Νίκος Μπαρμπούνης: Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ήταν Νοέμβρης του 1973, όταν το φοιτητικό κίνημα αποφάσισε να εξεγερθεί ενάντια στη δικτατορία, ενάντια στο στρατιωτικό καθεστώς που είχε επιβάλει η Χούντα των Συνταγματαρχών.

Τίποτα δεν έγινε από τη μια ημέρα στην άλλη. Η Ελλάδα ασφυκτιούσε από το 1967. Οι στερήσεις, οι περιορισμοί στη δημοκρατική έκφραση, οι φυλακίσεις, τα βασανιστήρια, οι διακρίσεις λόγω πολιτικών φρονημάτων δεν μπορούσαν πλέον να γίνονται ανεκτές από το ελεύθερο πνεύμα της νεολαίας.

Το γενικότερο κλίμα αντίστασης είχε ήδη καλλιεργηθεί σε άλλα μέρη του πλανήτη. Η ανατροπή των απολυταρχικών καθεστώτων και τα κινήματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία σκέψης και έκφρασης είχαν προλειάνει το έδαφος για την εξέγερση του Πολυτεχνείου που προετοιμαζόταν από καιρό.

Η Επέτειος της 17ης Νοεμβρίου, η Επέτειος του Πολυτεχνείου είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει ότι η δημοκρατία είναι υπέρτατο αγαθό.

Η Επέτειος του Πολυτεχνείου είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει ότι δεν υπάρχουν δεδομένα και αυτονόητα.

Η περιφρούρηση του δικαιώματος της ελεύθερης βούλησης, της ελεύθερης πολιτικής έκφρασης, της ελεύθερης ιδεολογίας, της ελευθερίας του λόγου θα πρέπει να είναι καθημερινή και αέναη.

Το σύνθημα των φοιτητών και των σπουδαστών για ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι διαχρονικό αίτημα όλων των γενιών. Ακόμα κι αν σήμερα πιστεύουμε ότι τα έχουμε κατακτήσει, οφείλουμε να συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για όλους, οφείλουμε να διασφαλίζουμε πρόσβαση σε όλους στην εκπαίδευση και φυσικά οφείλουμε να εργαζόμαστε, ώστε να μπορούμε όλοι να συμβιώνουμε αρμονικά και ελεύθερα.

 

 

Νίκος Μπαρμπούνης

Υποψήφιος Δήμαρχος

Ηρακλείου Αττικής

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU