Η Επιτροπή Νέων Εργαζομένων & Ανέργων Ν. Ιωνίας για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Δεν θα μείνουμε θεατές στο έγκλημα

Ο λαός θα απαντήσει, ο λαός θα σώσει τον λαό!

Άμεση και συγκινητική ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμα της Επιτροπής Νέων Εργαζομένων & Ανέργων Ν. Ιωνίας για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της χώρας.

Σε κάθε σημείο συγκέντρωσης, δεκάδες μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, ηλικιωμένοι προσέφεραν από το υστέρημα τους σε αυτή την προσπάθεια. Μόλις σε τέσσερις ημέρες, συγκεντρώθηκαν 60 εξάδες νερό, 47 σακούλες τρόφιμα, 6 κούτες φρυγανιές, 3 κούτες χυμοί, 6 κούτες μακαρόνια, 2 κούτες συμπυκνωμένο γάλα, 18 σακούλες ειδών υγιεινής και 12 συσκευασίες χαρτί υγείας.

Φυσικά δεν έλειψαν οι συζητήσεις για τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων και της πολιτείας, γεμάτες οργή για την επιλεκτική ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού αλλά και ο θαυμασμός για την αυτοθυσία εκατοντάδων απλών ανθρώπων, κατοίκων και μη των περιοχών είτε στο μέτωπο της φωτιάς είτε πίσω στην οργάνωση της αλληλεγγύης, της επόμενης μέρας.

Όσα είδη συγκεντρώθηκαν έφτασαν την Παρασκευή 13 Αυγούστου στο Στέκι Αγώνα και Αλληλεγγύης Πυρόπληκτων στον κόμβο της Στροφυλλιάς, μαζί με είδη που συγκέντρωσαν δεκάδες εργατικά σωματεία φοιτητικοί σύλλογοι και φορείς από όλη την χώρα.

Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ-

Η απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας, έδειξε περίτρανα άλλη μια φορά ότι η προστασία του λαού είναι «κόστος» για την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ήταν και για όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Γιατί προτεραιότητά τους είναι τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι η προστασία του λαού. Γ ια το πώς θα κάνουν τις μπίζνες τους στα βουνά και τα δάση στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης», θυσιάζοντας την ασφάλεια, την προστασία μας και τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής.

Μέσα από αυτή μας την προσπάθεια, στέλνουμε ηχηρό μήνυμα διεκδίκησης και αγώνα για την προστασία του λαού: Η μάχη συνεχίζεται για τη λήψη αντιπυρικών και αντιπλημμυρικών μέτρων με επίκεντρο την πρόληψη. Για τις λαϊκές οικογένειες που έχασαν σπίτια, περιουσίες και την πηγή του εισοδήματός τους. Για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων, την απαραίτητη κρατική στήριξη, για να γυρίσουν οι γρήγορα στα σπίτια τους.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΑΝΕΡΓΩΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU