Νέα Ιωνία – Αριστείδης Χατζησαββίδης: «Η αντιπολίτευση εμπαίζει και παραπληροφορεί τους πολίτες»

Σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Νέας Ιωνίας Αριστείδης Χατζησαββίδης, μέσα από τις τακτικές ενημερώσεις/ανακοινώσεις που δημοσιοποιεί.

Αυτήν τη φορά στο στόχαστρο του μπήκε το θέμα της συμμετοχής της αντιπολίτευσης στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, λόγω και του ότι με τον προηγούμενο εκλογικό νόμο για τις δημοτικές εκλογές η παρούσα δημοτική αρχή είχε εκλέξει μόλις 9 στους 41 δημοτικούς συμβούλους και δεν είχε πλειοψηφία στο Δ.Σ.

Ολόκληρο το κείμενο έχει ως εξής: «Αγαπητοί συμπολίτες συμπολίτισσες, στη σημερινή ενημέρωση θα αποδείξω με ντοκουμέντα τις ψευδείς αναφορές της Αντιπολίτευσης, πως τάχα δεν παρεμποδίζουν το έργο της Δημοτικής Αρχής.

Σε ΜΑΤΑΙΩΣΕΙΣ 17 Δημοτικών Συμβουλίων με την αποχή τους, υποχρέωσε η συνεργασία της Αντιπολίτευσης. Τα γεγονότα αποδεικνύουν το αντίθετο. Αρχίζω με το  Πρακτικό Ματαίωσης της αριθμ. 3ης /16-1-2020 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας με θέμα: «Υποβολή αίτησης συμμετοχής του Δήμου Νέας Ιωνίας στην Πράξη «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (ΚΒΔΜ) – Νέα Φάση», του Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ». Η κατεπείγουσα σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου προέκυψε, λόγω της καταληκτικής ημερομηνίας ένταξη Δήμων στις πράξεις, δια της υποβολής Αίτησης Συμμετοχής και ορίζεται 22α Ιανουαρίου 2020.»

«Πρακτικό της αριθμ. 3ης /16-1-2020 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας. Διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει απαρτία δεδομένου ότι σε σύνολο 41 μελών βρέθηκαν παρόντα 10 και ονομαστικά:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

Σακκαλόγλου Αγγελική, Κουλούρης Κωνσταντίνος, Ιωάννου Ιωάννης,  Βλασσάς Παναγιώτης, Χατζησσαβίδης Αριστείδης, Αλατσίδου Ελένη, Χατζή Ελένη,   Καρβουνιάρης Αντώνιος,  Γρίβα Ελένη, Κουκουλάρης Νικόλαος.

ΑΠΟΝΤΕΣ

Μανούρης Παναγιώτης,  Χριστοδούλου Βασίλης, Καναβός Μιλτιάδης, Τσομπάνογλου Φώτιος,  Λάμπρου Χαράλαμπος, Λαζαρίδης Ιωάννης, Κλάρα Αναστασία, Παπαμαργαρίτης Ευθύμιος, Σκευοφύλαξ Σωτήριος , Αναμουρλόγλου Χρήστος, Τσιακαλάκης Γεώργιος,  Αγγελακοπούλου Αναστασία – Ελένη, Στέφας Γεώργιος, Ναΐσίδου Σοφία, Κουλουριώτη Μαρία – Ελισάβετ, Γκότσης Ηρακλής, Κανλής Χρήστος, Χατζηκωνσταντίνου Σάββας, Αθυμαρίτου Φιλίππα, Καλογερόπουλος Βασίλειος, Βανδώρος Σπυρίδων, Κατημερτζή Όλγα, Ακιανίδου Όλγα,  Κατιμερτζόγλου Κωνσταντίνος, Τσουκαλάς Παναγιώτης, Χαμαλίδης Θεόδωρος, Ματθαίου Αλέξανδρος,  Μποτζιολή Ελένη, Αποστολόπουλος Αθανάσιος, Μπράτιμος Νικόλαος και Βάσιλα Αγγελική (οι οποίοι δεν προσήλθαν αν και προσκλήθηκαν νόμιμα)

Μετά την διαπίστωση της έλλειψης απαρτίας ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έλυσε τη συνεδρίαση.»

Το ίδιο σκηνικό επιβεβαιώνεται και στο Πρακτικό της επόμενης αριθμ. 4ης /16-1-2020 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην μεθεπόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της με αριθμό 5η από 17-1-2020 ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ αυτού. «Διαπιστώθηκε η νόμιμη απαρτία, με το ένα τρίτο  (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του και κηρύσσεται η έναρξη της συνεδρίασης, παρουσία της  Δημάρχου κ. Δέσποινας Θωμαΐδου.

Αυτά γίνανε τον Γενάρη του 2020 στο ξεκίνημα της θητείας αυτής της Δημοτικής Αρχής.  Αξιοσημείωτο το γεγονός στον συγκεκριμένο φορέα ο κ. Μανούρης θήτευσε ως μετακλητό στέλεχος και αντί να βοηθήσει παρεμπόδιζε. Το ίδιο έκανε  και φέτος για την ανάπτυξη για πρώτη φορά της ανακύκλωσης, όπως ανέφερα σε προηγούμενη ενημέρωση. Ματαιώθηκαν 17 Δημοτικά Συμβούλια που σημαίνει καθυστέρηση αποφάσεων για ένα χρόνο με δεδομένο, πως γίνονται ένα με δύο Δ.Σ ανά μήνα. Πρωτεργάτες σε πλήρη σύμπλευση οι Παρατάξεις «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ» και κατά περίπτωση η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Η Αντιπολίτευση «διακρίθηκε» για τη συστηματική παρεμπόδιση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκτός των ΜΑΤΑΙΩΣΕΩΝ με παραβιάσεις του Κανονισμού Λειτουργίας του, στις ερωτήσεις που κρατάνε 4-5 ώρες, τις αυθαίρετες παρεμβάσεις, με διακοπές και από στελέχη τους, που έκαναν Πρόεδροι Δ.Σ. στις τοποθετήσεις της Δημάρχου και άλλων μελών της Δημοτικής Αρχής.

Οι συκοφαντίες, οι τραμπουκισμοί, η εξύβριση, ο χλευασμός για το χρώμα, την συντήρηση Σχολείων και της πεζογέφυρας της Αλέκου Παναγούλη που πρώτη φορά συντηρήθηκε από την κατασκευή της, την γιορταστική διακόσμηση της πόλης Χριστούγεννα – Πάσχα με λουλούδια, σιντριβάνια, πιστοποιημένες παιδικές χαρές σε πλατείες μας και πολλά άλλα που χρειάζονται πολλές σελίδες καταγραφής να τα διατυπώσω.  Γενικά   κάνουν ΜΠΑΧΑΛΟ το  Δημοτικό Συμβούλιο και μετά αποχωρούν.

Οι παραγωγικές εκδηλώσεις με την τεράστια συμμετοχή των φορέων της πόλης μας, για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής και τα 100 χρόνια της Ίδρυσης της πόλης αντιμετωπίστηκαν με μιζέρια. Πάρα πολλά άρθρα μου μπορείτε να τα διαβάσετε στον τοίχο μου  Facebook Aristeidis Hatzisavvidis

ΜΙΖΕΡΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, για ιδιοτελής προσωπικούς λόγους την απλή αναλογική, ενώ εκείνες οι ηγετικές ομάδες που την ψήφισαν, με τους χειρισμούς και την συμπεριφορά τους, την πέταξαν στα σκουπίδια, όπως αποδείχθηκε από το αποτέλεσμα των Εθνικών εκλογών.

Αγαπητοί συμπολίτες συμπολίτισσες, σε πρόσφατη επίσκεψη στην πόλη μας του Περιφερειάρχη Αττικής  κ. Πατούλη σε δελτίο τύπου ανέφερε πως διατέθηκαν στη πόλη μας, συνολικά 41 εκατομμύρια στο Δήμο την εκκλησία και την ΑΕΚ.

Ομολόγησε τις πλημμελής μελέτες σε διάφορα έργα και δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωσή τους και ειδικά για το Ο.Τ 150. (ΓΚΑΡΑΖ). Οφείλω να επισημάνω για το συγκεκριμένο έργο, που κυριαρχεί από την Αντιπολίτευση, τον προϋπολογισμό που ήταν 11,5 εκατομμύρια για το Ο.Τ 150, ο διαγωνισμός δημοπράτησης του έργου που έκανε η Περιφέρεια έπεσε στα 5,5 εκατομμύρια.

Το σπουδαιότερο σφάλμα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, ήταν που δεσμεύτηκε στην προγραμματική σύμβαση, να καλύψει ο Δήμος με ίδια κεφάλαια τις όποιες υπερβάσεις  απαιτήσει το έργο.

Αντιγράφω από την Προγραμματική Σύμβαση:

«ΑΡΘΡΟ 6 Δικαιώματα και Υποχρεώσεις

Α. Η Περιφέρεια…………………………………………………

Β. Ο Δήμος Νέας Ιωνίας αναλαμβάνει:

*Την μέριμνα για την έκδοση και τυχόν αναθεώρηση των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων πριν την δημοπράτηση του έργου.

*Την χρηματοδότηση κάθε επί πλέον δαπάνης μελετών και εργασιών, που δεν συμπεριλαμβάνονται στη θεωρημένη μελέτη και η ανάγκη τους προκύπτει από εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις»……..

Αντιλαμβάνεστε όλοι ότι ήταν αδύνατο το έργο αυτό να ολοκληρωθεί με ίδια κεφάλαια του Δήμου μας που δεν υπάρχουν. Η Δήμαρχος κατάφερε να χρηματοδοτηθούν οι επιπλέον μελέτες από την περιφέρεια και την χρηματοδότηση 12 εκατομμυρίων, όπως με το δελτίο τύπου υποσχέθηκε ο Περιφερειάρχης.

Σε κάθε περίπτωση αν συνέχιζε το έργο χωρίς μεταβολές όπως αποφασίστηκε επί Δημάρχου κ. Χαραλάμπους, σήμερα θα λειτουργούσε το γκαράζ.

Εμείς διεκδικήσαμε από Ευρωπαϊκά προγράμματα, Πράσινου Ταμείου, Τρίτση, Περιφέρειας πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ που έρχονται και αλλάζουν την εικόνα και την Ποιότητα Ζωής στη πόλης μας.

Τον Οκτώβρη που θα γίνουν οι επόμενες εκλογές, όχι με το αποτυχημένο εκλογικό σύστημα, όπως ομολόγησε ο κ. Τσίπρας, μετά την στρατηγική ήττα στις Εθνικές εκλογές, παραβλέποντας τα προβλήματα στην Αυτοδιοίκηση τα τέσσερα αυτά χρόνια.

Είστε το αποφασιστικό σώμα που με την ψήφο σας μπορείτε να επανεκλέξετε την παρούσα Δημοτική Αρχή προκειμένου να συνεχίσει και ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε.

Με εκτίμηση στους ενεργούς πολίτες

ΑΡΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΙΔΗΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ» 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU