Ηράκλειο Αττικής – Νέα Ιωνία: Δύσκολη και η σημερινή μέρα με τα επιβλαβή αιωρούμενα σωματίδια

Δυστυχώς παρόμοια με αυτή της περασμένης Τετάρτης, είναι σήμερα η κατάσταση με τα επιβλαβή αιωρούμενα σωματίδια. Την Τετάρτη, είχαν χτυπήσει “κόκκινο” στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και της Νέας Ιωνίας, και δυστυχώς και σήμερα η μέρα δεν ξεκίνησε καλά. Χθες υπήρξε μία προσωρινή ανακούφιση, η αναζωπύρωση όμως της φωτιάς στην Βαρυμπόμπη έκανε και πάλι την κατάσταση άσχημη.

Συγκεκριμένα, στην συγκεκριμένη μονάδα μέτρησης, οι τιμές το πρωί (9.30 π.μ.) αγγίζουν τα 125 στην περιοχή Νέα Ιωνία – Ηράκλειο, 133 στα βόρεια της (Πεύκη – Μαρούσι) και 121 στα νότια της (Ριζούπολη). Υπάρχει δηλαδή μία ενιαία εικόνα.

Οι τιμές βέβαια αλλάζουν πολύ γρήγορα, είναι όμως ενδεικτικές. Υπενθυμίζουμε ότι μετά το 55, οι τιμές μπαίνουν στο “κόκκινο”.

Όπως σημειώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών άσχημη η κατάσταση της ατμόσφαιρας στο Λεκανοπέδιο Αττικής όσο αφορά τα επιβλαβή αιωρούμενα σωματίδια PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα). Ο χάρτης παρουσιάζει τα ωριαία επίπεδα συγκεντρώσεων των σωματιδίων PM2.5 (οι τιμές είναι βαθμονομημένες και ακριβείς).

Τα στοιχεία προέρχονται από το δίκτυο αισθητήρων του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΙΕΠΒΑ/ΕΑΑ), που λειτουργεί στο πλαίσιο της Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής ΠΑΝΑΚΕΙΑ της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Στις επιβαρυμένες περιοχές με υψηλές τιμές PM2.5 αν οι κάτοικοι πρέπει να εξέλθουν των κατοικιών τους να χρησιμοποιούν μάσκες N95, ΚΝ95 ή FFP2, που παρέχουν προστασία από τα σωματίδια PM2.5, και να ακολουθούν τις οδηγίες που περιλαμβάνονται σε εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας που εκδόθηκε στις 03/08/2021.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU