Η πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στη Ν.Ιωνία

Η πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του φαρμακείου του ΕΟΠΠΥ στη Νέα Ιωνία πραγματοποιήθηκε σήμερα. Μάλιστα στη συγκεκριμένη συγκέντρωση εμποδίστηκαν τα φορτηγά να κάνουν την σχετική μεταφορά των επίπλων και του εξοπλισμού.

Σε ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος αναφέρει ότι «χαιρετίζουμε τη μαζική και μαχητική συμμετοχή των συνταξιούχων και του λαού της περιοχής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώσαμε σήμερα Τρίτη 23/1 έξω από το Κέντρο Υγείας Ν. Ιωνίας, ενάντια στο κλείσιμο και τη μεταφορά του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στην Αγ. Παρασκευή.

Η συγκέντρωσή μας μάλιστα, πραγματοποιήθηκε την ώρα που φορτηγά ετοιμάζονταν να φορτώσουν τα έπιπλα και τα φάρμακα του φαρμακείου για τη μετακόμιση. Όμως, η μαζική και μαχητική στάση των συγκεντρωμένων εμπόδισε τα φορτηγά και τα ανάγκασε να φύγουν παρά την παρουσία της αστυνομίας!

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας μέχρι να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας που αποτελούν και αιτήματα όλου του λαού της περιοχής:

  • Να παραμείνει το φαρμακείο στη Ν. Ιωνία και να μη μεταφερθεί στον ακατάλληλο χώρο που το πηγαίνουν (σε πρώτο όροφο κτιρίου στην Αγ. Παρασκευή).
  • Να βρεθεί κατάλληλος χώρος για να στεγαστεί το φαρμακείο στην Ν. Ιωνία μαζί με το Κέντρο Υγείας που εδώ και καιρό απειλείται με έξωση. Λύση θα μπορούσε να είναι η αγορά και η διαμόρφωση κάποιου εγκαταλελειμμένου εργοστασίου από τα πολλά που υπάρχουν στην περιοχή ή η εκ νέου διαμόρφωση του παλιού ΙΚΑ με την αξιοποίηση όλων των ορόφων του και του προαύλιου χώρου.
  • Να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μίλησαν ο Τάκης Κόσυβας, Ταμίας του σωματείου μας (Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωνίας & Πέριξ), ο Παναγιώτης Σαμπλίδης από το Παράρτημα Ν. Ιωνίας του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Μανώλης Περάκης, πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Ν. Φιλαδέλφειας – Μεταμόρφωσης.

Στις ομιλίες τους κατήγγειλαν το έγκλημα του κλεισίματος του φαρμακείου που θα οδηγήσει άρρωστους και ηλικιωμένους ανθρώπους σε τεράστια ταλαιπωρία. Κατήγγειλαν πως το κλείσιμο του φαρμακείου αποτελεί προπομπό για το κλείσιμο και του ίδιου του Κέντρου Υγείας που απειλείται με έξωση εδώ και χρόνια χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς από την κυβέρνηση, τους δήμους, την περιφέρεια γιατί είναι πολιτική τους επιλογή η συρρίκνωση και η απαξίωση των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προς όφελος των ιδιωτικών. Δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να κλιμακωθεί ο αγώνας για τα δίκαια αιτήματα των σωματείων.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης οι Σύλλογοι Γυναικών από Ν. Ιωνία, Ηράκλειο και Φιλαδέλφεια, ο σύλλογος δασκάλων «Σεφέρης», η Ένωση ΕΒΕ Ηρακλείου και άλλα σωματεία και φορείς της περιοχής. Συμμετείχαν επίσης εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας».

Τοποθέτηση «Συμμαχίας Πολιτών για την Μεταμόρφωση»

Στη συγκέντρωση βρέθηκε ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση Βασίλης Καραβάκος.

– Εξέφρασε την αντίθεση της Συμμαχίας Πολιτών για την απομάκρυνση του φαρμακείου από τη Νέα Ιωνία και τη μεταφορά του στην Αγία Παρασκευή

– Σημείωσε τη δραματική κατάσταση που βρίσκεται το ιατρείο του ΕΟΠΥΥ στη Μεταμόρφωση, όπου το κλείσιμο ραντεβού με γιατρό είναι γολγοθάς, ενώ κρίσιμες ειδικότητες δεν υπάρχουν.

Δείτε το βίντεο:

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU