Ιωνικός Σύνδεσμος: «Σμύρνη Μανίτσα μου» & Μαθήματα κατασκευής μάσκας

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022, ώρα 19.30

«Σμύρνη Μανίτσα μου»

της Μάνιας Παπαδημητρίου

Μουσικοθεατρικό Αναλόγιο

Ο Ιωνικός Σύνδεσμος, σας προσκαλεί την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022, ώρα 19.30 , στην εκδήλωση με τίτλο, «Σμύρνη Μανίτσα μου» της Μάνια Παπαδημητρίου.

Ένα μουσικοθεατρικό αναλόγιο, Σμύρνη ….Μανιτσα μου ! ( Τα παιδιά του πολέμου).

Μια σύνθεση κειμένων από τα ημερολόγια του Γεράσιμου Γεννατά, υπολοχαγού του Ελληνικού στρατού στη Σμύρνη κατά την διάρκεια της Μικρασιατικής εκστρατείας 1919-1922 , το ένα του πολέμου και το άλλο του έρωτα.

Η συνάντηση του με την Γεσθημανή Κεχαγιόγλου και ο γάμος τους, ο χαμός του αδελφού του στο μέτωπο και η μετοίκηση τους στην Ελλάδα μετά την καταστροφή καθώς και τα γεγονότα που ακολούθησαν ως τον δεύτερο εμφύλιο το 1948 οπότε έχασε το γιό του που είχε πάρει το όνομα του χαμένου του αδελφού.

Το τραύμα της μικρασιατικής καταστροφής έτσι συναντά το τραύμα του εμφυλίου και διπλασιαζόμενο στιγματίζει την ιστορία της οικογένειας με πένθος βαρύ.

Την ιστορική ανάλυση αυτής της χαρακτηριστικής για πολλές οικογένειες ιστορίας κάνει ο ιστορικός αναλυτής και επιμελητής του ιστορικού αρχείου του μουσείου Μπενάκη, Τάσος Σακελλαρόπουλος.

Παίζουν: Μάνια Παπαδημητρίου, Μενέλαος Κυπαρίσσης, Αθηνά Χατζηαθανασίου

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου ορόφου «Στράτος Μελεμενής»(Τσουρουκτσόγλου 1 & Λ. Ηρακλείου 251, Ν. Ιωνία).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

—————————————————————————

Μαθήματα κατασκευής μάσκας, από την Αρχαιότητα

έως Σήμερα

 Έναρξη μαθημάτων από 6 Νοεμβρίου 2022

Κυριακή  11.30-13.00

 

Ο Ιωνικός Σύνδεσμος στο πλαίσιο των παιδικών δραστηριοτήτων του, ξεκινάει από τον Νοέμβριο μαθήματα κατασκευής μάσκας, από την Αρχαιότητα έως Σήμερα.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 και θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή, από τις 11.30 έως τις 13.00.

Διδασκαλία : Λάζαρος Βουδούρης, εκμαγέας  του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 9 ετών και άνω.

Για δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: ionikossyndesmos@gmail.com και τηλεφωνικά στο 210 2775916 ώρες 18.00-20.00 από Δευτέρα έως Παρασκευή

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU