Ηράκλειο Αττικής: Στέγη και εργασία από το δήμο, σε άστεγους και φιλοξενούμενους σε δομές

Στέγη και εργασία προσφέρει σε

άστεγους και φιλοξενούμενους σε δομές δημότες ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Στέγαση και εργασία σε άστεγους της πόλης ή άτομα που δεν έχουν πρόσβαση σε κατοικία θα προσφέρει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συμμετέχοντας και υλοποιώντας το ομώνυμο πρόγραμμα που διαθέτει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Με την έναρξη του προγράμματος, οι δικαιούχοι θα έχουν την ευκαιρία αφενός να βρουν στέγη για τη διαμονή τους, αφετέρου, μέσα από ειδική προετοιμασία και καθοδήγηση, να μπουν ή να ξαναμπούν στην αγορά εργασίας σε προσφερόμενες από το πλάνο θέσεις. Για την υλοποίηση του προγράμματος, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συμπράττει με τους όμορους δήμους Πεύκης – Λυκόβρυσης και Μεταμόρφωσης.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, εγκρίθηκε η σχετική συνεργασία ενώ, το επόμενο διάστημα που θα μπει σε εφαρμογή, αναμένεται να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για εκείνους που θα μπορούν να ευεργετηθούν. Δικαιούχοι είναι:

α) οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε Ξενώνες Μεταβατικής Φιλοξενίας Αστέγων και Υπνωτήρια,

β) οικογένειες και άτομα που έχουν καταγραφεί από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου  ως άστεγοι και διαβιούν στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα,

γ) γυναίκες που φιλοξενούνται σε Ξενώνες Γυναικών θυμάτων βίας και δεν έχουν πρόσβαση σε κατοικία,

δ) άτομα που φιλοξενούνται σε Ξενώνες Προσωρινής φιλοξενίας Μονάδων Κοινωνικής Επανένταξης Πιστοποιημένων Θεραπευτικών Προγραμμάτων Εξαρτημένων Ατόμων Φορέων  του ν.4139/2013 (Α΄74) και δεν έχουν πρόσβαση σε κατοικία.

«Μετά το πρόγραμμα Στέγαση και Επανένταξη που εφαρμόσαμε πριν λίγα χρόνια για να καλύψουμε τους τότε άστεγους της πόλης, επανερχόμαστε με μια καινούργια δράση, συνέργεια με όμορους δήμους, ώστε να απλώσουμε μια νέα και πιο μεγάλη ομπρέλα προστασίας για τα άτομα που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας. Πλέον δεν μιλάμε μόνο για ανθρώπους που μένουν στον δρόμο, αλλά και για τα σιωπηλά θύματα βίας, ουσιών κ.α. που μένουν σε δομές φιλοξενίας. Σε αυτούς απλώνουμε χέρι βοηθείας για να μπορέσουν να βρουν στέγη, δουλειά, να βρουν ξανά την ζωή τους», τονίζει η Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU