Η Περιφέρεια Αττικής ασφαλτοστρώνει δρόμους του δήμου Αθηναίων

Γ. Πατούλης: «Με παρεμβάσεις σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας συμβάλλουμε στη βελτίωση του οδικού δικτύου και ενισχύουμε την ασφάλεια των πολιτών»

Η Περιφέρεια Αττικής και οι αρμόδιες υπηρεσίες της συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τις παρεμβάσεις και τα έργα στο οδικό δίκτυο ευθύνης της με στόχο τον εκσυγχρονισμό  του και την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιείται το έργο «Ανακατασκευή Ασφαλτοτάπητα Κεντρικών Οδών του Δήμου Αθηναίων».

Το έργο εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής δια των Τεχνικών υπηρεσιών της (ΔΤΕ ΠΑ) και είναι συνολικού προϋπολογισμού 4.940.000,00€ .  Στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιούνται εργασίες ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα, στα κεντρικά οδικά τμήματα του Δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με την μελέτη του έργου, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προβλεπόμενες εργασίες, ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα, ανύψωση και καταβιβασμό φρεατίων επίσκεψης, καθαρισμός φρεατίων υδροσυλλογής και εργασίες οριζόντιας σήμανσης, στα παρακάτω οδικά τμήματα:

  1. Αριστείδου από Ευριπίδου έως Πεσμαζόγλου
  2. Ασκληπιού από Ακαδημίας Λεωφόρο έως Αλεξάνδρας
  3. Ευριπίδου από Επίκουρου έως Δραγατσανίου
  4. Ζωοδόχου Πηγής από Αγάθου έως Ακαδημίας
  5. Σόλωνος από Τζώρτζ έως Κανάρη
  6. Σοφοκλέους από Αριστείδου έως Πειραιώς
  7. Σωκράτους από Μάρνης έως Ευριπίδου
  8. Πατησίων από Πανεπιστημίου (Ομόνοια) έως Αγίας Λαύρας (Άνω Πατήσια)
  9. Ακαδημίας από Χαλκοκονδύλη έως Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας (με τον παράδρομο της)
  10. Αμερικής από Ακαδημίας έως Σταδίου
  11. Αρδηττού από Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας έως Λεωφ. Βουλιαγμένης
  12. Λεωφ. Υμηττού από Φορμίωνος έως Λεωφόρο Ηλιουπόλεως (με τον παράδρομο της)
  13. Χαριλάου Τρικούπη από Πανεπιστημίου έως Λεωφόρο Αλεξάνδρας
  14. Νίκης από Καραγιώργη Σερβίας έως Φιλελλήνων
  15. Βουλής από Κολοκοτρώνη έως Υπερείδου
  16. Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας από Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας έως Λεωφ. Βασ. Κων/νου.

Στα εναπομείναντα οδικά τμήματα 3ης Σεπτεμβρίου από Αγίου Μελετίου έως Ιουλιανού και Σωκράτους από Μάρνη έως Ευριπίδου, αφού ολοκληρωθούν οι υπολειπόμενες εργασίες  αναβάθμισης του υπόγειου δικτύου τηλεπικοινωνιών, έχει προγραμματιστεί η εκτέλεση εργασιών ανακατασκευής των οδοστρωμάτων τους. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις τα έργα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Με αφορμή τις σχετικές παρεμβάσεις ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει:  «Με παρεμβάσεις σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας συμβάλλουμε στη βελτίωση του οδικού δικτύου και ενισχύουμε την ασφάλεια των πολιτών, που είναι και η βασική μας προτεραιότητα. Εστιάζουμε στην καλύτερη θωράκιση της οδικής ασφάλειας και στη συντήρηση επικίνδυνων σημείων, στο σύνολο του οδικού δικτύου ευθύνης μας. Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ,  έρχεται να προστεθεί στα έργα των οποίων ο συνολικός προϋπολογισμός ξεπερνά τα 85 εκ. ευρώ. Με τα έργα αυτά συμβάλλουμε στη μεγιστοποίηση των επιπέδων οδικής ασφάλειας και δημιουργούμε ένα οδικό δίκτυο σύγχρονο και ευρωπαϊκών προδιαγραφών».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU