Ιωνικός Σύνδεσμος: Διαμάχη για την διοργάνωση εκδήλωσης με τον τίτλο και του συλλόγου

Διαμάχη ξέσπασε ανάμεσα στον Ιωνικό Σύνδεσμο, με ομάδα μελών του συλλόγου που πρόσκεινται στο ΚΚΕ με αφορμή εκδήλωση των δεύτερων. Υπενθυμίζεται ότι στον Ιωνικό Σύνδεσμο υπάρχει μία… ιδιομορφία για λειτουργία πολιτιστικού συλλόγου, να συμμετέχουν στις εκλογές παρατάξεις. Αντιπολίτευση στον Ιωνικό Σύνδεσμο είναι η «Αγωνιστική Πολιτιστική Παρέμβαση» που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

 

Κατά καιρούς υπήρξαν ανακοινώσεις της συγκεκριμένης παράταξης, πάντα στη λογική της σύγκρουσης με επιλογές της διοίκησης του Ιωνικού Συνδέσμου. Ωστόσο, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την διοίκηση του συλλόγου, ήταν η ανακοίνωση μιας εκδήλωσης από την συγκεκριμένη παράταξη στον δημοτικό κινηματογράφο «Αστέρα», για το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, με τον τίτλο και του Ιωνικού Συνδέσμου.

 

Δείτε την σχετική αφίσα:

 

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ιωνικού Συνδέσμου, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

 

«Ο Ιωνικός  Σύνδεσμος, το ιστορικότερο πολιτιστικό σωματείο της Νέας Ιωνίας, πάντοτε σύννομο  και καταστατικά συνεπές, αγωνιστικά και δημοκρατικά διακεκριμένο επί σειρά δεκαετιών δηλώνει με παρρησία, ειλικρίνεια και μετά λόγου γνώσης ότι εκπροσωπείται νόμιμα μόνο από τα εκλεγμένα πρόσωπα και θεσμικά όργανα σύμφωνα με τις καταστατικές αρχές του και όχι από μειοψηφίες και υστερόβουλες φράξιες  που καταχρώνται ή νοσφίζονται την φήμη και το έργο του συλλόγου μας πλαστογραφώντας το όνομά του.

Η εκδήλωση με τον τίτλο “Ποιητών έργα”, μουσικοποιητική βραδιά, που θα λάβει χώρα το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023, στον Δημοτικό Κινηματογράφο “ΑΣΤΕΡΑΣ”, δεν έχει σχέση με τον Ιωνικό Σύνδεσμο, δεν έχει αποφασιστεί από το Διοικητικό του Συμβούλιο και δεν συμμετέχει».

 

Η ανακοίνωση αυτή της διοίκησης του Ιωνικού Συνδέσμου, προκάλεσε με τη σειρά της ανακοίνωση της παράταξης «Αγωνιστική Πολιτιστική Παρέμβαση» η οποία σημειώνει:

 

Ιωνιώτισσα, Ιωνιώτη, με ένα Δελτίο Τύπου, κάποιοι  που αποκαλούνται ως Δ.Σ. του Ιωνικού Συνδέσμου, με ένα εντελώς  προβοκατόρικο  περιεχόμενο  καταφέρονται με ανήθικο τρόπο εναντίον της Αγωνιστικής Πολιτιστικής Παρέμβασης (Α.Π.Π.) .

Ισχυρίζονται με προσβλητικούς και αήθεις χαρακτηρισμούς ότι «κάποιες μειοψηφίες και υστερόβουλες φράξιες καταχρώνται τη φήμη του Ιωνικού Συνδέσμου και πλαστογραφούν τον όνομά του για να πραγματοποιήσουν την εκδήλωσή  τους».

 

Καταρχάς επειδή επαίρονται ότι σέβονται τις καταστατικές διαδικασίες το Δελτίο Τύπου που  κυκλοφόρησε δεν εγκρίθηκε από  το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιωνικού Συνδέσμου, αφού τα τέσσερα  εκλεγμένα μέλη της Α.Π.Π. δεν έλαβαν ποτέ πρόσκληση για συνεδρίαση με θέμα την έκδοση Δελτίου Τύπου.  Σ΄ αυτή λοιπόν την περίπτωση οι συντάκτες του Δελτίου Τύπου, είναι εκείνοι που καταχρώνται  τις καταστατικές διαδικασίες,  πλαστογραφούν  το όνομα του Συλλόγου μας και νοσφίζονται τον Ιωνικό Σύνδεσμο  σαν  τσιφλίκι  τους.

 

Όσο για τη φήμη του Συνδέσμου ας είναι πιο ταπεινοί εκείνοι που φρόντισαν να την ρίξουν στο χειρότερο επίπεδο, μέσα από  τις οικονομικές ατασθαλίες μέλους της δικής τους παράταξης, δηλαδή του λεγόμενου «Πανιωνικού Συνδυασμού».

 

Η μουσικοποιητική εκδήλωση, γίνεται με πρωτοβουλία της Α.Π.Π. που ως παράταξη του Ιωνικού Συνδέσμου έχει κάθε δικαίωμα να πραγματοποιήσει  και το γράφει ολοκάθαρα στις προσκλήσεις, στις αφίσες και στο πρόγραμμα της εκδήλωσης.

 

Είναι ντροπή και αίσχος  να  προσπαθούν με κάθε πονηρό τρόπο  να σαμποτάρουν  μία εκδήλωση της Α.Π.Π,  εμπλέκοντας στις μεθόδους διαστρέβλωσης της αλήθειας  ακόμη και τη δημοτική αρχή, όταν οι ίδιοι απέρριψαν 17 προτάσεις μας για διεξαγωγή εκδηλώσεων, με αστείες και αστήρικτες δικαιολογίες.

Ιωνιώτισσες,Ιωνιώτες,

Η μουσικοποιητική μας εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κόντρα σε κάθε εμπόδιο!!!

Όλοι το Σάββατο 16/12 στις 7.00 μ.μ. στον Αστέρα!!! Ο πολιτισμός είναι δικαίωμα για όλο το λαό!!!»

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU