Ηράκλειο – Νέα Ιωνία: Στολίζονται και ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις

Σε γιορτινό κλίμα μπαίνουν πλέον τόσο το Ηράκλειο Αττικής, όσο και η Νέα Ιωνία.

 

Ηράκλειο Αττικής

Στο Ηράκλειο Αττικής ξεκίνησαν ήδη οι εορταστικές εκδηλώσεις, ωστόσο μικροί και μεγάλοι θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι του… χρόνου για την 1η λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου χωριού στο Κτήμα Φιξ, κάτι που περίμεναν πολλοί με ανυπομονησία από φέτος, ωστόσο τεχνικοί λόγοι δεν επέτρεψαν την λειτουργία του από αυτήν τη χρονιά.

 

Όμως στο Ηράκλειο έχει προγραμματιστεί έτσι και αλλιώς πλήθος εκδηλώσεων. Ήδη το περασμένο Σαββατοκύριακο άναψαν τα δύο δέντρα, στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου, όσο και στην πλατεία του Αγίου Λουκά στο Παλαιό Ηράκλειο. Συγκεκριμένα με δύο ζεστές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους υποδέχθηκε τον Δεκέμβριο, τον μήνα των Χριστουγέννων, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

 

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία της πόλης, άναψε το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Ηρακλείου και ακούστηκαν τα πρώτα κάλαντα των γιορτών από τα παιδιά του Εθνικού Ωδείου Ηρακλείου, τα οποία έδωσαν την σκυτάλη στην Χριστίνα Γκόλια και την μπάντα της, που ταξίδεψαν το κοινό με τις μελωδίες τους.

 

Παράλληλα, στην πλατεία στήθηκε το γραμματοκιβώτιο του Άγιου Βασίλη, το οποίο περιμένει τα γράμματα των παιδιών προς τον Άγιο.

 

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Αγίου Λουκά στήθηκε το δέντρο των ευχών και όλα τα παιδιά, μικρά και… μεγάλα, κρέμασαν τις δικές τους ευχές για τα Χριστούγεννα και τη νέα χρονιά που θα έρθει σε λίγες ημέρες. Οι Bronza Banda τραγούδησαν χριστουγεννιάτικους αλλά και παραδοσιακούς ρυθμούς καλώντας τον κόσμο σε χορό.

 

«Ζούμε σε μια περίοδο που πρέπει να πρυτανεύσει η αγάπη, η λογική, η αδελφοσύνη. Το πνεύμα των φετινών Χριστουγέννων ας φέρει Ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Και να μην ξεχνάμε τούτο: όσο και να προοδεύσουμε τεχνολογικά, όσο και να βάζουμε την τεχνητή νοημοσύνη στη ζωή μας, τις ανθρώπινες σχέσεις και την επαφή δεν θα την αντικαταστήσει τίποτα και ποτέ. Καλές γιορτές σε όλους», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Οι γιορτινές εκδηλώσεις που έχει ετοιμάσει το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα και θα κορυφωθούν τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (αναλυτικό πρόγραμμα τις επόμενες ημέρες).

Νέα Ιωνία

Μέχρι στιγμής προγραμματίζονται τα παρακάτω:

Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου – Την Πέμπτη 07/12 θα φωταγωγηθεί στην πλατεία Σημηριώτη το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας, που θα σημάνει την έναρξη της εορταστικής περιόδου για την πόλη μας. Τραγούδια από όλες τις Χορωδίες και τη Φιλαρμονική του Δήμου

Μουσική εκδήλωση – Την Κυριακή 17/12 στην πλατεία Σημηριώτη, τραγούδια αγαπημένα, σύγχρονα και διαχρονικά, Γαλλικά αλλά και Ελληνικά

 

Καλλιτεχνικό Χριστουγεννιάτικο Δρώμενο – Το Σάββατο 23/12, στον Πεζόδρομο Παλαιών Πατρών Γερμανού, Παρουσίαση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών.

Τα παιδιά θα συναντήσουν τον Άγιο Βασίλη, τον Χιονάνθρωπο, τον Τάρανδο, αλλά και ξυλοπόδαρους ζογκλέρ.

Θα υπάρχει μηχανή τεχνητού χιονιού που ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα εκτοξεύει νιφάδες χιονιού και ζωγραφική προσώπου. Στόχος είναι να μεταφερθούν στα παιδιά η μαγική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.

 

Οι ημερομηνίες και ο τόπος πραγματοποίησης των εκδηλώσεων μπορεί να τροποποιηθούν εξαιτίας απρόβλεπτων γεγονότων.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU