Ηράκλειο Αττικής: Βήμα βήμα υλοποιείται το σχέδιο για την απόκτηση του Κτήματος Φιξ

Ανακοίνωση Δήμου Ηρακλείου Αττικής – Βήμα βήμα υλοποιείται

το σχέδιο για την απόκτηση του Κτήματος Φιξ

Ένα ακόμα βήμα, τυπικό μεν αλλά απαραίτητο, κάνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στην κατεύθυνση της απόκτησης του χώρου των 27 στρεμμάτων, ο οποίος, μετά από δεκαετίες προσπαθειών και αναμονής, αναμένεται να περάσει στην ιδιοκτησία όλων των Ηρακλειωτών.

Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ελήφθη και η, απαιτούμενη για να προχωρήσει η διαδικασία, απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου για την «κήρυξη της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του ακινήτου επί της Λεωφόρου Ηρακλείου 524, Ο.Τ. 245 (ΚΤΗΜΑ ΦΙΞ)» με σαφή σκοπό, όπως ρητά αναφέρεται στην απόφαση, την δημιουργία Πολιτιστικού Πάρκου, χώρου Πρασίνου και αναψυχής για τους κατοίκους της πόλης και την ανάπτυξη συναφών δραστηριοτήτων και μόνον.

«Με σταθερά βήματα προχωράμε στην υλοποίηση της πιο μεγάλης, ίσως, απαίτησης που είχε ποτέ η πόλη και οι πολίτες. Να κάνουμε το Κτήμα Φιξ δικό μας, να ανοίξουμε τις πόρτες του για τους Ηρακλειώτες και να γίνει το μεγαλύτερο πάρκο που θα έχει ποτέ το Ηράκλειο. Είναι μια διαδρομή που χρειάζεται αρκετές στάσεις, δυστυχώς μπόλικη γραφειοκρατία, έχουμε όμως κάνει την αρχή, έχουμε το σχέδιο, έχουμε το πρόγραμμα για να οδηγήσουμε την υπόθεση σε ευτυχή κατάληξη. Να είναι σίγουροι οι δημότες ότι θα τους ενημερώνουμε σε κάθε μας βήμα και για την πορεία προς την αγορά του Κτήματος και για το τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα. Άλλωστε τις προθέσεις μας τις ξεκαθαρίσαμε από την αρχή και τις διατυπώνουμε με τον πλέον επίσημο τρόπο σε όλες τις αποφάσεις που λαμβάνουμε: το Κτήμα Φιξ θα γίνει πάρκο, χώρος Πρασίνου, Πολιτισμού και Ιστορίας της πόλης και μόνον αυτό», σχολιάζει ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU