Ιωνικός Σύνδεσμος – Μια βραδιά ποίησης αφιερωμένη στον Ξάνθο Μαϊντά

H ποιητική συλλογή του Προέδρου του Ιδρύματος «Τάκης Σινόπουλος», του καθηγητή Ε.Μ.Π. και ποιητή Ξάνθου Μαϊντά, με τον τίτλο «ΑΦΑΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ», παρουσιάστηκε την Τετάρτη 8 Μαρτίου, ημέρα της Γυναίκας, στην αίθουσα του Ιωνικού Συνδέσμου «Στράτος Μελεμενής».

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου, Γιάννης Κοντίτσης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Αυτή την εκδήλωση, όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, την είχαμε προγραμματίσει για την περασμένη Τετάρτη. Και δεν σας κρύβουμε ότι προβληματιστήκαμε αν θα έπρεπε να γίνει ή όχι λόγω των ημερών, λόγω της γενικής απεργίας που ήταν σήμερα, και της μεγάλης συγκέντρωσης, που είχε προγραμματιστεί σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα για το θέμα του δυστυχήματος στα Τέμπη. Τελικά, αποφασίσαμε να την προχωρήσουμε και από ό,τι φαίνεται καλά κάναμε….».

Η βασική παρουσίαση της ποιητικής συλλογής έγινε από τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Πολύκαρπο Πολυκάρπου, ενώ ποιήματα από το βιβλίο διάβασε η ηθοποιός Σοφία Μάνεση.

Ο Ξάνθος Μαϊντάς ξεκινώντας την ομιλία του ανέφερε ότι «Πάντοτε στον νου μας έχουμε έναν Ιωνικό, που έχει γράψει ιστορία στη Νέα Ιωνία, και τον θυμόμαστε με συγκίνηση. Σας ευχαριστούμε όλους, που είσαστε σήμερα μαζί μας». Στη συνέχεια και πριν την ανάγνωση των ποιημάτων ανέφερε το ιστορικό που τον παρότρυνε να γράψει κάθε ποίημα αφού τα περισσότερα από αυτά τα ερεθίσματα τα έχει διαβάσει και του έχουν προκαλέσει αίσθηση ή τα έζησε στο διάβα της ζωής του…

Στην αναλυτική ομιλία του, ο Πολύκαρπος Πολυκάρπου αναφέρθηκε στην παγκόσμια ποίηση και στον Ξάνθο Μαϊντά τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι  ….τον καταγγέλλω, γιατί είναι ένας υπέροχος, ένας εξαίσιος …μοιχός, επειδή, αν και έχει νυμφευθεί, εδώ και πάνω από 40 χρόνια, τη Θεωρητική Φυσική, την …απατά ασυστόλως και χωρίς αιδώ με την ποίηση. Και μη βιαστείτε να πείτε ….τι γυρεύει ένας Υδραίος στη Λάρισα, γιατί τα …χωράφια της Επιστήμης με εκείνα της ποίησης, αν και με πρώτη ματιά, φαίνονται επιπόλαια, φαίνεται ότι δεν συνορεύουν, και εντούτοις, εγώ προσωπικά, δεν έχω διαβάσει ωραιότερο …ποίημα από το Πυθαγόρειο Θεώρημα: «Το τετράγωνο της υποτείνουσας ενός ορθογώνιου τριγώνου, ισούται με το άθροισμα των τετραγώνων των δύο καθέτων πλευρών»….Μαγεία!

Η ποιητική συλλογή του Ξάνθου Μαϊντά: «ΑΦΑΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ», είναι μια συλλογή ποιημάτων, που απαρτίζεται από τρία μέρη: Το Α΄ περιέχει 12 ποιήματα, το Β΄ 11 και το Γ΄ 4 και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΝΙΚΑΣ ποίηση».

Την εκδήλωση έκλεισε ευχαριστώντας τους παρισταμένους  η αντιπρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου Δέσποινα Γεωργαντζή.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: η Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής & Περιβάλλοντος, Γκέλυ Σακαλόγλου, ο πρώην δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» Χρήστος Κανλής, η Πρόεδρος του ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ. Ελένη Γρίβα, η δημοτική σύμβουλος Λίλιαν Αθυμαρίτου, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Λουκάς Χριστοδούλου, η Πρόεδρος του Ενιαίου Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Βέτα Γεωργιάδου κ.α.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU