Ίδρυση της «Νεανικής Ορχήστρας του Ιωνικού Συνδέσμου» – Κάλεσμα του Αρχιμουσικού Στάθη Κιοσόγλου

Ο Ιωνικός Σύνδεσμος με μεγάλη χαρά και τιμή, ανακοινώνει την συνεργασία του με τον Αρχιμουσικό και Δάσκαλο, Στάθη Κιοσόγλου, για την δημιουργία «Μουσικού Εργαστηρίου» με την Ίδρυση της «Νεανικής Ορχήστρας του ΙΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ» και «Συνόλων Μουσικής Δωματίου».

Στο «Μουσικό Εργαστήριο» θα διδάσκονται Φλάουτο-Κλαρινέτο-Σαξόφωνο-Τρομπέτα – Ευφώνιο- Κρουστά.

Στην «Νεανική Ορχήστρα του ΙΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ», θα  μπορούν να συμμετέχουν νέοι μουσικοί με όποιο όργανο γνωρίζουν [έγχορδο-πνευστό- νυκτό- κρουστό].

Στην  «Μουσική Δωματίου»,  θα δημιουργηθούν διάφορα Σύνολα όπως «ντουέτα- τρίο – κουαρτέτα- κουιντέτα» όπου θα μπορεί να συμμετέχουν και νέοι πιανίστες.

Τα μαθήματα του «Μουσικού Εργαστηρίου», θα πραγματοποιούνται κάθε

Σάββατο και ώρες 17.00 έως 20.30.

Οι πρόβες της «Νεανικής Ορχήστρας του ΙΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ» και των Συνόλων «Μουσικής Δωματίου», θα πραγματοποιούνται

κάθε Κυριακή και ώρες 17.00 έως 20.00,

στο κτήριο του Ιωνικού Συνδέσμου (Τσουρουκτσόγλου 1 και Λ. Ηρακλείου 251, Ν. Ιωνία).Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από  το Σάββατο 19-11-2022 και την Κυριακή 20-11-2022.

Ο Στάθης Κιοσόγλου, γεννήθηκε στην Νέα Ιωνία, είναι  Αριστούχος Διπλωματούχος στο κλαρινέτο, σαξόφωνο και Διεύθυνση Συμφωνικής Ορχήστρας. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι με υποτροφία του Ι.Κ.Υ στην” ECOLE NORMALE DE MUSIQUE”, όπου έλαβε το “DIPLOME  SUPERIEURE DE CONCERTISTE”.   Από το 1983-2018 διατέλεσε, 1ος Κορυφαίος Κλαρινετίστας στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, ενώ διετέλεσε και 1ος Κορυφαίος κλαρινετίστας στην Εθνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ.

Ως Σολίστ, έχει εμφανισθεί με την Κ.Ο.Α., Κ.Ο.Θ., Εθνική Συμφωνική της Ε.Ρ.Τ. Συμφωνική Ορχήστρα Ιωαννίνων, τα  ΕΓΧΟΡΔΑ ΑΘΗΝΩΝ, παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων σε πρώτη εκτέλεση τα κοντσέρτα των Μπρούχ, Φιάλα, Μάνιεβιτς, με το κοντσέρτο του Αρτι Σόου συνοδεία της  Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, έλαβε μέρος τον Σεπτέμβριο του 2013 στον εορτασμό των 90 Χρονών από την Ίδρυση της Νέας Ιωνίας.

Έχει εμφανισθεί επανειλημμένως στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Δημήτρια, Ηρώδειο, Επίδαυρο, Διεθνείς Μουσικές Μέρες Θεσ/κης και  σε γνωστά Φεστιβάλ του εξωτερικού, όπως το- Midem Classique- ΚΑΝΝΩΝ, Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής της ΝΑΠΟΛΗΣ, Διεθνείς Εβδομάδες Μουσικής στην ΓΑΛΛΙΑ, Ελληνικό Φεστιβάλ στο ΛΟΝΔΙΝΟ κ.ά.

Κορυφαίοι Έλληνες Συνθέτες του έχουν αφιερώσει έργα τους, όπως οι  Θ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Π.ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ, Σ.ΜΑΖΗΣ, Χ.ΒΡΟΝΤΟΣ ενώ παράλληλα συνεργάσθηκε με τους Μ.ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Πλέσσα, Γ. Μαρκόπουλο, Σ. Ξαρχάκο,   Β. Δημητρίου, Π. Καλατζόπουλο, Ε .Ρεμπούτσικα, μετέχοντας σε δίσκους , συναυλίες, σήριαλ και μουσική για κινηματογράφο.

Από το 1989 ως υπεύθυνος  της Σχολής  Ξύλινων Πνευστών στο Ωδείο «Φ.ΝΑΚΑΣ», εκπαίδευσε μεγάλο αριθμό μουσικών που σήμερα κατέχουν καίριες  θέσεις στις Συμφωνικές μας Ορχήστρες, και απέσπασαν πρώτα βραβεία στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες, Υποτροφίες του Ι.Κ.Υ, και  του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής «Α. Τριάντη», καθώς και πρώτα βραβεία σε διαγωνισμούς  Μουσικής Δωματίου στην Ελλάδα το 2002 και στην  ΙΤΑΛΙΑ το 2004.

Τον Οκτώβριο του 2001,  δημιούργησε την Συμφωνική Μπάντα Νέων «Φ.ΝΑΚΑΣ» με την οποία έχει εμφανισθεί στο Μέγαρο Μουσικής, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα « ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ» του Υπουργείου Παιδείας, δίνοντας συναυλίες στα σχολεία της Αττικής, στην Ν .Ιωνία,  και στην Αίθουσα Συναυλιών «Φ.ΝΑΚΑΣ» , προσφέροντας την χαρά της Μουσικής στους ακροατές αλλά και την ευκαιρία στους νέους μουσικούς να τελειοποιηθούν αποκτώντας την εμπειρία της ομαδικής δουλειάς και να αναδείξουν τις μεγάλες δυνατότητες τους.

Το σημαντικότερο όμως όλων είναι η μεγάλη αγάπη του για την Μουσική και η ανιδιοτελής προσφορά του ως Αρχιμουσικός στο ζωντάνεμα το 2016,  της κλειστής για πολλά χρόνια Φιλαρμονικής της  Νέας Ιωνίας, εις  μνήμη του Ιδρυτή της και Αείμνηστου Πατέρα του, γνωστού μουσικοσυνθέτη  ΑΚΗ ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ.

Δάσκαλε σε ευχαριστούμε θερμά και σου ευχόμαστε από καρδιάς, Καλή Αρχή!!!!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΙΟΣΟΓΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ   ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  «ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ» «ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ»ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ  ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΩΝ «ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ» ΣΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ Ν.ΙΩΝΙΑΣ

Αγαπημένοι μου Μαθητές, Φίλοι της Μουσικής, Συντοπίτες μου που μοιρασθήκαμε την χαρά των λαμπρών εμφανίσεων της Ιστορικής ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ Ν.ΙΩΝΙΑΣ, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω την συνεργασία  μου με τον ΙΩΝΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ, σε μια από κοινού  προσπάθεια  να μπολιασθεί ο τόπος μας και κυρίως τα παιδιά και οι νεώτεροι με τις αξίες και την Ομορφιά της ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ και του Πολιτισμού.

Παραμένοντας  πάντοτε ένας αμετανόητα αισιόδοξος    Μουσικός και ρομαντικός Δάσκαλος, θα καταθέσω τις   καλλιτεχνικές μου γνώσεις και την πολυετή παιδαγωγική μου εμπειρία, σε αυτή την ουσιαστική προσπάθεια, με Ενθουσιασμό, Αγάπη και Χαρούμενη διάθεση, που στόχο θα  έχει την ανάπτυξη και στήριξη της Μουσικής Παιδείας.

Άλλωστε καμία άλλη διαφορετική στάση δεν μου επιτρέπουν οι ειλικρινείς  δηλώσεις στήριξης που δέχθηκα από εσάς που αναγνωρίσατε τους κόπους μου και το ανιδιοτελές μεράκι μου, τα πολλά ευχαριστώ και μπράβο που έχω εισπράξει όλα αυτά τα χρόνια και η ικανοποίηση και υπερηφάνεια που έχω αξιωθεί να νοιώσω, βλέποντας τους Μαθητές μου να Προοδεύουν, να Αριστεύουν στα Ωδεία  και να κερδίζουν ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ.

Με την δημιουργία αυτού του «Μουσικού Εργαστηρίου», την Ίδρυση  «Νεανικής Ορχήστρας»  του ΙΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ και    Συνόλων «Μουσικής Δωματίου», τα παιδιά της Ν.ΙΩΝΙΑΣ θα μπορέσουν να αναπτύξουν τα Μουσικά τους Ταλέντα δικαιώνοντας τα Όνειρα τους και εντέλει να αποτελέσουν το Καμάρι και την Ελπίδα όλων μας για την άνθηση του Μουσικού Πολιτισμού στην Αγαπημένη μας Ν.ΙΩΝΙΑ!

ΣΤΑΘΗΣ ΚΙΟΣΟΓΛΟΥ  [ ΣΜΥΡΝΑΙΟΣ]

ΑΡΧΙΜΟΥΣΙΚΟΣ

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU