Επίσκεψη της Νέας Αριστεράς Νέας Ιωνίας στο Κέντρο Υγείας και τον δήμαρχο Νέας Ιωνίας

Σήμερα 30 Ιανουαρίου, η Νέα Αριστερά Νέας Ιωνίας  επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας της Νέας Ιωνίας σε μια παράσταση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του φαρμακείου του ΕΟΠΥ, γεγονός που ήδη επιβαρύνει εκατοντάδες βαριά πάσχοντες (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς κλπ). Επίσης, όλα δείχνουν ότι έχει ήδη δρομολογηθεί το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας, που θα αφήσει χιλιάδες πολίτες της Νέας ιωνίας και του Ηρακλείου χωρίς ιατρική Κάλυψη.

Η πολυπληθής αντιπροσωπεία της Νέας Αριστεράς, με την παρουσία του επικεφαλής της δημ. παράταξης ”Ενότητα για τη Νέα Ιωνία”, Χρήστο Κανλή και της Όλγας Κεσίδου μέλος του ΔΣ του ιατρικού συλλόγου Αθηνών, συζήτησε με τη διεύθυνση του Κέντρου Υγείας, με τους γιατρούς, το προσωπικό, αλλά και με πολίτες, οι οποίοι έκπληκτοι άκουγαν την εξέλιξη. Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία μας επισκέφθηκε το δήμο της Νέας Ιωνίας και συζήτησε με τον δήμαρχο της πόλης Π. Μανούρη. Η Νέα Αριστερά κατέθεσε αναλυτικά τις προτάσεις της, έτσι ώστε να μπει φρένο σε σχεδιασμούς, που ουσιαστικά διαλύουν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας…
 Η ΠΡΟΚΉΡΥΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

  Αγαπητοί συμπολίτες-συμπολίτισσες.

,

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο εντεταλμένος για ειδικές αποστολές Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, προχωρούν στο σχέδιο άμεσης ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, με την πλήρη αποδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων στον τομέα Υγείας και των Ασφαλιστικών εταιριών.
-Στη Νέα Ιωνία, το αιφνίδιο κλείσιμο του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ και η μεταφορά του στην Αγία Παρασκευή σε ακατάλληλο χώρο, δείχνει με τον πιο ανάλγητο τρόπο, ότι δεν υπολογίζουν την επιβάρυνση που θα υφίστανται εκατοντάδες βαριά πάσχοντες συμπολίτες μας,(καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς κα).
-Το επόμενο βήμα αλλά και ο απώτερος στόχος τους, είναι το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας, καθώς 3 χρόνια τώρα, ενώ γνώριζαν τις δικαστικές αποφάσεις εκκένωσης και παράδοσης του κτιρίου στον ιδιοκτήτη του, δεν πήραν κανένα μέτρο για να βρουν χώρο μετεγκατάστασης εντός του Δήμου μας.
Το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας θα αφήσει χιλιάδες πολίτες της Νέας Ιωνίας και του Ηρακλείου χωρίς ιατρική κάλυψη.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ
που αντιμετωπίζει άμεσα την μετεγκατάσταση του ΚΥ και βάζει φρένο στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς είναι:
1/ Άμεση μεταφορά του Κέντρου Υγείας στο κτίριο του παλαιού ΙΚΑ καθώς
– Έχει όλες τις απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές, που απαιτούνται για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας.
– Είναι ιδιοκτησία του ΕΦΚΑ και απαλλάσσει το Δημόσιο από υπέρογκα ενοίκια.
– Υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης του , με την οικοδόμηση ενός ακόμα ορόφου.
-Διασφαλίζει την παραμονή του ιατρικού- νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.
2/ Επιστροφή του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ ή εναλλακτικά να δημιουργηθεί νέο φαρμακείο στον Δήμο μας, που θα καλύπτει τις ανάγκες των ευάλωτων συμπολιτών μας.
Η Νέα Αριστερά θα πρωτοστατήσει, για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και την δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μαζικούς φορείς, σωματεία, συλλόγους συνταξιούχων, γιατρών και της νεολαίας, για την αναβάθμιση του ΕΣΥ και την ανατροπή των κυβερνητικών σχεδίων.
Την Τρίτη στις 10 πμ θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας και ενημέρωση στο Κέντρο Υγείας και στον  Δήμο μας καθώς και  επίσκεψη στην πρώτη ΥΠΕ.
Προώθηση στην Βουλή,, των προβλημάτων υγείας του δήμου μας με επερώτηση από την ΚΟ της Νέας Αριστεράς.
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.
Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU