοχή του στα συλλαλητήρια για την επίλυση του θέματος της ονομασίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι αυτό κάνει και τώρα, πηγαίνοντας με το «ρεύμα» εντός της Εκκλησίας και αυτό αποτυπώνεται στο ρεπορτάζ του Documento.

 

Δείτε την πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο Open εδώ:

 

Φυσικά ιστορικά η Εκκλησία έχει χάσει όλες αυτές τις μάχες οπισθοφυλακής που αφορούν ανθρώπινα δικαιώματα και που ισχύουν σε όλη τη Δυτική Ευρώπη.

 

Από τον πολιτικό γάμο και την κατάργηση του αδικήματος της μοιχείας την δεκαετία του ’80, μέχρι και τα πιο πρόσφατα, όπως σημειώνει και ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος:

 

– Το αίτημα για “προαιρετική” αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες: έχασε παντού.

– Την υπεύθυνη δήλωση ότι οι μαθητές “δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι” για να πάρουν απαλλαγή από τα θρησκευτικά: έχασε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

– Την αίτηση ακύρωσης κατά του Συμφώνου Συμβίωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου έχασαν πανηγυρικά και εκδόθηκε μια δικαστική απόφαση που επιβεβαίωσε την θεμελιακή έδραση των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων στο Σύνταγμα

– Την οργίλη αντίδραση κατά της Νομικής Αναγνώρισης Ταυτότητας Φύλου, η οποία όμως δεν εμπόδισε την ψήφιση του Ν.4491/2017.

 

Το εισηγητικό δε κείμενο που παρουσίασε στην Ιερά Σύνοδο την Τρίτη 23 Ιανουαρίου ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, είναι κυριολεκτικά βγαλμένο από τον Μεσαίωνα και εμφανίζει μάλιστα ως… πρότυπο, μουσουλμανικές χώρες!

 

Διαβάστε εδώ: Εισήγηση από τα βάθη του Μεσαίωνα: Ψυχιατρική νόσος για την εκκλησία η ομοφυλοφιλία – Πρότυπο οι μουσουλμανικές χώρες

 

Το ρεπορτάζ του Documento

Το ρεπορτάζ του Documento, με επίκεντρο τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ έχει τίτλο έχει τίτλο «Διπλή σύγκρουση Μητσοτάκη με Ιερώνυμο και Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας – Το παρασκήνιο και τα «γαλλικά» και αναφέρει:

 

«Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr την προηγούμενη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τηλέφωνο τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και του επιτέθηκε λεκτικά, με έναν τρόπο, που δεν συνάδει με το θεσμικό του αξίωμα, αλλά και με ιδιότητες του ιεράρχη.

 

Σε αυτό το τηλεφώνημα αποτυπώνεται το οριακό σημείο, στο οποίο έχουν φτάσει οι σχέσεις κυβέρνησης- εκκλησίας σε σχέση με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, με το παρασκήνιο να είναι «οργιώδες».

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο τηλεφώνημα του πρωθυπουργού υπάρχει και «προσωπική» χροιά, καθώς ο Μητροπολίτης της Νέας Ιωνίας έχει στενές επαφές εδώ και πολλά χρόνια με την οικογένεια Μητσοτάκη, καθώς λειτουργούσε ως «πνευματικός» σε διάφορα μέλη της οικογένειας και σε διαφορετικές καταστάσεις.

 

Τομή η επιστολή του Γαβριήλ προς τους βουλευτές

Η κίνηση του Μητροπολίτη Γαβριήλ να στείλει επιστολή σε όλους τους βουλευτές που εκλέγονται στην περιοχή του, με την οποία τους κάλεσε να εξετάσουν καλά το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση του πρωθυπουργού και το «εκρηκτικό» τηλεφώνημα.

 

Η έκρηξη του πρωθυπουργού έχει τεράστιο παρασκήνιο και συσχετίζεται με τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο της Ελλάδας, ο οποίος ενώ με τον Μητσοτάκη εμφανίζει μία πιο διαλλακτική και «ήπια» στάση, φαίνεται κατά την θεώρηση του πρωθυπουργού να λειτουργεί υπογείως και να συντονίζει τις οξύτατες επιθέσεις προς την πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

 

Μάλιστα, «μπροστάρηδες» στην διαδικασία αποδόμησης του επικείμενου νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, φαίνεται να είναι ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος.

 

Ενδεικτικά, ο Μητροπολίτης Γαβριήλ δήλωσε σε συνέντευξή του ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών είναι ένα ζήτημα που θα συγκλονίσει συθέμελα το θεμέλιο της ελληνικής οικογένειας. «Θα είναι βόμβα στα θεμέλιά της», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, τάχθηκε διόλου τυχαία, υπέρ της πρότασης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ζήτημα το οποίο έθεσε δημόσια ο Ιερώνυμος.

 

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Νεκτάριος ανέφερε σε εκδήλωση που συμμετείχε ότι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια οδηγεί σε «αποσάρθρωση αξιών».

Υπενθυμίζεται, ότι πριν λίγες μέρες είχε σημειώσει ότι «αν περάσει η τεκνοθεσία ομόφυλων, θα αυξηθεί η εγκληματικότητα», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

 

Στα άκρα οι σχέσεις Μητσοτάκη Ιερώνυμου

Οι εμπρηστικές δηλώσεις συγκεκριμένων Μητροπολιτών και η αποδόμηση της κυβέρνησης, φαίνεται κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχουν σαν συντονιστή τον ίδιο τον Ιερώνυμο, ο οποίος ενώ στην τελευταία συνάντησή του με τον Μητσοτάκη κατέληξε σε μία «άτυπη συμφωνία» για να μη κάνει «πόλεμο προς την κυβέρνηση» όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος, φαίνεται κατά το Μαξίμου ότι παρασκηνιακά πολώνει το κλίμα, με αποτέλεσμα να είναι σε ευθεία σύγκρουση με τον Μητσοτάκη.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός συναντήθηκε κρυφά με τον Αρχιεπίσκοπο, δύο μέρες πριν την πολυσυζητημένη συνέντευξη, όπου άνοιξε και επίσημα η συζήτηση για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

 

Σε αδιέξοδο ο Μητσοτάκης εν όψει τη συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου

Την στιγμή που οι σχέσεις Μητσοτάκη- Ιερώνυμου βρίσκονται σε ένα τεταμένο σχοινί, την Τρίτη 23/1 συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος (σ.σ. το ρεπορτάζ ήταν στην έκδοση της εφημερίδας στις 21 Ιανουαρίου), με θέμα την στάση της εκκλησίας για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Με βάση τις πληροφορίες η ανακοίνωση της εκκλησίας θα είναι επιθετική προς την κυβέρνηση με συγκεκριμένες κινήσεις που προκαλούν πονοκέφαλο στο Μαξίμου.

 

Είναι ενδεικτικό ότι μία από τις βασικές εισηγήσεις είναι να αποσταλεί από την Ιερά Σύνοδο επιστολή προς όλους τους βουλευτές, όπου θα ζητείται να καταψηφιστεί το επικείμενο νομοσχέδιο.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη κίνηση έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στόχευε στις διαπραγματεύσεις με τον Ιερώνυμο να «εξασφαλίσει» μία ήπια στάση για να μη δεχτεί τεράστια πολιτική φθορά.

 

Παράλληλα, πέρα από τις επιστολές προς τους βουλευτές, αναμένεται να εκδοθεί εγκύκλιος για την αντίθεση της Εκκλησίας στην προωθούμενη ρύθμιση, η οποία θα αποσταλεί στους ναούς όλης της χώρας προκειμένου να αναγνωσθεί προς το εκκλησίασμα.

 

Εκρηκτική η κατάσταση στο Μαξίμου

Υπενθυμίζεται, ότι πέρα από μέτωπο με την εκκλησία, το Μαξίμου έχει και τεράστιες αντιθέσεις στο εσωτερικό της «γαλάζιας παράταξης», καθώς τα «φροντιστήρια» δεν πέτυχαν τον σκοπό τους.

Χαρακτηριστικά, δεκάδες φαίνεται να είναι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο, προκαλώντας τρόμο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έσπευσε να χρησιμοποιήσει την επιλογή της αποχής ως «αξιοπρεπούς στάσης», ώστε να μη εκφραστεί οργανωμένη πολιτική διαφωνία στο κοινοβούλιο».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU