Αριστείδης Χατζησαββίδης: «Υπηρεσίες παροχής πολίτικης προστασίας από τον κ. Μανούρη»

Αγαπητοί συμπολίτες- συμπολίτισσες, η τελευταία ανακοίνωση παροχής υπηρεσιών πολιτικής προστασίας του κ. Μανούρη σε στελέχη της Παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ» είναι συνέχεια της άριστης συνεργασίας που είχε με τον τέως Δήμαρχο κ. Γκότση και την αντ’ αυτού κ. Κατημερτζή.  Έχει συγκεκριμένο στόχο αυτή η παροχή, που θα τον αναλύσω παρακάτω.

 

Με την επιστολή του με κατηγορεί για σεξισμό. Αντιγράφω από την ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ τι σημαίνει η λέξη σεξισμός: «Σεξισμός ή έμφυλη διάκριση είναι μία προκατάληψη ή διάκριση σχετικά με το φύλο ενός ατόμου (βιολογικό και κοινωνικό).

 

Ως όρος χρησιμοποιείται συχνότερα από τις γυναίκες και υπάρχουν περισσότερες επιστημονικές εργασίες που περιγράφουν την εκδοχή του σεξισμού, που βάλλει τις γυναίκες. Συνδέεται άμεσα με τα στερεότυπα και τους ρόλους των φύλων και μιλάει για την πεποίθηση ότι το ένα φύλο είναι ανώτερο από το άλλο.

 

Ο ακραίος σεξισμός μπορεί να υποθάλπει την γονική αποξένωση τη σεξουαλική παρενόχληση, τον βιασμό και άλλες μορφές βίας ».  Η λέξη τραμπούκος σημαίνει: «Άτομο που ανήκει σε παρακρατική οργάνωση ή σε κομματική παράταξη και δημιουργεί επεισόδια ή προβαίνει σε βιαιοπραγίες, συνήθως επί πληρωμή και κατ’ επέκταση άτομο που προσπαθεί να επιβάλλει τις απόψεις του χρησιμοποιώντας βία».                     Εμφανίστηκε ο κ. Μανούρης να με κατηγορεί για σεξισμό και να απαιτεί να ζητήσω συγνώμη, χρησιμοποιώντας καταχρηστικά στο τέλος της ανακοίνωσης του, όλα τα μέλη της Παράταξης του, ενώ δεν συμφωνούν με τον χαρακτηρισμό. Σύμφωνα με τον παραπάνω ορισμό η λέξη ο όρος χρησιμοποιείται συνήθως από τις γυναίκες. Γιατί το κάνει ο κ. Μανούρης;

 

Οι δύο κυρίες ασχολούνται πολλά χρόνια με τα κοινά σε υψηλόβαθμες θέσεις, δεν δικαιούνται να βρίσκονται στο απυρόβλητο και γι’ αυτό τον λόγο οι ίδιες δεν χρησιμοποίησαν αυτόν τον χαρακτηρισμό. Γιατί το κάνει ο κ. Μανούρης;

 

Απεναντίας η Δήμαρχος κ. Θωμαΐδου κατήγγελλε κατ’ επανάληψη για σεξισμό τον κ. Μανούρη, τον κ. Βανδώρο και άλλους, να μην αναφέρω όλα τα ονόματα.

 

Η κ. Κατημερτζή ασχολείται πολλά χρόνια με την Αυτοδιοίκηση και πάντα ήταν η πρώτη επιλογή του κ. Γκότση στις έμμισθες θέσεις. Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες δημοτικών συμβούλων, μιλούσε απαξιωτικά και σε δημοτικούς συμβούλους της Παράταξης της.

Εμείς της συμπολίτευσης την απαξίωση αυτή τη ζούμε σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κ. Μανούρης όταν ήταν και τότε αξιωματική αντιπολίτευση την αποκαλούσε Όλγα μου και Όλγα μου και ας μην έκανε κανένα απολογισμό στις Σχολικές Επιτροπές που είχε την εποπτεία ως Αντιδήμαρχος Παιδείας. Ας ήταν υπεύθυνη για το σκάνδαλο που έσκασε 2016.

 

Η κυρία Αθυμαρίτου είναι καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο, διετέλεσε Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, συνεργάστηκε με τους συγκριμένους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας και αντί να πάει στη Τεχνική Υπηρεσία την Δευτέρα για να ενημερωθεί ήρθε την επόμενη μαζί με την κυρία Κατημερτζή  συνοδεία ανδρών που τους ανέφερα στην προηγούμενη ανακοίνωση, να τραμπουκίσουν.

 

Μίλησα πρώτη φορά για θηλυκούς τραμπούκους γιατί ο χαρακτηρισμός συνήθως αφορά τους άνδρες. Όσοι έχουν την υπομονή και παρακολουθούν τα Δημοτικά  Συμβούλια πολύ εύκολα διαπιστώνουν ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα μονίμως τραμπουκίζουν.

 

Γιατί άλλες γυναίκες – κυρίες που είναι Δημοτικοί Σύμβουλοι σέβονται τον διάλογο, δεν αυθαιρετούν δεν τσιρίζουν όπως οι συγκεκριμένες; Αν συνεχίσουν να μη σέβονται τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του Δημοτικού Συμβουλίου, που ομόφωνα ψηφίστηκε από όλους, να παίρνουν αυθαίρετα τον λόγο, να μην σέβονται τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, την Δήμαρχο, αλλά  και τους Δημοτικούς Συμβούλους όταν παίρνουν τον λόγο από τον πρόεδρο, να τους διακόπτουν συνεχώς, διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω να τις αποκαλώ θηλυκούς τραμπούκους και ο κάθε κ. Μανούρης να βγάζει ανακοινώσεις υποστήριξης, μήπως του το ανταποδώσουν εκλογικά.

 

Όλοι αυτοί οι τοπικοί πολιτικοί τραμπούκοι οφείλουν να ζητήσουν συγνώμη από τους πολίτες της Νέας Ιωνίας. Να κάνω πιο καθαρό το κοινό τους σημείο. Αμφότεροι είναι εραστές της εξουσίας και ανήκουν στην ίδια όχθη των ηττημένων. Αυτοί έχασαν την εξουσία και ο κ. Μανούρης δεν την πήρε.

 

Κριτής όλων μας είναι οι πολίτες της Νέας Ιωνίας που ψηφίζουν. Οι πολίτες κατάλαβαν την τεράστια διαφορά της παρούσης Δημοτικής Αρχής με την προηγούμενη.

 

Αυτό ενοχλεί… Αυτή είναι η  σύγκριση γιατί με το 18% της πρώτης Κυριακής ο κ. Γκότσης πήρε 24 Δημοτικούς Συμβούλους και εμείς με 21,5 της πρώτης Κυριακής πήραμε εννέα. Ο κ. Γκότσης διοίκησε 8,5 συνεχόμενα χρόνια, δεν είχε τα προβλήματα του  κορονοϊού και της ακρίβειας. Παρ’ όλα αυτά η διαφορά είναι τεράστια. Σε άλλες ανακοινώσεις θα αναφερθούμε αναλυτικά.

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.

 

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΙΔΗΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU