Ηράκλειο Αττικής – Ψήφισμα υπέρ συγκεκριμένων δράσεων προωθεί πρωτοβουλία πολιτών

Ψήφισμα υπέρ συγκεκριμένων δράσεων προωθεί πρωτοβουλία πολιτών στο Ηράκλειο Αττικής, μέσα από τη γνωστή πλατφόρμα avaaz.org. και συγκεκριμένα εδώ.

Το ψήφισμα (αναφέρεται ως ψηφοφορία, αλλά στην ουσία είναι ψήφισμα) αναφέρει τα παρακάτω:

«Ποτέ άλλοτε το Ηράκλειο Αττικής δεν είχε βρεθεί σε τόσο ευνοϊκή θέση για να δρομολογήσει τις λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που το απασχολούν. Λύσεις που έχουν ωριμάσει τόσο στη συνείδηση των συμπολιτών όσο και από τη τεχνική τους πλευρά:

  1. Το κτήμα ΦΙΞ με τη δραστική μείωση της τιμής του μπορεί να αποκτηθεί εξ ολοκλήρου από το Δήμο Ηρακλείου ώστε με το κατάλληλο σχέδιο ανάπλασης, να αξιοποιηθεί αλλά και να αποτελέσει, με τα 27 στρέμματα του, ένα σημαντικό πνεύμονα πρασίνου αυξάνοντας τα τετραγωνικά πρασίνου ανά κάτοικο.
  2. Η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης με την υπογειοποίηση της θα αποσυμφορήσει κυκλοφοριακά τμήμα του Ηρακλείου και της Νέας Ιωνίας συνδέοντας την Αττική Οδό με την Εθνική, χωρίς να επηρεάσει τη ζωή των κατοίκων της πόλης.
  3. Η ανάπλαση και διαπλάτυνση της Λεωφόρου Ηρακλείου, με κατασκευή πεζοδρομίων και ενσωμάτωση υποδομών, όπως αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, θα συμβάλουν στη μετατροπή της λεωφόρου σε ένα δρόμο σύγχρονο και λειτουργικό
  4. Η υπογειοποίηση τμήματος της Μελίνας Μερκούρη θα οδηγήσει στην αποσυμφόρηση κεντρικών οδών του κέντρου της πόλης από τη κυκλοφορία που βιαίως μετακινήθηκε σε αυτές το 2003 από την πίεση για ανάπλαση του κεντρικού σταθμού ΗΣΑΠ και του περιβάλλοντος χώρου, χωρίς καμία μελέτη που να αποτύπωνε τις αρνητικές για τη ποιότητα της ζωής των κατοίκων μεταβολές. Σκοπός η αποτροπή της διαμπερούς κυκλοφορίας μέσα από τοπικούς δρόμους και η επαναφορά στη κατάσταση προ του 2003, δηλαδή σε γειτονιές ήπιας κυκλοφορίας.
  5. Η εφαρμογή του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας θα αναπλάσει το χώρο της πλατείας, θα τον αποδώσει με ελάχιστη πλέον κυκλοφορία στους δημότες της πόλης και θα πολλαπλασιάσει τους πράσινους χώρους.
  6. Η κυκλοφορία στην οδό Πλαπούτα θα μειωθεί από την επέκταση και την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Κύμης και θα συνδυαστεί με παρεμβάσεις κατασκευής πεζοδρόμων, σύγχρονων σημάνσεων, κυκλικών κόμβων και αγωγού ομβρίων».
Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU