Ηράκλειο Αττικής – Κτήμα Φιξ: Σκόνη και… θρύψαλα έκανε τα λογύδρια η Κατσινοπούλου με 5 μόλις σελίδες πρακτικών – UPDATE

Η πρώην επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου παρουσίασε αυτούσιες σελίδες πρακτικών Δημοτικού Συμβουλίου του 2005 που διαψεύδουν εντελώς λεγόμενα του Κυριάκου Κουτρούλη, αλλά και του Γιώργου Μαστοράκου

 —-

«Άδειασμα» Κουτρούλη και από τη Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου, σε σχέση με την πρόταση που κατέθεσε η παράταξη στα Δημοτικά Συμβούλια της περασμένης Άνοιξης

 

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι στη συνέντευξη Τύπου για το Κτήμα Φιξ που έδωσαν κάποιες παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Ηρακλείου Αττικής τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, δεν ειπώθηκαν και σοβαρές απόψεις.

Και φυσικά υπήρξαν επιχειρήματα που θα πρέπει να απαντηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο της προσεχούς Δευτέρας.

Ωστόσο ειπώθηκαν και απίστευτες ανακρίβειες και για να μην μασάμε και τα λόγια μας, ειπώθηκαν και εν ψυχρώ ψέματα, με σκοπό την παραπληροφόρηση.

Διότι δεν μπορεί να υπάρξει το ελαφρυντικό “δεν ήξερα, δεν γνώριζα”, για ανθρώπους που ήταν παρόντες σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στο παρελθόν, όπου είχαν ειπωθεί ξεκάθαρα πράγματα, τα οποία έρχονται σε πλήρη διάσταση μ’ αυτά που ειπώθηκαν στις 6 Σεπτεμβρίου.

Και εξηγούμαστε:

Στις 6 Σεπτεμβρίου, ο κ.Κουτρούλης, επικεφαλής της παράταξης «Πνοή Ηράκλειο», παίρνοντας τον λόγο και με έναν ιδιαίτερα… εμφατικό και αξιοσημείωτο τρόπο λέει το εξής: «Ποτέ μα ποτέ σε Δημοτικό  Συμβούλιο, έχουμε τους δύο μακροβιότερους Δημάρχους εδώ, λείπει ο τρίτος ο συχωρεμένος καλή του ώρα εκεί που βρίσκεται ο Ηλιακόπουλος, ποτέ μα ποτέ δεν υπήρξε σκέψη στο Δημοτικό Συμβούλιο ή αίτημα από Ηρακλειώτη ή από ομάδα Ηρακλειωτών να αγοράσει ο Δήμος το κτήμα Φιξ».

 Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο πρώην Δήμαρχος Γ.Μαστοράκος, λέει και αυτός, χωρίς έμφαση είναι αλήθεια και αρκετά πιο.. σεμνά, τα εξής: «Χρόνια ζητάμε αυτό το ακίνητο και κανείς δεν φαντάστηκε ότι θα δανειστούμε για να το αγοράσουμε γιατί και η τιμή ήταν υπέρογκη αλλά και οι ιδιοκτήτες από την πλευρά τους προσπαθούσαν νομικά να εξασφαλίσουν το χώρο για να τον αξιοποιήσουν διαφορετικά».

Χθες το βράδυ, η Ειρήνη Κατσινοπούλου, επικεφαλής του «Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου» στις εκλογές του 2010 και 2014, κάνει την εξής ανάρτηση στο facebook:

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΥΡ. ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ στην κοινή συνέντευξη τύπου  6/9/2021 (στο 2.03′) “…Ποτέ μα ποτέ σε Δημοτικό  Συμβούλιο, έχουμε τους δύο μακροβιότερους Δημάρχους εδώ, λείπει ο τρίτος ο συχωρεμένος καλή του ώρα εκεί που βρίσκεται ο Ηλιακόπουλος, ποτέ μα ποτέ δεν υπήρξε σκέψη στο Δημοτικό Συμβούλιο ή αίτημα από Ηρακλειώτη ή από ομάδα Ηρακλειωτών να αγοράσει ο Δήμος το κτήμα Φιξ…”

ΑΜ ΔΕ, κύριε Κουτρούλη μας. Αμ δε.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τα πρακτικά της 31ης Συνεδρίασης του Δ.Σ. (σ.σ. Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής) στις 3/11/2005.

Και ουπςςςς, να και πρόταση αγοράς από τον (τότε) Δήμαρχο Γ.Μαστοράκο, να και συμφωνία σε αυτήν του πρώην Δημάρχου Γ.Γρηγοριάδη, να και του Π. Γκιουλέα, να και του Α. Βρούστη.

Διευκρινίζεται ότι η πρόταση αγοράς από τον Δήμο αφορά στο ήμισυ του κτήματος ως μη αμφισβητούμενο από το Ελληνικό Δημόσιο. Και αυτό επειδή συνέχιζε τότε στο υπόλοιπο Κτήμα να έχει αναγνωρισθεί η κυριότητα των Φιξ».

Η Ειρήνη Κατσινοπούλου αναφέρεται συγκεκριμένα στις παρακάτω σελίδες των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής της 3 Νοεμβρίου 2005, στο οποίο είχαν παρευρεθεί και οι πρώην υπουργοί Ευάγγελος Βενιζέλος και Νάσος Αλευράς.

Τότε οι δυο τους δεν ήταν υπουργοί, καθώς κυβέρνηση ήταν ήδη η Νέα Δημοκρατία από το 2004, αλλά είχαν καλεστεί από τον τότε Δήμαρχο Γιώργο Μαστοράκο γιατί ήταν στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού το 2003 που πραγματεύτηκε τότε την υπόθεση του Κτήματος Φιξ.

Στα πρακτικά λοιπόν αναφέρεται ξεκάθαρα και παραπάνω από μία φορά μάλιστα, το ενδεχόμενο και η προοπτική να αγοράσει μέρος (δεν είχε ξεκαθαριστεί τότε το ιδιοκτησιακό για το σύνολο του Κτήματος) του Κτήματος Φιξ ο δήμος Ηρακλείου!

Σχετικές αναφορές γίνονται από τους: Γ.Μαστοράκο, Γ.Γρηγοριάδη, Π.Γκιουλέα, αλλά και τον αρχικά απόντα Άρη Βρούστη που όμως είχε στείλει από την αρχή της διαδικασίας επιστολή με συγκεκριμένη διαδικασία δανειοδότησης την οποία πρότεινε τότε.

Δείτε τα πρακτικά:

Όπως είναι εύκολα κατανοητό, οι… “κορώνες” κυρίως του κ.Κουτρούλη στις 6 Σεπτεμβρίου, αλλά και οι ισχυρισμοί του Γ.Μαστοράκου στην ίδια συνέντευξη Τύπο ήταν πολύ απλά, ψευδείς.

Θέλετε και το καλύτερο; Το zonews.gr διαθέτει ένα πολύ μεγάλο φωτογραφικό αρχείο. Δείτε λοιπόν δύο φωτογραφικά στιγμιότυπα από εκείνη τη συνεδρίαση του Δ.Σ., στις 3 Νοεμβρίου 2005.

Ο κ.Βενιζέλος, δεξιά του ο κ.Μαστοράκος και πιο δεξιά ο κ.Κουτρούλης. Προφανώς θα είχαν άριστη ακουστική, από τις θέσεις στις οποίες βρισκόντουσαν, για να ακούσουν τις συνεχόμενες… σκέψεις περί αγοράς του Κτήματος Φιξ από το δήμο Ηρακλείου…

 

 

 

 

 

 

Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου

Ο κ.Κουτρούλης όμως δέχθηκε μία ακόμη διάψευση, αυτή τη φορά από τη Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου. Το zonews.gr έκανε το ακόλουθο ερώτημα στη Λαϊκή Συσπείρωση:

Στη  συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε από κάποιες παρατάξεις της αντιπολίτευσης τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, ο κ.Κουτρούλης ανέφερε επί λέξη ότι “η Λαϊκή Συσπείρωση έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο, με κοινή συναίνεση όλης της αντιπολίτευσης πλην του «Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου», την πρόταση ακριβώς που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή”. Ισχύει αυτό; Μπορούμε να το καταγράψουμε έτσι ακριβώς ως δεδομένο;

 

Απάντηση Λαϊκής Συσπείρωσης Ηρακλείου:

Στο ερώτημα σας παραθέτουμε την τελευταία ανακοίνωση μας που εμπεριέχει πλήρως την θέση μας. Η απόκτηση του κτήματος ΦΙΞ είναι πάγιο αίτημα όλων των παρατάξεων. Στο ψήφισμα που συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις πλην της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ μπήκε και ότι δεν υπάρχει καμία επιχειρηματική δραστηριότητα μέσα στον χώρο.

Όμως στην επερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρεται ότι μετά την αγορά δεν θα υπάρχει καμία επιχειρηματική δραστηριότητα κάτι που για μας είναι εξίσου σημαντικό όπως και η απόκτηση του χωρίς δανειοδότηση από τραπεζικό όμιλο.

Άρα διαφέρει κατά πολύ η  θέση μας με την θέση του ΣΥΡΙΖΑ όπως εκφράστηκε από την επερώτηση τους  που έγινε στη Βουλή.

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου Αττικής                                         10-9-2021

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Λαϊκή Συσπείρωση από την αρχή που ανοίχτηκε το θέμα του κτήματος ΦΙΞ δηλαδή το πώς θα περιέλθει στην ιδιοκτησία των δημοτών ήταν αντίθετη στην οποιαδήποτε μορφή απόκτησης του μέσω δανεισμού.

Η θέση μας όπως την εκφράσαμε σ’ όλα τα δημοτικά συμβούλια παραμένει η ίδια.

Συμφωνούμε ότι το κτήμα ΦΙΞ είναι εξαιρετικά αναγκαίο η απόκτηση του  για τους κατοίκους του Ηρακλείου καθώς και για τους κατοίκους των όμορων δήμων. Είναι ένας σημαντικός πνεύμονας  πρασίνου που θα ωφεληθούν οι κάτοικοι είναι ένας χώρος ελεύθερος όπου θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί  για χώρο άθλησης, περιπάτου καθώς και για πολιτιστικές εκδηλώσεις, χωρίς  οποιαδήποτε μορφή επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσα σ’ αυτό.

Μάλιστα μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές  στην Αττική  και σ’ όλη την Ελλάδα όπου χάθηκαν χιλιάδες   πολύτιμοι πνεύμονες πρασίνου, δάση και φυσικός πλούτος, αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής που αντιμετωπίζει την γη τα δάση συνολικά το περιβάλλον ως πηγή κερδοφορίας των διαφόρων ομίλων, είναι αναγκαία όσο ποτέ η απόκτηση του.

Διαφωνούμε για την απευθείας χρηματοδότηση από οποιοδήποτε ιδιωτικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που θα έχει ως συνέπεια την “υποθήκη” των δημοτικών τελών για τα επόμενα χρόνια αλλά και την αναγκαστική αύξηση τους καθώς θα δεσμεύει το 60% των δημοτικών τελών για την αποπληρωμή του, πέρα από το ασφυκτικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί ήδη με τον Καλλικράτη και τις νομοθετικές ρυθμίσεις των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ προηγούμενα για τους δήμους.

Συμφωνούμε την αξία της απαλλοτρίωσης να την καλύψει οποιοσδήποτε κρατικός φορέας (Υπουργείο Πολιτισμού ή  Υπουργείο Εσωτερικών), με αντίστοιχη εξασφάλιση ότι θα παραδοθεί στο λαό του Ηρακλείου χωρίς επιβάρυνση του εισοδήματος τους ειδικά σε μία περίοδο όπου οι συνεχείς ανατιμήσεις πολλών προϊόντων και υπηρεσιών  είναι καθημερινές, επιβαρύνοντας το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας, ενώ ταυτόχρονα το εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών μειώνεται καθημερινά από τις αναστολές εργασίας, από τις απλήρωτες υπερωρίες, από την ανεργία που καθημερινά μεγαλώνει.

Είναι επίσης αναγκαίο ότι ο φορέας που θα κληθεί να το διαχειρίζεται μετά και την απαλλοτρίωσή του, θα πρέπει να εξασφαλίσει και τη συντήρησή του, με όλο το απαραίτητο προσωπικό και μέσα που δεν θα βαρύνουν το εισόδημα του λαού του Ηρακλείου, με δεδομένο ότι ήδη το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου τώρα

Απαιτούμε:

  • Να παραδοθεί το κτήμα ΦΙΞ στον Ηρακλειώτικο λαό, χωρίς καμία επιβάρυνση του λαϊκού εισοδήματος του.
  • Καμία συζήτηση για επιχειρηματική ¨αξιοποίηση¨ του.
  • Εξασφάλιση του απαραίτητου προσωπικού και μέσων για τη συντήρηση και διαχείρισή του.

 

UPDATE – 18.02

Με ανάρτησή του στο facebook, o κ.Κουτρούλης προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Όπως αναφέρει:

“Έλλειψη ψυχραιμίας….
Ειναι μάταιο να ασχολείται κάποιος με την παραπληροφορηση και την στόχοποίηση μου που επιχειρείται από κέντρα που συμπορευονται για διαφορετικούς λόγους. Αποφάσισα να μην ασχοληθώ μαζί τους γιατί πλέον δεν αξίζει.
Οφείλω όμως να ξεκαθαρίσω ότι πρώτον ουδέποτε το δημοτικό συμβούλιο στο παρελθόν αποφάσισε η πήρε θέση για λήψη δανείου για αγορά του κτήματος Φιξ, αλλά συζητήθηκε μόνο το ενδεχόμενο με κρατική χρηματοδότηση να το αποκτήσει ο Δήμος και μάλιστα το τμήμα που δεν αμφισβητείται και δεύτερον πάγια θέση όλων που θέλουμε πραγματικά να αποδοθεί το κτήμα ΦΙΞ στους πολίτες είναι να μην υπάρξει καμμία επιχειρηματική δραστηριότητα.
Ξέρετε κάποιοι πρέπει να συμβουλευθουν τους κώδικες δημοσιογραφικής και πολιτικής δεοντολογίας. Φτάνει πια με το ψεύδος και τα φαντάσματα του παρελθόντος και του παρόντος.
Εμείς πάμε μπροστά…..
Αυτοί ζουν σε εικονική πραγματικότητα.
Δεν θα τους ακολουθησουμε”.
Φυσικά, το να… αλλάζεις αυτά που είχε πει με τρομερή βεβαιότητα αρχικά (“δεν υπήρξαν ποτέ σκέψεις» σε “δεν υπήρξαν ποτέ… αποφάσεις”(!!!) και τους “πολίτες ή τις ομάδες πολιτών” σε… “Δημοτικό Συμβούλιο”) είναι προφανώς, ομολογία ψεύδους. Τίποτα λιγότερο. Επίσης υπάρχει και μία διάψευση, από την Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου, που πρέπει ο κ.Κουτρούλης να αντιμετωπίσει… 
Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU