«Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»: Η εκδήλωση της Κυριακής 23 Οκτωβρίου

Η εκδήλωση της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» με θέμα: «Το διακύβευμα των δημοτικών εκλογών του 2023 και οι προτεραιότητες της παράταξης για τη Νέα Ιωνία του αύριο», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας.

Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση, με παρουσία πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών και με τη νεολαία της πόλης να δίνει βροντερό παρών, με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, αναλύθηκαν με λεπτομέρεια οι τέσσερις τομείς – προτεραιότητες της παράταξης.

Παιδεία, κοινωνικό έργο, αθλητισμός και οικονομία – εμπορικός κόσμος – εστίαση. Παράλληλα τέθηκε το δίλημμα των επόμενων δημοτικών εκλογών στη Νέα Ιωνία με σαφείς αναφορές για τα χαρακτηριστικά της νέας δημοτικής παράταξης.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Χριστοδούλου έθεσε τους στόχους της παράταξης του, ενώ δεν έλειψε να αναφερθεί σε σημαντικά – εμβληματικά έργα για τη Νέα Ιωνία του αύριο. Ξεχώρισαν η δημιουργία διαδικτυακού δημοτικού ραδιοφώνου, η επαναφορά θεσμών και γεγονότων στη πόλη μας, ενώ ως κορυφαίο εμβληματικό έργο και παρακαταθήκη για το αύριο θα είναι η ίδρυση της «Ιωνικής Ακαδημίας Λαϊκής Τέχνης».

Τέλος, σε μια συγκινητική στιγμή, ο επικεφαλής της παράταξης Βασίλης Χριστοδούλου βράβευσε την παγκόσμια πρωταθλήτρια του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ, γέννημα θρέμμα της Νέας Ιωνίας, Δήμητρα Πασχάλη καθώς και την προπονήτριά της Ζωή Κακαρέλη.

Τοποθετήσεις – Βράβευση

 

Τοποθέτηση επικεφαλής «Αλλαγή για τη Νέα Ιώνια» Βασίλη Χριστοδούλου

Από τα βάθη της καρδιάς μου σας απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τεράστια τιμή που κάνατε σε μένα προσωπικά και στην παράταξή μας με τη συγκλονιστική παρουσία σας απόψε! Απόψε στέλνουμε παντού το μήνυμα  ο λαός της  Νέας Ιωνίας απαιτεί την αλλαγή! Απαιτεί την αλλαγή στην καθημερινότητα του, απαιτεί την αλλαγή στην πόλη του, απαιτεί την αλλαγή στο δήμο του.

Φίλες και φίλοι, έχουν περάσει 6 μήνες από το εκείνο το κρύο Σάββατο του περασμένου Μάρτη όταν σε αυτή την αίθουσα, που και τότε ήταν κατάμεστη, σας παρουσίασα μαζί με τα στελέχη μας, την πραγματικά νέα πρόταση μας για το Δήμο μας, τη νέα ξεκάθαρη και αληθινή πρόταση μας για τη Νέα Ιωνία μας, την πρόταση της αλλαγής!

Θυμάμαι πως τις αμέσως επόμενες ημέρες διάφοροι «παράγοντες» της πόλης μας είχαν σπεύσει να μιλήσουν για φωτοβολίδα, για φούσκα που θα σκάσει και γενικότερα προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να απαξιώσουν την προσπάθεια μας και κυρίως εμένα τον ίδιο.

6 μήνες μετά η αλλαγή έχει γιγαντωθεί, έχει καταρρίψει κάθε σαθρό και αισχρό αντεπιχείρημα αυτών που θέλουν το Δήμο μας μαγαζάκι τους με την τακτική φύγε εσύ, να έρθω εγώ και μετά θα φύγω εγώ να έρθεις εσύ. Διαψεύσαμε οικτρά αυτούς που θεωρούν τους εαυτούς τους «αφεντικά» της πόλης!

Αυτό το πετύχαμε μαζί με όλους εσάς και με πολλούς ακόμη που βλέπετε ότι είμαστε αληθινοί με πράξεις όχι με λόγια και ανέξοδες φανφάρες. Με παρουσία σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πρόβλημα, με ουσιαστικές και δυναμικές παρεμβάσεις ακόμη και σε θέματα που καίνε και κανείς δεν θέλει να τα ακουμπήσει όπως οι λαϊκές αγορές.

Η «Αλλαγή» από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει σε δεκάδες δράσεις και παρεμβάσεις, πάντα μαζί με τους πολίτες, πάντα αναδεικνύοντας προβλήματα του Δήμου μας.

Φίλες και φίλοι, η «αλλαγή» είναι παράταξη που δημιουργήθηκε κυριολεκτικά από την ανάγκη όλων μας για μια νέα πρόταση λειτουργίας του Δήμου μας. Δημιουργήθηκε από όλους εμάς, λοιπόν, σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες. Όπως άλλωστε αναφέρθηκε και στο μανιφέστο μας για το διακυβεύμα των εκλογών άνθρωποι σαν και εμάς, εργαζόμενοι, νέοι και νέες, οικογενειάρχες έχουμε την αγωνία μας για το αν θα έχουμε φαγητό και θέρμανση αύριο, που  διάθεση για ενασχόληση με τα κοινά.

Όμως έτσι θα αφήναμε την πόλη μας και πάλι στα χέρια των επαγγελματιών της αυτοδιοίκησης, αυτών που χαίρονται και νιώθουν ασφάλεια όταν είναι μόνοι τους χωρίς πραγματικούς αντίπαλους στις εκλογές. Γι’ αυτό πήραμε την απόφαση μας.

Δεν θα αφήσουμε τη Νέα Ιωνία να ζει στη μιζέρια και στην παρακμή. Είμαστε αποφασισμένοι να την κάνουμε από λύση ανάγκης για να κατοικεί κανείς σε πόλη επιλογή για να ζεις ο νέος, η νέα, η οικογένεια, ο ηλικιωμένος, η ηλικιωμένη.

Για να αλλάξουμε τη Νέα Ιωνία και να την κάνουμε μια περήφανη σύγχρονη πόλη που θα διατηρήσει όμως και το μοναδικό χαρακτήρα της, χρειάζεται ένα δομημένο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει πράγματα που γίνονται εάν διεκδικηθούν, που θα περιλαμβάνει αλλαγές που απαιτούν τσαγανό και απόφαση να σπάσουμε αυγά. Ένα πρόγραμμα που δεν θα είναι έκθεση ιδεών για να κερδίσει κάποιος τις εντυπώσεις και μετά μην τον είδατε τον Παναή… που έλεγε και ο Βέγγος.

Γι αυτό εδώ και μήνες τα στελέχη της αλλαγής δουλεύουν σε ομάδες προτάσεις τις οποίες θα παρουσιάζουμε μόνο εφόσον είμαστε σίγουροι  ότι θα τις κάνουμε πράξεις.

Σήμερα, είμαστε έτοιμοι και παρουσιάζουμε συγκεκριμένα πράγματα που ως αυριανή δημοτική αρχή θα κάνουμε πραγματικότητα.

Στον τομέα της κοινωνικής Πολιτικής και τη ψυχολογικής υποστήριξης των δημοτών

Με αφορμή τα τελευταία θλιβερά γεγονότα με τον βιασμό και την εκπόρνευση της 12χρονης στα Σεπόλια, ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα το ζήτημα της  ανεπάρκειας ψυχολογικής υποστήριξης από τους Δήμους προς τους Δημότες τους και ειδικά προς τις ευάλωτες οικογένειες.

Η παράταξη μας, πολύ πριν συμβούν αυτά, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του προγράμματος μας είχε απευθυνθεί σε ειδικούς αναζητώντας την καλύτερη λύση.

Σε αυτή την κατεύθυνση διαπιστώσαμε ότι το πιο αποδοτικό πρόγραμμα είναι το door to door ψυχολογική υποστήριξη, στη βάση του οποίου ο ψυχολόγος πάει και βρίσκει τον πολίτη και όχι ο πολίτης τον ψυχολόγο. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εφαρμόζεται ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις με εξαιρετικά αποτελέσματα. Η χρηματοδότηση του δε, γίνεται από ευρωπαϊκούς πόρους.

Ως «αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» φιλοδοξούμε ο Δήμος μας να γίνει από τους πρώτους στην Ελλάδα που θα εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα.

Στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και της σύνδεσης της με το Δήμο

Ως παράταξη δεν πάσχουμε από ιδεοληψίες και αγκυλώσεις. Στην κατεύθυνση αυτή αναζητούμε για να εφαρμόσουμε στο Δήμο μας θεσμούς που εφαρμόζονται αλλού και δείχνουν στην πράξη αποτελεσματικοί.

Ένας από αυτούς είναι θεσμός «υιοθέτησε την πόλη σου» που εφαρμόζει ο Δήμος Αθηναίων και είναι άμεσα συνδεμένος με το πρόγραμμα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (σ.σ άγνωστη λέξη για κάποιους στη Νέα Ιωνία).

Συγκεκριμένα, οι στόχοι του θεσμού είναι μεταξύ άλλων η αξιοποίηση και η ανάπλαση μικρών και πολύ μικρών πλατειών και κοινόχρηστων χώρων προς όφελος των πολιτών. Πρόκειται για γνωστά «πάρκα  τσέπης».  Στην Αθήνα ο θεσμός έχει επεκταθεί και σε άλλους τομείς, όπως η ανακύκλωση.

Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτός ο θεσμός ήταν στο πρόγραμμα του Παύλου Γερουλάνου και το εφάρμοσε ο Κώστας Μπακογιάννης. Πράγμα που δείχνει πως οι παρατάξεις εκεί σε ορισμένα θέματα μπορούν και συνεργάζονται προς όφελος των Δημοτών τους κάτι που στη Νέα Ιωνία δεν συμβαίνει δυστυχώς ποτέ.

Φίλες και φίλοι, έφτασε επιτέλους η ώρα, η πόλη μας να αποκτήσει ξανά θεσμούς και γεγονότα. Ξέρετε, μεγάλωσα και ανδρώθηκα σε μια περίοδο όπου δήμαρχος της πόλης μας ήταν ο Πέτρος Μπουρδούκος.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά κάθε χρόνο να διοργανώνεται στη Νέα Ιωνία καρναβάλι τις αποκριές, θυμάμαι κάθε χρόνο να μαζεύομε με τους φίλους μου για να συμμετέχουμε σε τουρνουά μπάσκετ 3 on 3, θυμάμαι ότι φτιάχναμε ομάδες για να πάρουμε μέρος σε πρωταθλήματα ποδοσφαίρου τα οποία περιμέναμε καρτερικά να ξεκινήσουν…

Ε, ναι φίλες και φίλοι θα επαναφέρουμε αυτά τα γεγονότα τα οποία θα θεσμοθετηθούν υπό την αιγίδα του ΟΠΑΝ και θα διοργανώνονται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και περιόδους. Για να αποκτήσει η πόλη μας ζωντάνια και να γιορτάζει πολλές φορές μέσα στο χρόνο…

Εκτός από όλα αυτά, πιστεύουμε ακράδαντα ότι κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής ενός δήμου δεν είναι μόνο τα επιδόματα και μια σακούλα τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο. Είναι χρήσιμα μεν, αλλά δεν φτάνουν μόνο αυτά. Ο πολίτης πρέπει να βρίσκει διέξοδο, να διασκεδάζει, να ψυχαγωγείται, να έχει κάτι να περιμένει, να συμμετέχει ο ίδιος αλλά και τα παιδιά του…

Με βάση τα παραπάνω, ανακοινώνουμε και εμπλουτίζουμε τις δραστηριότητες του δήμου μας με το «κυνήγι του χαμένου θησαυρού». Μέσα στο χρόνο και πριν το αποκριάτικο καρναβάλι θα διεξάγεται το εν λόγω παιχνίδι με τις νικήτριες ομάδες να επιβραβεύονται από το δήμο μας.  Στην εν λόγω δραστηριότητα θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι, από τον πιο μικρό μας φίλο μέχρι και τον πιο μεγάλο.

Παράλληλα, γνωρίζουμε καλά, έχοντας πολύ καλή επαφή με τη νεολαία μας, ότι στην περιοχή μας υπάρχουν πολλά και αξιόλογα συγκροτήματα. Κάθε χρόνο λοιπόν, στο τέλος της σχολικής περιόδου θα διοργανώνεται συναυλία υπό την αιγίδα του δήμου μας και οι βασικοί πρωταγωνιστές θα είναι τα παιδιά μας…. Μικρά πραγματάκια αλλά με τεράστιο αποτέλεσμα….

Στον τομέα της αμφίδρομης επικοινωνίας  μεταξύ των δημοτών, δημιουργούμε δημοτικό διαδικτυακό ραδιόφωνο .

Ζούμε στην εποχή του διαδικτύου και της αλματώδους ανάπτυξη της τεχνολογίας. Είναι σαφές, ότι η Νέα Ιωνία έχει μείνει πολύ πίσω σε αυτόν τομέα και είναι δεδομένο ότι ως παράταξη θα προβούμε σε καινοτόμες πράξεις που θα βγάλουν την πόλη μας από το λήθαργο και το σκοτάδι…

Στα άμεσα σχέδια μας και στα πλαίσια της προβολής του δήμου μας σχεδιάζουμε τη δημιουργία δημοτικού διαδικτυακού ραδιοφώνου…

Ένα έργο – τομή στα χρονικά της Νέας Ιωνίας. Δημιουργούμε από την αρχή μια δομή, που θα παραμείνει στο δήμο μας και θα αποτελέσει βασικό μηχανισμό προβολής κι ενημέρωσης όλων των δράσεων και συλλογικοτήτων της περιοχής μας.

Από τον εμπορικό κόσμο, ως τα πολιτιστικά σωματεία και τους αθλητικούς συλλόγους μέχρι και τις δράσεις του δήμου μας και την επικοινωνία μας με τον έξω κόσμο…

Φανταστείτε για παράδειγμα φίλες και φίλοι, να παίζουν ιστορικές εκπομπές από τους πολιτιστικούς συλλόγους για τις χαμένες πατρίδες, περιγραφή των εκτός έδρας αγώνων των ομάδων μας, τις δράσεις του εμπορικού μας κόσμου, τη διαφήμιση των μαγαζιών μας και άλλα πάρα πολλά που μπορούμε να κάνουμε με το δικό μας μέσο επικοινωνίας το οποίο θα ακούγεται παντού…

Κάποιος θα αναρωτηθεί, πόσο θα κοστίσει όλο αυτό και που αλλού έχει γίνει; Η απάντηση είναι σαφής κύριες και κύριοι. Το κόστος είναι ελάχιστο μπροστά στα οφέλη που θα αποκομίσουμε από τη δημιουργία του… Για όσους το αγνοούν και δεν γνωρίζουν, ας ρωτήσουν στο δήμο Ηλιούπολης όπου έχει συσταθεί και πόσο πολύ έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη του δήμου…

Φίλες και φίλοι, το δικό μας πρόγραμμα δημιουργείται με μεράκι αλλά ταυτόχρονα και με γνώση, με όραμα αλλά και με γνώμονα τη συνέπεια λόγων και πράξεων. Θα εξειδικεύεται κομμάτι-κομμάτι, αλλά και θα αφουγκράζεται τις ανάγκες και των 8 περιοχών που απαρτίζουν το Δήμο μας.

Γιατί η αλλαγή θα έρθει αν βελτιώσουμε την καθημερινότητα και του Κέντρου, και των Πευκακίων, και του Περισσού, και της Σαφράμπολης, και της Νεάπολης, και της Ελευθερούπολης, και της Αλσούπολης, και της Καλογρέζας.

Η αλλαγή θα έρθει και με ένα τρόπο ακόμη, με εμβληματικά έργα για την πόλη, με έργα που θα αφήσουν αποτύπωμα και στο σημείο αυτό σας παρουσιάζω την πρόταση της παράταξή μας για τη δημιουργία της Ιωνικής ακαδημίας λαϊκής μουσικής και τεχνών στη Νέα Ιωνία.

Τον περασμένο Μάρτιο μετά από προσπάθειες χρόνων εντάχθηκαν, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, το Μπουζούκι ο Τζουράς και ο Μπαγλαμάς στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Έτσι δικαιώθηκαν οι αγώνες που έδωσαν για χρόνια γνωστοί λαϊκοί οργανοπαίκτες και πανεπιστημιακοί καθηγητές.

Ταυτόχρονα, άνοιξε ο δρόμος για τη δημιουργία της ακαδημίας   λαϊκής μουσικής και οργάνων κάτι που αποτελεί τον οραματικό στόχο των πρωταγωνιστών της προσπάθειας.

Ποιος θα μπορούσε να ήταν ιδανικότερος τόπος για τη δημιουργία μιας τέτοιας ακαδημίας;

Μα φυσικά η Νέα Ιωνία, η πατρίδα του αξεπέραστου Στέλιου Καζαντζίδη  της «Ακρόπολης του Λαϊκού Ελληνικού τραγουδιού», όπως τον αποκαλούν άπαντες, δημιουργοί και λαός, η πατρίδα του Νίκου Ξανθόπουλου, της Γιώτας Λύδια, της Μαρίας Φαραντούρη, του δικού μας του αξέχαστου Παντελή.

Όραμα μας λοιπόν είναι να δημιουργηθεί στην πόλη μας, το σπίτι της Λαϊκής Μουσικής. Να στεγάσει την πολιτιστική κληρονομιά σε ένα σπίτι το οποίο θα κάνει γνωστή την πόλη μας σε όλη την οικουμένη. Θα γίνει η Νέα Ιωνία μας πόλος έλξης για όλους όσους λατρεύουν τη λαϊκή μουσική, την παράδοση, τον ζεϊμπέκικο χορό και το μπουζούκι….

Να θυμίσω πως στη Νέα Ιωνία υπήρξε το εργαστήριο του Κυριάκου Λαζάριδη. Ενός τεχνίτη που κατασκεύαζε μπουζούκια όπου το καθένα ήταν ξεχωριστό κι έβγαζε μοναδικό ήχο… Το εργαστήριο του παραμένει στη θέση του μέχρι και σήμερα, δυστυχώς κλειστό και ανεκμετάλλευτο…

Η Νέα Ιωνία θα ακούγεται σε όλη την Ελλάδα, τον απόδημο ελληνισμό, για όλους όσους νοσταλγούν το μπουζούκι και το ρεμπέτικο τραγούδι. Θα γίνει εδώ, στην πόλη μας και θα αποτελέσει ισχυρή παρακαταθήκη για εμάς και τα παιδιά μας…

Ως «αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» δεν έχουμε μείνει στα λόγια, ήδη έχουμε ξεκινήσει επαφές και έχουμε βρει εξαιρετικά θετική ανταπόκριση! Εμείς θα το κάνουμε αυτό το έργο να ξέρετε και να ξέρουν!

Φίλες και Φίλοι, από αυτό εδώ το βήμα σας καλώ να μεταφέρετε το μήνυμα της αλλαγής σε κάθε γειτονιά της πόλης μας…

Από του Βλάχου ως και την Αλσούπολη,

Από την Ειρήνη και τα Πευκάκια ως την  Καλογρέζα,

Από την Ινέπολη και την Σαφράπολη ως τον Περισσό μας που όλοι οι προηγούμενοι έχουν ξεχάσει… Ναι τον έχουν ξεχάσει…

Ιωνιώτισσες κι Ιωνιώτες, απόψε, με τη μεγαλειώδη αυτή συγκέντρωση δώσαμε μια ηχηρή απάντηση απέναντι σε όσους μας αμφισβήτησαν.

Η αλλαγή, φίλες και φίλοι, είναι η δική σας παράταξη, η δική σας ευκαιρία, η ευκαιρία που θα δώσετε στα παιδιά σας να σχεδιάσουν την Ιωνία του αύριο…

Μια πόλη που δεν θα είναι ανάγκη αλλά πραγματική επιλογή για να ζήσεις…

 

Βράβευση Δήμητρας Πασχάλη

Σήμερα έχουμε την τιμή να έχουμε ανάμεσα μας μια από τις κορυφαίες αθλήτριες της πόλης μας, ένα σπάνιο κορίτσι, την Δήμητρα Πασχάλη, αθλήτρια του συλλόγου Τάεκβοντο Θησέας Νέας Ιωνίας. Η Δήμητρα Πασχάλη έχει την τύχη και τη χαρά να έχει προπονήτρια την παγκόσμια πρωταθλήτρια κυρία Ζωή Κακαρέλη, η οποία βρίσκεται κι εκείνη αναμεσά μας.

Η μεγαλύτερη διάκριση της Δήμητρας είναι η κατάκτηση το 2009 του ασημένιου μεταλλείου στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες κωφών που διεξήχθησαν στην Ταϊπέι.

Η Δήμητρα μας έχει πάμπολλες διακρίσεις :

Χάλκινο μετάλλιο το 2008 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωφών στην Γαλλία.

Χάλκινο μετάλλιο το 2015 στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Αρμενία.

Ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2016 στην Σαμψούντα της Τουρκίας. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική αποστολή είχε την μεγαλύτερη συγκομιδή μεταλλίων. Συγκεκριμένα η επιτυχία ήρθε με οχτώ παγκόσμια μετάλλια στο σύνολο με ομοσπονδιακή προπονήτρια την κυρία Ζωή Κακαρέλη.

Τέλος, το 2018, η Δήμητρα κατέκτησε χρυσό  μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Τάεκβοντό κωφών στο Τόκυο, πολλάκις πρωταθλήτρια Ελλάδας και συνεχίζει δυναμικά…

 

Διακύβευμα – Τάσος Αδρασκέλας

Εκπροσωπώντας την παράταξη μας, έχω την τιμή και την ευθύνη να σας παρουσιάσω το πολιτικό διακύβευμα της «αλλαγής για τη Νέα Ιωνία», για τις επερχόμενες δημοτικές  εκλογές.

Είναι πρόδηλο πως ζούμε στην εποχή που η αγωνία –κυρίως των νέων ενεργών πολιτών και οικογενειών- για το αύριο έχει κυριολεκτικό χαρακτήρα. Μετά την τραγική πανδημία του κορονοΐου, αντιμετωπίζουμε την «πανδημία» της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης. Όλες αυτές οι καταστάσεις συνθέτουν ένα σκηνικό που δεν αφήνει περιθώρια και διάθεση για ενασχόληση με τα κοινά. Έτσι, «τρίβουν τα χέρια τους» οι επαγγελματίες της πολιτικής, είτε σε κεντρικό είτε στο τοπικό επίπεδο, που να μεν δέχονται την απαξίωση των πολιτών προς τα πρόσωπα τους, όμως συνεχίζουν τα εισπράττουν τα οφέλη της όποιας εξουσίας, χωρίς αντίπαλο.

Μέσα σε αυτό το πεδίο εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε τη διαφορά και να αγωνιστούμε για να φέρουμε την αλλαγή στην πόλη μας και στην καθημερινότητα της. Αποφασίσαμε συνειδητά να αφήσουμε στην άκρη τους ενδοιασμούς μας από τις καθυστηκυίες λογικές, σύμφωνα με τις οποίες τα κοινά του Δήμου Νέας Ιωνίας είναι προνόμιο «συγκεκριμένων προσώπων», και να καταθέσουμε στις Ιωνιώτισσες και στους Ιωνιώτες μια νέα προοδευτική πρόταση διοίκησης του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Η Νέα Ιωνία  έχει το χαρακτηριστικό τα πρόσωπα που διοικούν και διεκδικούν τη διοίκηση του Δήμου να ανακυκλώνονται, ακριβώς τα ίδια, τα τελευταία 30 χρόνια. Η εξέλιξη και η εικόνα της πόλης όλα αυτά τα χρόνια σίγουρα δεν δικαιώνουν τη σχεδόν εμμονική στάση των συγκεκριμένων προσώπων να θεωρούν την παρουσία τους στη διοίκηση εκ των ων ουκ άνευ, έχοντας αποκτήσει πια «ιδιοκτησιακή αντίληψη».

Αυτό ερχόμαστε να αλλάξουμε με την αλλαγή για τη Νέα Ιωνία, με προτάσεις ρεαλιστικές αλλά και ριζοσπαστικές, με θέσεις προοδευτικές όχι όμως ιδεοληπτικές, προτάσσοντας τα θέλω και τις ανάγκες του Δημότη με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πόλης μας. Ερχόμαστε για την αλλαγή. Ερχόμαστε  να κάνουμε τη Νέα Ιωνία πόλη επιλογή για να ζει κάποιος και όχι πόλη ανάγκης, όπως για μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της είναι σήμερα.

Σε αυτή τη βάση είναι  λογικό αυτοί που βλέπουν τα «δεδομένα» τους να ανατρέπονται, να προσπαθούν να απαξιώσουν την παράταξή μας. Βέβαια τα αφηγήματα τους καταρρέουν διαρκώς από την αλήθεια. Η αλήθεια που λέει πως η σημερινή Δήμαρχος συγκεντρώνει μεν την αρνητική κριτική για τα πεπραγμένα της διοίκησής της. Όμως είναι η  Δήμαρχος που είχε κερδίσει τον αντίπαλο της με τεράστια ανατροπή στο β’ γύρο των τελευταίων εκλογών. Αυτό αποδεικνύει πως τότε οι Ιωνιώτες, με την ψήφο τους,  δεν έδειξαν ποιον θέλουν για Δήμαρχο. Παρά   έδειξαν ποιον δεν θέλουν.

Αυτή είναι η αλήθεια που παρότι δεν παραδέχονται  γνωρίζουν και οι δύο πολύ καλά. Όπως γνωρίζουν  πως η «αλλαγή» είναι ο μοναδικός επικίνδυνος αντίπαλος τους.

Η «αλλαγή» έρχεται  με όπλα την αλήθεια, τη μαζικότητα, την ανιδιοτέλεια, τον ρεαλισμό να αλλάξει τη Νέα Ιωνία. Συνεχίζουμε όλοι μαζί για τη μεγάλη νίκη, γιατί η «αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να νικήσει το παρελθόν της πόλης!

 

Παιδεία – Γεράσιμος Κοντοδήμος

Ξεκινώντας, θα ήθελα να συστηθώ για όσους δεν με γνωρίζουν, ονομάζομαι Γεράσιμος Κοντοδήμος, είμαι Φιλόλογος και Ειδικός παιδαγωγός. Με την σειρά μου, λοιπόν, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που μας τιμάτε με την παρουσία σας, καθώς και τον υποψήφιο δήμαρχο και επικεφαλής της παράταξης, κ. Βασίλη Χριστοδούλου για την τιμή που μου έκανε να εκπροσωπήσω τον τομέα παιδείας και να παρουσιάσω ένα ενδεικτικό πλάνο της παράταξης αναφορικά με αυτόν.

Το πλάνο μας αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος αφορά την λειτουργικότητα των ήδη υπαρχουσών υποδομών της παιδείας, ενώ το δεύτερο σχετίζεται με την αναβάθμιση της.

Αρχικά, ως προς την λειτουργικότητα, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να ληφθεί μέριμνα για την εξασφάλιση των κατάλληλων υλικοτεχνικών υποδομών των σχολείων. Μέσα στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η συντήρηση και η βελτίωση των υποδομών των σχολικών μονάδων. Επίσης, πρέπει να συμβάλλουμε στην παροχή τεχνολογικού εξοπλισμού στα σχολεία, όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προτζέκτορες και διαδραστικούς πίνακες, προκειμένου να εκσυγχρονιστεί η διδακτική διαδικασία.

Η διδασκαλία με τη χρήση τεχνολογικών μέσων δύναται να καταστήσει τη μαθησιακή διαδικασία πιο ενδιαφέρουσα και πιο αποτελεσματική για τους μαθητές. Ακόμη, πρέπει να μεριμνήσουμε για τη φύλαξη, την ασφάλεια, καθώς και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, η οποία μπορεί να επιτευχθεί με την πρόσληψη σχολικών φυλάκων, σχολικών τροχονόμων, σχολικών νοσηλευτών, ειδικών παιδαγωγών και ψυχολόγων.

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να αναφερθώ και σε ένα σημαντικό πρόβλημα που παρουσιάζεται στον Δήμο μας, που ταλαιπωρεί τους Ιωνιώτες γονείς και αφορά τις θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και στις παιδικές κατασκηνώσεις.

Οι γονείς δεν ενημερώνονται εγκαίρως σχετικά με τις προθεσμίες των αιτήσεων για την ένταξη βρεφών και νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς και για την ένταξη των παιδιών στην παιδική κατασκήνωση.

Αλλά ακόμα κι όταν ενημερώνονται εγκαίρως και μεταβαίνουν στο Δημαρχείο για να συμπληρώσουν τις σχετικές αιτήσεις, οι θέσεις ως δια μαγείας έχουν καλυφθεί, με αποτέλεσμα τα παιδιά να αποκλείονται από τις εκπαιδευτικές διαδικασίες. Εμείς, λοιπόν, ως παράταξη, θέλουμε να μην αποκλείεται κανένα νήπιο και κανένα παιδί και γι’ αυτόν τον λόγο προτείνουμε να κατατίθενται οι αιτήσεις ηλεκτρονικά.

Με αυτόν τον τρόπο, θα υπάρχει διαφάνεια, οι θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και στην κατασκήνωση θα καλύπτονται με αντικειμενικά κριτήρια, και όχι με ψηφοθηρικά, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Ως προς την αναβάθμιση της παιδείας, οραματιζόμαστε την ίδρυση Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) για παιδιά. Το ΚΔΑΠ προσφέρει πλήθος ποιοτικών παιδαγωγικών δραστηριοτήτων, με τις οποίες τα παιδιά δύνανται να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους και τα ταλέντα τους, να διευρύνουν τον τρόπο σκέψης τους και να κοινωνικοποιηθούν, όπως θεατρική αγωγή, περιβαλλοντική αγωγή,  εικαστικά, αθλητικές δραστηριότητες, χορός κ.λπ.

Επίσης, στοχεύουμε στην ίδρυση Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ), το οποίο απευθύνεται σε ενήλικους δημότες, ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής, θρησκείας, με μοναδική προϋπόθεση το ενδιαφέρον τους για γνώση και ενεργό συμμετοχή.

Ενδεικτικά προγράμματα που μπορούν να προσφερθούν από τα ΚΔΒΜ είναι οι Νέες Τεχνολογίες, η Επιχειρηματικότητα, ο Πολιτισμός και η Τέχνη. Εδώ, θα ήθελα να επισημάνω ότι η δημιουργία και η λειτουργία αυτών των Κέντρων είναι εφικτή, καθώς συντελείται με την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ και δεν απαιτούνται οικονομικές δαπάνες από τη δημοτική αρχή.

Κλείνοντας, πρέπει να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο ως προς την ενημέρωση και την ενθάρρυνση των διευθυντών των σχολείων σχετικά με την ένταξη τους στο πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών «ERASMUS».

Τα οφέλη από το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι η ανταλλαγή πολιτισμικών στοιχείων μέσα από την αλληλεπίδραση των μαθητών με ανθρώπους διαφορετικών λαών, η βελτίωση των γλωσσικών, επικοινωνιακών και διαπολιτισμικών τους δεξιοτήτων, η διεύρυνση των πνευματικών τους οριζόντων, η όξυνση της κριτικής τους σκέψης και η απόκτηση της ικανότητας ανάληψης πρωτοβουλιών.

Κι επειδή αρκετοί από εμάς, κατά τα μαθητικά μας χρόνια, είχαμε την τύχη να συμμετάσχουμε σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι πρόκειται για μια εμπειρία ζωής που παραμένει αξέχαστη!  Σας ευχαριστώ!

 

Ομάδα κοινωνικού έργου – Στυλιανή Τηνιακού

  • Στο κοινωνικό παντοπωλείο, πέρα από τη διανομή τυποποιημένων τροφίμων και ειδών ατομικής υγιεινής και καθαριότητας ή είδη καθημερινής χρήσης, θα πρέπει κάποτε να υπάρξει πρόβλεψη για παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής στήριξης, εφήβων και ενηλίκων.
  • Να δημιουργηθεί κοινωνικό φαρμακείο που θα διανέμει δωρεάν φάρμακα στους ασθενέστερους οικονομικά πολίτες. Η δομή θα χρηματοδοτείται από το Δήμο και θα λαμβάνει χορηγίες και από ιδιώτες & εταιρίες στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
  • Να στηριχθούν μονογονεϊκές, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες μέσω της σύστασης δομής προληπτικής ιατρικής για παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης (με εισοδηματικά και όχι περιουσιακά κριτήρια)
  • Ανεξαιρέτως για όλα τα νεογέννητα του Δήμου να προσφερθούν δωρεάν από τον Δήμο πακέτα με βρεφικά είδη για μωρά και μητέρες, ενδεικτικά μπιμπερό και pampers, χωρίς καθόλου εξέταση οικονομικών κριτηρίων ανά οικογένεια.
  • Να ενισχυθεί περαιτέρω το «Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι» για τους Ηλικιωμένους και να ενεργοποιηθεί και στο Δήμο Νέας Ιωνίας ο θεσμός «Νταντάδες της Γειτονιάς» για τη φύλαξη βρεφών και νηπίων για τις οικογένειες που έχουν μεγάλη ανάγκη βοήθειας.
  • Να στηριχθεί το έργο των δανειστικών βιβλιοθηκών στα σχολεία μέσω εθελοντικής συγκέντρωσης βιβλίων.
  • Να ενεργοποιηθεί σε συστηματική βάση ο εθελοντισμός και η αιμοδοσία σε συνεργασία με το Αγία Όλγα κατ’ ελάχιστον 3 φορές κατ’ έτος.
  • Να θεσμοθετηθεί στο Δήμο Νέας Ιωνίας ο Εθελοντισμός σε συνδυασμό με τη Φιλοζωία: πάρκο σκύλων, δημοτικό κτηνιατρείο με κάλυψη νοσηλείας, διάδοση φιλοζωίας σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια.
  • Δημιουργία δημοτικού παιδότοπου.
  • Δημιουργία δημοτικής ιματιοθήκης.
  • Καθιέρωση δημοτικής συγκοινωνίας για φοιτητές που θα συνδέει το Δήμο Νέας Ιωνίας με την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.
  • Θεσμοθέτηση διαδημοτικού bazaar με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικούς/φιλοζωικούς σκοπούς.
  • Προώθηση χρήσης ηλεκτρικών πατινιών και ποδηλάτων με τη δημιουργία δημοτικών ηλεκτρικών σταθμών.

Τέλος, η Ομάδα μας εισηγείται τη δημιουργία Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (Α.Μ.Κ.Ε)  – υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Ιωνίας – για τη στήριξη όλων των κοινωνικών δομών και τα αντληθέντα κεφάλαια θα διοχετευτούν για την υλοποίηση των παραπάνω σκοπών.

Και τέλος:

►  Οικονομικά βοηθήματα, πρόνοιες, απαλλαγές από δημοτικά τέλη και τροφεία.

► Πλήρης απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη μονογονεϊκών, τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, με βάση εισοδηματικά κριτήρια, και ατόμων ΑμεΑ.

► Πλήρης απαλλαγή από τα τροφεία των παιδικών σταθμών για οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

► Δωρεάν συμμετοχή στα προγράμματα Αθλητισμού για ΑμεΑ, μονογονεϊκές, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

 

Οικονομία, εστίαση, εμπορικός κόσμος – Βασιλική Μελέτη

Η πόλη μας είναι γνωστή για τα εμπορικά της καταστήματα. Tις δεκαετίες του ’80 και ‘90 ήταν η δεύτερη καλύτερη αγορά σε ολόκληρη την Αττική. Αυτά όμως ανήκουν σε παρελθόντα χρόνο. Να δούμε τι γίνεται σήμερα.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης μας στενάζει από την ακρίβεια, τις υπέρογκες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα και τους γονατισμένους τζίρους, την ίδια ώρα που η έλλειψη των απαραίτητων δομών σύγχρονης εμπορικής πόλης μετακυλίεται στην καθημερινότητα των δημοτών.

Το πάγωμα της κατασκευής του πάρκινγκ, τα ακατάλληλα πεζοδρόμια, η απουσία ορθού προγραμματισμού και σχεδιασμού στην αποκομιδή των απορριμμάτων αλλά και η δυσκολία προσβασιμότητας στο κέντρο του Δήμου μας αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η πόλη μας χρειάζεται αλλαγή. Την Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία.

Εμείς δεν θέλουμε ένα δήμο που θα κάνει τον επιχειρηματία, ούτε ένα δήμο που θα απομυζεί τα έσοδα από τα δημοτικά τέλη αδιαφορώντας για τα προβλήματα των εμπόρων και των δημοτών.

Αντίθετα, εμείς είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον κι ένα πόλο έλξης για επενδυτές και πολίτες που επιζητούν ποιοτικό χρόνο στην πόλη μας. Η δημοτική αρχή θα πρέπει να στέκεται πλάι στον έμπορο, τον επιχειρηματία της εστίασης, αλλά και τον δημότη δημιουργώντας μια σύγχρονη αρχιτεκτονική με χώρους και κανόνες ίσους προς όλους.

Επιδίωξη μας είναι να προχωρήσουμε σε μείωση ανταποδοτικών τελών σε όποιον επενδύει στην πόλη μας και σε όποιον αποδεδειγμένα απασχολεί στη δουλειά του Ιωνιώτες. Κάποιος θα αναρωτηθεί πως με τη μείωση των τελών θα χάσει έσοδα ο δήμος. Όχι, φίλες και φίλοι, θα επιδιώξουμε να πάρουμε λιγότερα από περισσότερους, να στηρίξουμε τους υπάρχοντες επιχειρηματίες και να φέρουμε στη Νέα Ιωνία νέες επιχειρήσεις.

Πρότασή μας, η δημιουργία εκδηλώσεων που θα γίνουν θεσμός για την πόλη μας. Για παράδειγμα θα καθιερώσουμε τη Λευκή Νύχτα, ένα βράδυ με ανοιχτά καταστήματα και δελεαστικές προσφορές που θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να αναπνεύσουν και στους πολίτες να ψωνίσουν σε προσιτές τιμές.

Επίσης, τα καταστήματα εστίασης της πόλης μας θέλουμε να μετέχουν  στις εορταστικές περιόδους των Χριστουγέννων και του Πάσχα σε οργανωμένες γιορτές με μενού ειδικά για εκείνες τις ημέρες, και προσφορές σε συγκεκριμένα πιάτα ή ποτά, κεράσματα, εκδηλώσεις και happenings, ενώ καταστήματα τροφίμων της πόλης, θα παρουσιάζουν τις δικές τους γεύσεις και δημιουργίες. Έτσι θα τονωθεί η τοπική οικονομία και θα εγκαινιαστούν νέες γαστρονομικές και πολιτιστικές δράσεις στο Δήμο Νέας Ιωνίας.

Τέλος, στον τομέα της επικοινωνίας, καινοτομούμε με τη δημιουργία εφαρμογής κινητού «myneaIonia». Στην εφαρμογή αυτή θα καταχωρούνται όλα τα καταστήματα του δήμου μας, θα μπορούν να διαφημίζουν τα προϊόντα τους και τις όποιες υπηρεσίες τους.

Την ίδια στιγμή θα μπορεί ο πολίτης από το κινητό του να βρει το κατάστημα επιλογής του, το προϊόν που επιθυμεί και μάλιστα στην καλύτερη δυνατή τιμή. Τέτοιες εφαρμογές δεν επιβαρύνουν κανένα δημότη και κανένα επιχειρηματία, αλλά καλύπτονται εξ’ ολοκλήρου από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Αυτές είναι ενδεικτικά μερικές από τις φιλόδοξες προτάσεις της Παράταξης Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία. Ο Δήμος μας οφείλει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, ώστε να βοηθήσει ουσιαστικά τους κλάδους της εστίασης και των εμπορικών καταστημάτων που δίνουν ζωή στην πόλη και όλο το προηγούμενο διάστημα πέρασαν δύσκολα με την κρίση της πανδημίας.

Εμείς ως Παράταξη προσβλέπουμε στην τόνωση της εμπορικής αγοράς, στην ενίσχυση της απασχόλησης, αλλά και στην αναζωογόνηση της περιοχής με παρεμβάσεις, που για πολλά χρόνια αποτελούσαν πάγιο αίτημα των επαγγελματιών του χώρου.

Σε αυτό το εγχείρημα για την Αλλαγή θα είμαστε παρόντες και αρωγοί. Σε αυτό το εγχείρημα σας θέλουμε μαζί μας.

 

Αθλητισμός – Δημήτρης Ροϊνάς

Καλησπέρα  και σας ευχαριστούμε που μας τιμάτε με την παρουσία σας στην εκδήλωση μας.

Μαζί με τους συνοδοιπόρους μου στον Τομέα του αθλητισμού θα σας εκθέσουμε το όραμα μας για τον αθλητισμό στον Δήμο μας.

Η επιτυχία όλου του εγχειρήματός μας  θα στηριχτεί πάνω σε τέσσερεις τομείς που εν συντομία σας αναφέρω.

  1. Τομέας κατασκευών νέων αθλητικών εγκαταστάσεων

Με την κατασκευή Κολυμβητηρίου στο οικόπεδο που βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο του ποδοσφαίρου (Ίκαρος).

Την κατασκευή γηπέδου μπάσκετ (φούσκα) στα πρότυπα του γηπέδου του Μίλωνα στην Πλατεία Τσαλδάρη ή στο οικόπεδο που βρίσκεται στην Οδό Δερμιδεσίου πλησίον Ούλεν μετά από συνεννόηση και απόφαση τον κατά τόπους κατοίκων της περιοχής.

Τα γήπεδα μπορούν να γίνου με κονδύλια που υπάρχουν στην γραμματεία αθλητισμού , στο ταμείο αναπτυξιακών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής ένωσης , στα κονδύλια της περιφέρειας και στο ΕΣΠΑ , χορηγίες από εταιρείες.

  1. Συντήρηση και επισκευή αθλητικών χώρων –γυμναστήριων

Στο κομμάτι αυτό θέλουμε να δώσουμε μεγάλη έμφαση στην συντήρηση και αποκατάσταση όποιας δυσλειτουργίας ,βλάβης ,κακοτεχνίας ,  στα δημοτικά γυμναστήρια ,στα ανοικτά γήπεδα που αθλούνται οι συμπολίτες μας .

  1. Άνθηση και ανάδειξη της πόλης μας μέσα από διοργανώσεις.

α) Διοργάνωση αγώνων δρόμου 5 και 10 ΧΛΜ, β) Ποδηλατικός γύρος δήμου Νέας Ιωνίας, γ) Αγώνες κλασικού αθλητισμού στο γήπεδο του Ικάρου, δ) Διοργάνωση αγώνων Μπάσκετ 3on3 καθώς και ποδοσφαίρου 5*5. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν με την κινητοποίηση και βοήθεια  των αθλητικών σωματείων , των σχολείων  και των Φορέων γονέων και κηδεμόνων καθώς και με τους τοπικούς παράγοντες μέσα από την προσωπική τους προσπάθεια και  βοήθεια τόσο εθελοντική όσο και  με τις χορηγίες τους.

  1. Δραστηριότητες για ΑμΕΑ

Θέλουμε να τονίσουμε ότι εκτός όλων όσων είπαμε έχουμε σαν προσδοκία και όνειρο να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα για τους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα  που νοιώθουν λίγο παραγκωνισμένοι και να τους πούμε ότι θα είμαστε δίπλα τους με όλες μας τις δυνάμεις να επέμβουμε με τεχνικά έργα ώστε να έχουν πρόσβαση σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις για να αθλούνται και οι ίδιοι  με την βοήθεια προπονητών από τον Δήμο μας αλλά και με υλικά που θα τους παρέχει ο δήμος για την εκγύμναση σας. Φιλοδοξία μας να δημιουργήσουμε την δική  μας ομάδα Μπάσκετ με αμαξίδια με γήπεδο να προετοιμαστούν και να πάρουν μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που διοργανώνετε.

Τέλος θα έρθουμε σε επαφή με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων όλων τον σχολείων του Δήμου μας για να ξεκινήσουμε δράσεις αθλητισμού μέσα στα σχολεία με το πέρας των διδακτικών ωρών με αυτό τον τρόπο να υπάρχουν τα πρώτα ερεθίσματα αθλητισμού κυρίως στα μικρά παιδία που μετέπειτα θα στελεχώσουν τις ομάδες του δήμου μας.

Κλείνοντας την παρουσίαση  μας  θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους Γαβριήλ Δαμιανίδη , Θοδωρή Καμμένο και Rezat Puci που μαζί ξεκινήσαμε και θα συνεχίσουμε στον Τομέα του αθλητισμού στην παράταξη μας. Όλοι μαζί για την αλλαγή στην πόλη μας.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU