Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Νέας Ιωνίας – Υποσχέσεις Γεωργιάδη ότι θα ξανανοίξει – Που είναι οι παγίδες

Στη δέσμευση ότι θα επιστρέψει το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία προχώρησε ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με το δήμαρχο Νέας Ιωνίας Παναγιώτη Μανούρη τη Δευτέρα.

 

Αυτό έγινε γνωστό με ανάρτηση του υπουργείου Υγείας στα social media, ενώ στη συνέχεια υπήρξε και ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεδρίασε χθες το βράδυ, από τον δήμαρχο Παναγιώτη Μανούρη.

Ωστόσο, αναμένεται να διαπιστωθεί στην πράξη σε τι βαθμό πρόκειται να υλοποιηθεί αυτό, τόσο εξαιτίας της συνήθειας του Άδωνη Γεωργιάδη να αλλάζει διαρκώς θέσεις και απόψεις με καταιγιστικό ρυθμό, όσο και λόγω του «βιογραφικού» του ως Υπουργός Υγείας, με ρυθμίσεις και αποφάσεις που μόνο προς όφελος των πολιτών δεν ήταν.

 

Αποφάσεις τόσο παλαιότερες (κλείσιμο νοσοκομείων) όσο και εντελώς πρόσφατες, όπως τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ επί πληρωμή. Δηλαδή εάν έχεις λεφτά χειρουργείσαι στο δημόσιο νοσοκομείο γρήγορα και ζεις, εάν δεν έχεις, περιμένεις έναν χρόνο και πεθαίνεις. Τόσο εύκολα, τόσο απλά.

 

Ίσως αυτό που αλλάζει λίγο αυτήν την τραγική πραγματικότητα, είναι ότι εκλέγεται βουλευτής στον Βόρειο Τομέα, όπου ανήκει και η Νέα Ιωνία, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (όπου όλα δείχνουν πως επί των ημερών του είχε παρθεί η απόφαση να κλείσει το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία) που εκλέγεται στον Δυτικό Τομέα.

 

Αυτές δυστυχώς είναι θλιβερές διαπιστώσεις και δείχνουν την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα από την παντοδυναμία ενός κόμματος, της Νέας Δημοκρατίας, που λειτουργεί με τέτοιους όρους.

 

Να σημειωθεί μάλιστα ότι στην ενημέρωση που έκανε χθες ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο υπουργός Υγείας έκανε και παράπονα για τους δημάρχους της περιοχής, γιατί δεν υπήρχε μία κινητικότητα για να βρεθεί ένα ακίνητο και οι προηγούμενοι διαγωνισμοί να βρεθεί ακίνητο συνολικά για το Κέντρο Υγείας ήταν άγονοι.

 

Φυσικά ακίνητο για τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, είναι υποχρεωμένο να βρει το… υπουργείο Υγείας και όχι οι δήμαρχοι των περιοχών.

Αυτό που μπορούν να κάνουν οι δήμαρχοι, είναι εντελώς άτυπα να υποδείξουν χώρους που ενδεχομένως να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του υπουργείο Υγείας, όχι όμως να μπουν επίσημα στη διαδικασία του διαγωνισμού κ.τ.λ.

 

Και ήδη απ’ αυτήν την πρωτοφανή επιχειρηματολογία, φαίνεται για μία ακόμη φορά η γνωστή παρελκυστική τακτική του Άδωνη Γεωργιάδη να φεύγει από την ουσία του θέματος και να λαϊκίζει προς πάσα κατεύθυνση.

 

Ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι «οι υπηρεσιακοί παράγοντες ήταν λίγο περίεργοι στις τοποθετήσεις τους, αλλά καταλήξαμε στη δέσμευση ότι θα μείνει στη Νέα Ιωνία το φαρμακείο», σημειώνοντας ότι έχει υπόψη του μερικά ακίνητα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να καλύψουν αυτές τις ανάγκες και κατέληξε λέγοντας ότι σήμερα (Τρίτη) θα γίνει γνωστό πότε θα επιστρέψει το φαρμακείο.

 

Ψήφισμα

Βέβαια το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε κανονικά στην έγκριση σχετικού ψηφίσματος που είχε καταθέσει η Λαϊκή Συσπείρωση. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Αυτός είναι ο δρόμος: Η κινητοποίηση του λαού οδήγησε την κυβέρνηση σε προσωρινή αναδίπλωση!

Συνεχίζουμε και επαγρυπνούμε:

  • για να ξαναλειτουργήσει άμεσα το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία.
  • για να αναβαθμιστεί η λειτουργία του Κέντρου Υγείας στον Δήμο μας.

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις και τα αγωνιστικά αντανακλαστικά των σωματείων και του λαού της πόλης μας, που υποχρέωσαν την κυβέρνηση της ΝΔ να δηλώσει «πως έκανε λάθος» και πως το φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ θα επαναλειτουργήσει σύντομα στη Νέα Ιωνία.

 

Είναι φανερό, πως δικαιώνονται οι λαϊκοί φορείς που μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης σταμάτησαν τη μεταφορά του φαρμακείου. Ανέδειξαν τη βαθιά εχθρική πολιτική και στον τομέα της Υγείας από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και όσες κυβερνήσεις έχουν περάσει, που όλες έβαλαν το «λιθαράκι τους» στη χειροτέρευση της ζωή μας.

Με πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης υιοθετήθηκε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ζητά:

 

1)Την άμεση επαναλειτουργία του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία.

2)Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τον Δήμο και τα αρμόδια υπουργεία για να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για τη στέγαση του κέντρου υγείας και να σταματήσει η αβεβαιότητα και αγωνία χιλιάδων ασφαλισμένων.

3)Να αναβαθμιστεί το κέντρο υγείας, με όλες τις απαιτούμενες ειδικότητες, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι που δουλεύουν ως συμβασιούχοι.

Θέλουμε αναβαθμισμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τον αγώνα του λαού μας για Υγεία κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU