Ιωνικός Σύνδεσμος – Σφοδρή επίθεση της μειοψηφίας στην πλειοψηφία ενόψει εκλογών

Κατά μέτωπο επίθεση στην νυν πλειοψηφία του Δ.Σ. του «Ιωνικού Συνδέσμου» εξαπολύει η μειοψηφία και συγκεκριμένα η «Αγωνιστική Πολιτιστική Παρέμβαση», μέσα από την εκλογική της διακήρυξη για τη συμμετοχή της στις εκλογές που θα γίνουν το επόμενο διάστημα.

 

Μεταξύ άλλων η πλειοψηφία κατηγορείται ότι απέρριψε 17 προτάσεις για εκδηλώσεις, που έγιναν από την μειοψηφία.

 

Αναλυτικά η διακήρυξη:

«Ο Ιωνικός Σύνδεσμος είναι ο πιο ιστορικός και μαζικός πολιτιστικός σύλλογος στη Ν. Ιωνία, αλλά και σε όλη την ευρύτερη περιοχή.

Για την ίδρυσή του πρωτοστάτησαν άνθρωποι δημοκρατικοί, προοδευτικοί και αγωνιστές, οι οποίοι κατάφεραν να μετατρέψουν τον Ιωνικό Σύνδεσμο, σε έναν από τους πιο μαζικούς πολιτιστικούς συλλόγους ερασιτεχνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Συνέβαλλε σημαντικά στην προβολή του πνευματικού πλούτου όλων των σύγχρονων προοδευτικών και καλλιτεχνικών ρευμάτων.

Προώθησε τις λαϊκές αγωνιστικές δράσεις και παραδόσεις, συμβάλλοντας έτσι στην αφύπνιση της συνείδησης του λαού, μέσω της τέχνης και του πολιτισμού.

Δυστυχώς, από τη δεκαετία του 1990 και μετά, η ανοδική πορεία του Ιωνικού Συνδέσμου σταμάτησε και αυτό είχε αρνητικό αποτύπωμα τόσο στον τρόπο λειτουργίας του όσο και στο περιεχόμενο των εκδηλώσεων του.

Έτσι ένα τμήμα των στελεχών του Ιωνικού Συνδέσμου βρήκαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν την συμμετοχή τους σε αυτόν για να προβληθούν προσωπικά και να ανελιχτούν πολιτικά, μέσα από την παράταξη «Πανιωνικός Συνδυασμός». Συνέπεια αυτής της κατάστασης ήταν η αποξένωση του κόσμου από τον σύλλογο, μειώνοντας, τις έτσι κι αλλιώς, περιορισμένες διεξόδους του στον πολιτισμό.

Ύστερα μάλιστα κι απ΄ το άνευ προηγουμένου, για πολιτιστικό σύλλογο, οικονομικό σκάνδαλο υπεξαίρεσης ενός μεγάλου ποσού από το ταμείο του πριν 12 χρόνια, από άτομο που εκλέχθηκε με την παράταξη «Πανιωνικός Συνδυασμός», η εμπιστοσύνη του κόσμου κλονίστηκε και έγινε ένας ακόμα λόγος της απομάκρυνσής του από αυτόν!

Στον Ιωνικό Σύνδεσμο αυτή η παράταξη κάνει κουμάντο εδώ και 30 χρόνια!!!

Μια παράταξη που είναι αγκαλιά με την εκάστοτε δημοτική αρχή κάνοντας τον «αβανταδόρο» της σε προεκλογικές περιόδους. Που επαναλαμβάνει εδώ και 30 χρόνια, εκδηλώσεις στο όνομα του «θεσμού», για τις οποίες δεν έχουμε αντίρρηση, χωρίς όμως να έχει διάθεση για κάτι καινούριο και σύγχρονο που θα συγκινήσει και θα εμπνεύσει τον νέο άνθρωπο να βγει από το σπίτι του και να συμμετέχει. Πού καταψηφίζει ακόμη και την ίδρυση νέων τμημάτων, όπως για παράδειγμα αυτό του σκακιού και του θεάτρου που προτείναμε, με αστήρικτες δικαιολογίες… Που τα μέλη της φέρουν την ευθύνη για τη μονοπαραταξιακή συγκρότηση του προεδρείου, την επιλογή του προέδρου και τις εισηγήσεις που φέρνει ο ίδιος στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., όταν και όποτε αυτό συνεδριάζει, τον συνολικά αντικαταστατικό τρόπο λειτουργίας του οργάνου αλλά και την επιλογή εκδηλώσεων με αντιδραστικό – αντιεπιστημονικό  περιεχόμενο (π.χ. διαχείριση της φτώχειας,  συναισθηματική νοημοσύνη) ή απονευρωμένες από το πραγματικό πολιτικό περιεχόμενο (π.χ. εκδήλωση για τον Ρίτσο κ.α.).

Η δράση της Αγωνιστικής Πολιτιστικής Παρέμβασης

Εδώ και είκοσι χρόνια στις αρχαιρεσίες του Ιωνικού Συνδέσμου συμμετέχουμε με δικό μας ψηφοδέλτιο, τα τελευταία χρόνια με το όνομα Αγωνιστική Πολιτιστική Παρέμβαση (Α.Π.Π.).

          Αγωνιζόμαστε για έναν μαζικό, λαϊκό, συμμετοχικό πολιτισμό.

          Την κοινή δράση του Συνδέσμου με τα εργατικά σωματεία, τις μαθητικές κοινότητες και τους μαζικούς φορείς.

          Για την ανάδειξη της ερασιτεχνικής πολιτιστικής δημιουργίας, της ποιοτικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου των εργαζομένων και των παιδιών.

          Τη συμμετοχή του Ιωνικού Συνδέσμου στους λαϊκούς αγώνες.

          Στην προβολή καλλιτεχνικών έργων με προοδευτικό – ταξικό περιεχόμενο.

          Την ανάδειξη των αιτιών της σκληρής πραγματικότητας που βιώνει ο λαός μας

          Την πολιτική του αφύπνιση και τους δρόμους διεξόδου.

Στην διάρκεια της 2ετούς θητείας μας και μέσα από σωρεία αντικαταστατικών ενεργειών της πλειοψηφούσας παράταξης, καταθέσαμε προτάσεις για 17 εκδηλώσεις οι οποίες απορρίφθηκαν με τη δικαιολογία ότι δεν χωρούν στο πρόγραμμα!!

Αρνήθηκαν μέχρι και να μας παραχωρήσουν ακόμη και ένα κλειδί για την πρόσβασή μας στον Ιωνικό!

Ως Αγωνιστική Πολιτιστική Παρέμβαση δεν πτοηθήκαμε από την παραπάνω αντιμετώπιση αλλά επιμείναμε και θέσαμε τις εξής προτάσεις για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων:

  1. Θεατρικό του Μπρεχτ “Τρόμος και αθλιότητα του 3ου Ράιχ”.
  2. Αφιέρωμα στον μεγάλο ποιητή και συγγραφέα Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι.
  3. Βραδιές ποίησης με συνοδεία μουσικής και τραγουδιού.
  4. Μουσικό αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη.
  5. Μουσικό αφιέρωμα στις μπουάτ και στο “νέο κύμα”.
  6. Μουσικό αφιέρωμα στην τζαζ και ροκ μουσική.
  7. Αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι.
  8. Συναυλία συμφωνικής μουσικής με την κα Νίνα Πατρικίδου.
  9. Έκθεση ζωγραφικής σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.
  10. Αφιέρωμα ιστορικό και μουσικό, για την Αντιφασιστική Νίκη των λαών (9η Μάη).
  11. Προβολές ταινιών σε πλατείες του δήμου μας.
  12. Δωρεάν θαλάσσια μπάνια για όλους.
  13. Δημιουργία τμήματος Σκακιού.
  14. Δημιουργία κινηματογραφικού τμήματος.
  15. Δημιουργία θεατρικού τμήματος.
  16. Μεγάλο ανοικτό λαϊκό γλέντι.
  17. Μουσικό αφιέρωμα για τη Μικρασία.

Από ψηφίσματα προτείναμε:

  1. Αλληλεγγύη στους Τούρκους και Σύριους μετά τον μεγάλο σεισμό του Φλεβάρη 2023.
  2. Για το ΠΔ 85, που αφορούσε στα πτυχία των καλλιτεχνών.
  3. Για την μεγάλη Πανιωνιώτικη κινητοποίηση, σωματείων και φορέων, που έγινε για την ακρίβεια στις 12.4.2022 το οποίο απορρίφθηκε.
  4. Ψήφισμα ενάντια στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.
  5. Ψήφισμα και συμμετοχή στην μεγάλη Πανιωνιώτικη αντιπολεμική-αντιφασιστική συγκέντρωση των σωματείων την 1.11.2023.

          Στα θετικά της παρέμβασης μας να αναφέρουμε, πως παρά τα εμπόδια που μας έβαλε η πλειοψηφία, καταφέραμε με την επιμονή μας, να ψηφιστεί μία εκδήλωση αφιερωμένη στον Μαγιακόφσκι η οποία πραγματοποιήθηκε με δική μας ευθύνη και σημείωσε μεγάλη επιτυχία λόγω περιεχομένου και μαζικότητας.

          Επίσης, διοργανώσαμε μια εξαιρετική ποιητική βραδιά με τίτλο «Ποιητών Έργα» τόσο σε περιεχόμενο όσο και σε συμμετοχή, αλλά και μιας ενθουσιώδους αποδοχής.

Αποδείξαμε ότι μπορούμε και να διοργανώνουμε ποιοτικές εκδηλώσεις και να αγκαλιάζονται μαζικά από τα μέλη και τους φίλους του Ιωνικού.

Μία τέτοια προσπάθεια θέλει την ενεργή συμμετοχή περισσότερων μελών και φίλων του Ιωνικού Συνδέσμου, ειδικά όσων διαθέτουν γνώσεις αλλά και μεράκι, φαντασία και πρωτότυπες προτάσεις.

Γι ΄ αυτόν τον λόγο χρειαζόμαστε έναν πολιτιστικό σύλλογο, που στο τιμόνι θα βρίσκεται η Αγωνιστική Πολιτιστική Παρέμβαση, με βασική κατεύθυνση την πνευματική καλλιέργεια, την δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου του Ιωνιώτικου λαού και της νεολαίας μας.

Μετά και από το τελευταίο χαρακτηριστικό γεγονός, του αποκλεισμού από το δικαίωμα εκλογής των νέων μελών, αφού η πλειοψηφία του Δ.Σ έβγαλε τις αιτήσεις εγγραφής τους εκπρόθεσμες (!)….

Καλούμε τα μέλη του Ιωνικού Συνδέσμου, στις εκλογές της Κυριακής 28/01/2024 να δώσουν αποστομωτική απάντηση σε όλες τις αυθαιρεσίες  του «Πανιωνικού Συνδυασμού»».

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU