Ηράκλειο Αττικής: Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Κτήμα Φιξ

Η Λαϊκή Συσπείρωση από την αρχή που ανοίχτηκε το θέμα του κτήματος ΦΙΞ δηλαδή το πώς θα περιέλθει στην ιδιοκτησία των δημοτών ήταν αντίθετη στην οποιαδήποτε μορφή απόκτησης του μέσω δανεισμού.

Η θέση μας όπως την εκφράσαμε σ’ όλα τα δημοτικά συμβούλια παραμένει η ίδια.

Συμφωνούμε ότι το κτήμα ΦΙΞ είναι εξαιρετικά αναγκαίο η απόκτηση του  για τους κατοίκους του Ηρακλείου καθώς και για τους κατοίκους των όμορων δήμων. Είναι ένας σημαντικός πνεύμονας  πρασίνου που θα ωφεληθούν οι κάτοικοι είναι ένας χώρος ελεύθερος όπου θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί  για χώρο άθλησης, περιπάτου καθώς και για πολιτιστικές εκδηλώσεις, χωρίς  οποιαδήποτε μορφή επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσα σ’ αυτό.

Μάλιστα μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές  στην Αττική  και σ’ όλη την Ελλάδα όπου χάθηκαν χιλιάδες   πολύτιμοι πνεύμονες πρασίνου, δάση και φυσικός πλούτος, αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής που αντιμετωπίζει την γη τα δάση συνολικά το περιβάλλον ως πηγή κερδοφορίας των διαφόρων ομίλων, είναι αναγκαία όσο ποτέ η απόκτηση του.

Διαφωνούμε για την απευθείας χρηματοδότηση από οποιοδήποτε ιδιωτικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που θα έχει ως συνέπεια την “υποθήκη” των δημοτικών τελών για τα επόμενα χρόνια αλλά και την αναγκαστική αύξηση τους καθώς θα δεσμεύει το 60% των δημοτικών τελών για την αποπληρωμή του, πέρα από το ασφυκτικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί ήδη με τον Καλλικράτη και τις νομοθετικές ρυθμίσεις των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ προηγούμενα για τους δήμους.

Συμφωνούμε την αξία της απαλλοτρίωσης να την καλύψει οποιοσδήποτε κρατικός φορέας (Υπουργείο Πολιτισμού ή  Υπουργείο Εσωτερικών), με αντίστοιχη εξασφάλιση ότι θα παραδοθεί στο λαό του Ηρακλείου χωρίς επιβάρυνση του εισοδήματος τους ειδικά σε μία περίοδο όπου οι συνεχείς ανατιμήσεις πολλών προϊόντων και υπηρεσιών  είναι καθημερινές, επιβαρύνοντας το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας, ενώ ταυτόχρονα το εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών μειώνεται καθημερινά από τις αναστολές εργασίας, από τις απλήρωτες υπερωρίες, από την ανεργία που καθημερινά μεγαλώνει.

Είναι επίσης αναγκαίο ότι ο φορέας που θα κληθεί να το διαχειρίζεται μετά και την απαλλοτρίωσή του, θα πρέπει να εξασφαλίσει και τη συντήρησή του, με όλο το απαραίτητο προσωπικό και μέσα που δεν θα βαρύνουν το εισόδημα του λαού του Ηρακλείου, με δεδομένο ότι ήδη το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου τώρα

Απαιτούμε:

  • Να παραδοθεί το κτήμα ΦΙΞ στον Ηρακλειώτικο λαό, χωρίς καμία επιβάρυνση του λαϊκού εισοδήματος του.
  • Καμία συζήτηση για επιχειρηματική ¨αξιοποίηση¨ του.
  • Εξασφάλιση του απαραίτητου προσωπικού και μέσων για τη συντήρηση και διαχείρισή του.
Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU