Νέα Ιωνία – Ηράκλειο Αττικής: Ανοίγουν και πάλι τα ΚΑΠΗ

Με φυσική παρουσία και διευρυμένες οι υπηρεσίες που προσφέρουν τα ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στα μέλη τους

Διευρύνονται οι υπηρεσίες που προσφέρουν δια ζώσης τα ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στα μέλη τους μετά και τις τελευταίες οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων, με γνώμονα την τροποποίηση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Έτσι λοιπόν, από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου οι ηλικιωμένοι μπορούν να προσέρχονται με φυσική παρουσία στα πέντε δημοτική ΚΑΠΗ για τα εξής:

  • Υπηρεσίες Φυσικοθεραπείας
  • Υπηρεσίες Νοσηλευτικής Φροντίδας
  • Ατομική Συμβουλευτική από Κοινωνικό Λειτουργό
  • Ατομική Συμβουλευτική υποστήριξη από Ψυχολόγο
  • Υποστήριξη για τη διαδικασία συνταγογράφησης από εθελοντές γιατρούς
  • Ατομική Συμβουλευτική υποστήριξη από εκπαιδευμένους εργαζόμενους για θέματα άνοιας
  • Εγγραφές νέων μελών στα ΚΑΠΗ

Τα μέλη πρέπει να έχουν απαραίτητα μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού (με παρέλευση 14 ημερών από την τελευταία δόση του προγραμματισμού τους) ή πιστοποιητικό νόσησης (με ημερομηνία διάγνωσης όχι περισσότερη από 180 ημέρες). Επίσης, θα πρέπει πρώτα να έχουν κλείσει ραντεβού στο ΚΑΠΗ για το οποίο ενδιαφέρονται. Για ραντεβού και περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν:

Κ.Α.Π.Η. Πολυτεχνείου (Α΄Κ.Α.Π.Η.) – 2102825202

Κ.Α.Π.Η. Ελ. Βενιζέλου (Β΄Κ.Α.Π.Η.) – 2102813595 & 2102811089

Κ.Α.Π.Η. Καναπίτσας – 2102848185

Κ.Α.Π.Η. Πρασίνου Λόφου – 2102833555

Κ.Α.Π.Η. Αυγής – 2102820230

Προς το παρόν δεν επιτρέπεται η προσέλευση στα ΚΑΠΗ για διαφορετικούς λόγους πλην των ανωτέρω υπηρεσιών. Κατά τη διάρκεια της παραμονής στους χώρους των ΚΑΠΗ είναι απαραίτητη η τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων) σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα.

«Με την ευχή σύντομα να ανοίξουμε ξανά σε πλήρη λειτουργία για να προσφέρουμε, όπως ξέρουμε, ένα δεύτερο σπίτι, μια ζεστή συντροφιά στους ηλικιωμένους της πόλης μας, διευρύνουμε ως έχουμε τώρα τη δυνατότητα τις υπηρεσίες προς τα μέλη μας για να κάνουμε την καθημερινότητά τους πιο εύκολη», το μήνυμα της προέδρου του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας, Μαριάννας Ζούρου.

Επαναλειτουργούν τα ΚΑΠΗ του Δήμου Νέας Ιωνίας από την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας ενημερώνει ότι οι συμπολίτες και συμπολίτισσες μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου μπορούν από την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021 να επιστρέψουν στους γνώριμους χώρους των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων της πόλης μας.
Συγκεκριμένα, μετά από ενάμιση χρόνο αναστολής λόγω της πανδημίας, η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (Δ1α/ΓΠ.οικ. 51684 (ΦΕΚ 3899/21-8-2021) για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού COVID-19 ορίζει δυο απαραίτητες προϋποθέσεις για την επαναλειτουργία τους.
Σύμφωνα με αυτές η «Λειτουργία δημοτικών Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) θα γίνεται με τη συμμετοχή μόνο ωφελούμενων και εργαζομένων οι οποίοι:
α) είτε έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10, στον υπεύθυνο που ορίζεται από την εκάστοτε δομή,
β) είτε επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν
Προς το παρόν οι υπηρεσίες που θα παρέχονται – αποφεύγοντας πάντα το συνωστισμό και τηρώντας τις αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας- αφορούν τη συνταγογράφηση φαρμάκων, τις νοσηλευτικές πράξεις, τη φυσικοθεραπεία και τις υπηρεσίες του Συμβουλευτικού σταθμού άνοιας. Επιπλέον σύμφωνα με την υπουργική απόφαση θα «τηρείται αρχείο καταγραφής ωφελούμενων ανά ημέρα, τηρουμένων των ισχυόντων κανόνων προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».
Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU