Ψήφισμα του Ιωνικού Συνδέσμου για τους καλλιτέχνες και το Π.Δ.85/2022

Εδώ και δύο περίπου μήνες, παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο χρόνιο και σοβαρό ζήτημα διαβάθμισης των πτυχίων των καλλιτεχνών, που ήρθε βίαια στο προσκήνιο με την υπογραφή του Π.Δ.85/2022. Η αναγνώριση της εκπαίδευσής των σπουδαστών των καλλιτεχνικών σχολών και των ωδείων αλλά και η μετέπειτα πορεία τους στον επαγγελματικό χώρο της τέχνης είναι βασικό στοιχείο που θα έπρεπε η Ελληνική Πολιτεία εδώ και χρόνια να έχει αντιμετωπίσει.

Στεκόμαστε αλληλέγγυες/αλληλέγγυοι στον αγώνα τους και ζητούμε από κάθε αρμόδιο να συνδράμει, ώστε να αρθούν άμεσα οι όροι εκείνοι του Π.Δ.85 που απαξιώνουν τα πτυχία τους καθώς και την ρύθμιση που διαχωρίζει τους καλλιτέχνες σε ασκούντες καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό έργο και προσβάλει τις συλλογικές συμβάσεις τους.

Ο Ιωνικός Σύνδεσμος ενώνει την φωνή του και ζητά την άμεση απόσυρση των διατάξεων που πρώτα από όλα προσβάλει τους ανθρώπους του πολιτισμού. Θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις με τη «Νεανική Ορχήστρα» του μουσικού εργαστηρίου του Συλλόγου μας, υπό την διεύθυνση του Μαέστρου & Αρχιμουσικού Στάθη Κιοσόγλου.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU